Додати запис

Ратнівський священик відвідав військову частину

1 травня, на Світле Христове Воскресіння і Пасху, ратнівський декан і настоятель храму Святого пророка Іллі у Ратному, протоієрей отець Роман Бодак відвідав військовослужбовців строкової служби у військовій частині Ратного у якій після відновлення призову до збройних сил України проходять службу юнаки з Донецької, Львівської та Миколаївської областей.
Зокрема о.Роман поспілкувався з солдатами і повідомив що він у свій час також служив у збройних силах, тому вважає, що кожен повинен пройти військову службу, хтось сьогодні на Сході України несе нелегку службу в окопах, а ратнівські військові щоденними бойовими чергуваннями захищають західний повітряний простір України. Додав, що священники Української православної церкви Київського патріархату постійно моляться за українське військо, за кожного військовослужбовця і поруч з військовими служать капеланами у зоні АТО, а військові повідомляють, що почувають себе впевненіше, коли поруч є священник. Від першого дня і по сьогодні церква надає допомогу армії, щоб кожен хто стоїть на посту, в наряді чи в окопах відчував, що він не забутий, що ми пам’ятаємо про нього і знав що все минеться, війна закінчиться і життя продовжується, то ж двері храму Святого пророка Іллі завжди відкриті для військових.
На закінчення священник привітав військових зі святом, подякував за службу на захист України, благословив, побажав кріпості і снаги у сповненні обов’язку перед Батьківщиною і Богом та здоровими повернутись додому. А щоб військовослужбовці відчули дух свята і дух рідної домівки передав пасхальні подарунки, крашанки, ковбаси і консервацію від ратнівчан.
В подяку військові влаштували настоятелю екскурсію своєю частиною та познайомили з військовим побутом.
Також у цей день громади УПЦ КП Ратнівського району передали пасхальні подарунки для військових, які перебувають у зоні АТО.

відео тут https://www.youtube.com/watch?v=ZgtS-qgrhvw
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.