Додати запис

Остерігайтесь повідомлень з того світу

Остерігайтесь повідомлень з того світу

Перед тим, як кропити цю статтю свяченою водою, прочитайте і зрозумієте, що нічого містичного і недоброго вона не несе. Просто виникла нагода попередити громадян України про дії однієї державної установи, якої вже немає, але вона ще може зіпсувати вам життя.

Йдеться про те, що Постановою Кабінету Міністрів України від 21 січня 2015 року за № 17 ліквідовано Державну реєстраційну службу та Державну виконавчу службу. В Постанові це звучить наступним чином: «Ліквідувати Державну реєстраційну службу та Державну виконавчу службу, поклавши на Міністерство юстиції завдання і функції з реалізації державної політики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), з питань державної реєстрації актів цивільного стану, речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, договорів комерційної концесії (субконцесії), з питань реєстрації (легалізації) об’єднань громадян, інших громадських формувань, статутів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, якщо їх реєстрація передбачена законами, статуту територіальної громади м. Києва, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності».

В академічному словнику української мови (в 11 томах) слово «ліквідувати» пояснюється наступним чином – « Припинення діяльності (закладу, підприємства, установи тощо) ... ; Доведення чого-небудь до кінця з метою позбутися чогось, розрахуватися з ким-, чим-небудь і т. ін… Припинення існування, знищення чого-небудь. …; Фізичне знищення кого-небудь.

Отже від 21 січня 2015 року цих, вище зазначених служб, немає. Що є навзамін – це вже інше питання, а цих печаток, листів, штампів, вивісок, а головне – посадових осіб, посадових прав немає. Усі вони від 21 січня 2015 року є колишніми, чи то бувшими.

Але ми живемо в країні чудес, не плутати з чудесною країною, і в цій країні законів та інших нормативних актів не знають не лише пересічні громадяни, а й посадові особи. Наприклад, працівники Міністерства юстиції України, і виявляється навіть їхні керівники.
З приводу останнього вдалось довідатись під час розмови з начальником Головного управління юстиції у Волинській області Кухариком Валентином Івановичем. Розмовляли на тему – є чи немає Державної виконавчої служби в державі Україна. Розмовляли під диктофонний запис, бо важко не зафіксувати для поколінь таку унікальну розмову.

Спочатку пан начальник почав заперечувати проти запису, але навряд чи через посадову скромність. Але коли я запитала його, в присутності його секретарки – чи існує в Україні правова норма, яка забороняє відвідувачу нетаємної установи вести аудіо запис розмови з посадовою особою – погодився. Може тому, що знає, що такої норми немає, а може тому, що не знає, що такої норми немає.

Отже керуючись принципом демократичного суспільства – громадянин має право робити все, що не заборонено законом, я здійснила запис розмови. Валентин Іванович в моїй присутності перечитав Постанову, можливо вперше в своєму житті, але дати предметної відповіді не зміг. А предметна відповідь дуже проста. На запитання – чи існує в Україні де-юре державна установа з назвою «Державна виконавча служба», на основі вище зазначеної Постанови КМУ, юрист може відповісти тільки двома словами - не існує.

Не знають відповіді на це запитання і його підлеглі. Наприклад , очільниця колишньої Державної виконавчою служби в Камінь-Кащирському районі Волинської області пані Б. Не знають, бо минув рік як поховали цю організацію, а вони досі шлють повідомлення від неї. Той самий бланк, печатка та підпис від імені неіснуючої посади неіснуючої установи.

Нез’ясованим залишається запитання – чи знає пан Міністр Юстиції про те, що не знають його підлеглі. І це не просте запитання, бо якщо народ не знає, що даної установи немає, а до них приходять листи та представники з «того світу», то що вони мають робити!? Отже маємо підозру в масштабній шахрайській схемі, де-юре, на чолі з міністром. У людей описують майно, відбирають майно, мабуть хабарі вимагають. А чому б і ні коли, коли звик народ державу боятись і не знати те, що варто знати, якщо маєш те, що можуть відібрати прибульці з минулого.

Отже! Остерігайтесь повідомлень з того світу. Не вірте їм, а прибульцям плюньте між очі.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви б краще свої мільйонні борги посплачували, а то Ваших квартир на Відродження та Київському майдані буде замало для покриття усіх ваших заборгованостей.
Напишіть краще як ви обдурюєте державу.
Відповісти
Краще моли Бога, щоби нічого не писала, а то буде що по почитати, але знаю, що напише і тобі Степане може не сподобатися.
Відповісти
Степа! Ну ти явно не в тему. В блозі говориться про шахрайство чиновників. Ну болить тобі, що ваше життя закінчується, що красти щоразу важче, що так і не змогли ви і ти з ними віджати ще трохи квартир, ще трохи майна, ще трохи обікрасти державний бюджет, ото і хочеш принаймні на словах зрівнятись з авторкою цього повідомлення.
Відповісти
Про те, що юстиція гнила і її всю треба міняти, як і прокурорів і суддів казав міністр юстиції по волинському телебаченню, коли був в Луцьку.
Відповісти
Бачу я, що ти людина навчена. А ти краще зроби попередження такому собі Товстенюку другу мєнтів і давньому їхньому стукачу. Може і його шєфу Палиці, хто допомагає грабувати людей, які живуть і хочуть заробляти.
Відповісти