Додати запис

Відкритий лист до колег з фракції «Самопоміч»

Ознайомився з черговим зверненням, підготовленим фракцією «Самопоміч» на цей раз щодо невідкладного прийняття Закону України про проведення виборів до Верховної Ради України за відкритими списками. Ідея правильна, а ось виконання вже вкотре викликає питання. Попереднім зверненням ви приємно шокували весь Кабмін тим, що виявляється «після революції Гідності в Україні було проведено бюджетну децентралізацію». Навіть найзатятіші апологети тодішнього уряду не могли собі дозволити такого відчайдушного польоту фантазії щодо бюджетної децентралізації. Кажуть, ознайомившись з цим феєрично сміливим зверненням тодішній Кабмін відмовився йти у відставку, яку вимагала у тому числі і фракція «Самопомочі» у Верховній Раді.

А випад проти Президента, демократично підтриманий всіма його соратниками у Луцькій міській раді, що ми «категорично не підтримуємо ставлення до місцевих рад як до потенційних сепаратистів» викликав бурю аплодисментів не лише в місцевих радах Донецької та Луганської областей, які невтомно закликали: «Путін пріді!», а й у багатьох місцевих радах Одеської, Харківської, Закарпатської та деяких інших областей. Дійсно, хіба це сепаратизм, коли на приміщеннях рад вивішують не українські державні прапори, а державні прапори інших, або не існуючих, держав, коли українську мову рішенням цих рад відверто ігнорують і т.д.?

Та це вже справи днів, що давно минули. Зараз нам пропонують невідкладно прийняти Закон про вибори. Це правильно, новий Закон нам потрібен, тільки чому невідкладно, куди так поспішаємо? Швидко – це як правило неякісно. Потрібно підготувати проект такого Закону, дати можливість обговорити його експертам та громадськості, внести корективи, а не приймати черговий Закон про вибори за три дні до виборів.

Тим більше, що далі пишете: «На наше переконання, позачергові вибори до Верховної ради (треба «Ради», звичайно, з великої букви «Р» – авт.) вибори (це слово «вибори» потрібно прибрати, бо повторюється – авт.) не є сьогодні потрібні у нашій державі» (тут краще б написати: сьогодні не потрібні нашій державі – авт.). Одним словом розшифровую ваш текст: вибори до Верховної Ради нам зараз не потрібні. Дивно. «Батьківщина» вважає, що потрібні дострокові вибори, «Свобода», наскільки я знаю, теж за вибори, та й фракція «Самопомочі» у парламенті постійно говорить про позачергові вибори. Адже всі бачать вже по першим голосуванням, що реальної більшості в Раді немає.

Та можливо є переконлива причина, чому вибори зараз не потрібні? Виявляється є, цитую далі: «адже велика частина території знаходиться в окупації російським агресором» (може краще так: «адже велика частина території нашої країни окупована російським агресором» – авт.). Якщо це важлива причина, то виборів нам ще довго не бачити, бо найближчим часом ні Крим, ні окуповані частини Донецької та Луганської областей навряд чи будуть звільнені від окупантів, хоча дав би Бог аби якнайшвидше. Так що цьому складу парламенту, якщо керуватися такою логікою, ще законотворити і законотворити.
Але для чого тоді вимагати невідкладного прийняття Закону, якщо позачергові вибори до Верховної Ради не потрібні?

Далі ви пишете, що «демократичний» Закон про вибори «за відкритими списками» «не допустить до єдиного законодавчого органу держави олігархічних та антиукраїнських сил». І я за це! Ось лише не розумію як «демократичний» Закон про вибори може не допустити олігархічні сили до виборів. Тим, що будуть відкриті списки і виборці будуть бачити хто є хто і за олігархів не проголосують? Так олігархи у нас в основному по мажоритарним округам і пройшли, де виборці їх бачили і у профіль, і в анфас. Та й відверті і приховані антиукраїнські сили хіба не виборці, як це не прикро, обирали до парламенту? І який Закон про вибори гарантує, що за деякі з них на сході чи півдні країни знову не проголосують? То для чого вводити в оману виборців: от приймемо новий Закон про вибори і більше олігархів та політиків з антиукраїнською позицією у Верховній Раді не буде. Є інші способи боротьби з олігархічними та антиукраїнськими силами і є інші аргументи на користь нового Закону про вибори.

І на завершення про найвдалішу тезу: «Натомість олігархи та злодії і надалі збагачуються, перебуваючи при владі, – клептократія процвітає». Про яку владу йде мова? Якщо про всю, то чи розповсюджується цей постулат на Львівську міську раду? Якщо ж мова йде лише про уряд та Верховну Раду, то чи розповсюджується ця теза на провладну коаліцію і на новий уряд сформований фактично Блоком Петра Порошенка «Солідарність»? Знаючи демократичність однопартійців членів уряду у нашій раді, припускаю, що вони однозначно підтримають цю заяву про клептократію при владі. Я ж, якщо ви збережете це речення у Зверненні, проголосую за нього, навіть не дивлячись на всі дитячі політологічні проколи та заяву, що вибори нам сьогодні не потрібні.

А взагалі час до сесії ще є, підкоригуйте це Звернення, позбавте його ляпів та недолугих аргументів, воно потрібне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"злодії і надалі збагачуються? Про яку владу йде мова?". Зловлений на хабарі 12 тис. доларів Пустовіт Тарас, братан продовжує збагачуватися чи ні? Цікаво.
Відповісти
Продовжує, а вам що до цього.. на одному брату природа відпочиває, крім ком і крапок , а другий шустрий малий
Відповісти
Ніколи б не міг подумати, що Самопоміч така безграмотна.
Відповісти
Не "Самопоміч" така безграмотна, а Пустовіт. Пише не міг подумати, а підписується жіночим іменем Лучанка. Супер грамотей!
Відповісти
Та ви депутати задовбали. Розбиратися між собою в раді.
Відповісти
Саме так. Задовбав цей брехун і маніпулятлор.
Відповісти
А де тут в статті брехня?
Відповісти
Лучанка: "Ніколи б не міг подумати, що Самопоміч така безграмотна".
Відповісти
Як раз лучанка написала правду, але мова не про коментарі, де в статті брехня?
Відповісти
Типові аферисти. Підписуються жінкою-лучанкою, а пишуть як чоловік: "не міг". Коментарі-побрехеньки від батьківщини.
Відповісти
Тобто, стаття написана правдиво і правильно, що й потрібно було довести. І рекомендація: коментарі не читайте - бережіть нерви.
Відповісти
Читайте тільки "рекомендації" Пустовітів!
Відповісти