Додати запис

В Луцькому СІЗО відкрилася виставка Волинського краєзнавчого музею «Леся Українка і Волинь»

25 лютого 2016 року виповнюється 145 років від дня народження геніальної дочки українського народу, поетеси Лесі Українки.
Вона, Лариса Петрівна Косач – українська письменниця, перекладач,культурний діяч, людина, що всім своїм серцем любила рідну землю. Адже де б вона не була – душею і серцем завжди залишалась на рідній Волинській землі.
В рамках відзначення 145-ї річниці від дня народження поетеси, в Луцькому слідчому ізоляторі управління ДПтС України у Волинській області для персоналу, засуджених господарчої обслуги та неповнолітніх ув’язнених була організована виставка Волинського краєзнавчого музею, присвячена життю і творчості Лесі Українки на Волині.
Бібліотекар установи Алла Біба провела детальну екскурсію по експозиції. Ознайомила присутніх із життям та творчістю поетеси. Зосередила увагу, насамперед, на духовному значенні Волинської землі. Тому що саме тут, серед казкової волинської природи вона виросла, тут почала творити, щоб в майбутньому стати письменницею світового масштабу, сюди вона часто приїжджала на відпочинок.
Немає такого місця на Волині, де б не знали Українку. Навіть навпаки – нашою землячкою пишаються, її творчість вивчається в школах та університетах. І ось така хороша нагода, побільше дізнатися про поетесу, випала засудженим та ув’язненим Луцького СІЗО.
Не викликає сумнівів той факт, що подібні заходи в місцях несвободи є надзвичайно важливими, так як сприяють виправленню. А не легкий життєвий шлях волинянки надихає і доводить наступне: з будь-якої ситуації є вихід, проте потрібно прикладати для цього багато зусиль, вірити у краще майбутнє. Та найголовніше – любити і бути справжнім патріотом своєї Батьківщини.
Варто зазначити, що керівництво Луцького слідчого ізолятора та Волинського краєзнавчого музею співпрацюють уже протягом тривалого часу. Неодноразово працівники музею демонстрували цікаві виставки, які забезпечують корисне дозвілля засуджених та ув’язнених.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"...які забезпечують корисне дозвілля засуджених та ув’язнених". А що, засуджені і увязнені - це не одне і те ж?

Відповісти
Засуджені можуть бути умовно. Це різні речі
Відповісти
"Засуджені" - русизм від "осужденные", а українська версія - "увязнені".
Відповісти
Це музею потрібно чи тим зекам. Ви ще в дурдомі відкрийте будете перші в світі.
Відповісти
Сьогодні ти не зек, а завтра можеш ним стати. Сьогодні ти волі, а завтра в дурдомі. Стіни між дурдомом і не-дурдомом, сізо, зоною і не-сізо, не-зоною дуже тонкі.
Відповісти