Додати запис

Луцьк може стати містом кохання

Закохані – це та каста людей, які втрачають лік часу, та знаходять місця для побачень та поцілунків.

В Україні ж одним із найвідоміших місць для закоханих є київський міст, який має багато назв: “Міст поцілунків”, “Малий міст Патона”, а також багато інших. Його ще у 1912 році побудував Євгеній Патонов.

Вважається, що традиція вішати замок на мості, а ключ від нього викидати на знак вічного нерозривного кохання, походить з Італії. Саме в Італії у Флоренції закохані юнаки і дівчата почали залишати маленькі замочки на перилах відомого мосту Ponte Vecchio, а ключі викидати у річку Арно. Однак, дехто вважає , що звичай вішати замки, як символ любові і почуттів виник після виходу у світ у 1922 році роману Федеріко Моччіа «Три метра над небом», у якому закохані вчиняли саме так.

У Луцьку таку традицію вже не перший рік намагається започаткувати місцева молодь.

Мостом кохання у нас спочатку був міст через річку Стир, що по вул. Ковельській. Також міст у парку ім. Лесі Українки, який минулого року відремонтували з ініціативи громадських активістів саме з метою стати символом закоханих, ще пішохідний міст через залізничні колії, і, нарешті, міст через річку Стир, що по вул. Шевченка.

Міст на вул. Шувченка відрізняється від своїх побратимів тим, що крім традиційних замків з написами типу «Свєта + Сірожа» під мостом білою фарбою зображують досить оригінальні зізнання у коханні.

Мости кохання є в більшості європейських столиць і багатьох містах України, але Луцьк на їхньому фоні відрізняється тим, що у нас не один, а, як мінімум, чотири мости кохання.

Звичайно, що зовнішній вигляд цих мостів залишає бажати кращого, але якщо міська влада приділить належну увагу для того щоб надати цим мостам належний вигляд, плюс правильна промо реклама то Луцьк отримає ще одну туристичну принаду
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцьк вже давно став місцем кохання, а Заєць цього не помічав. Тут кохаються в кущах і під кущами, на деревах і під деревами, на берегах річок і озер, в воді і на суші, в ліжку і під ліжком, в офісах і поза ними, на водосточних трубах, в підїздах, в автомобілях... Важко перерахувати місця для зручного сексу.
Відповісти
Якщо у вас кохання асоціюється лише з сексом то мені вас шкода, не здивуюся якщо у вас і дівчини нема
Відповісти
Якщо не помиляюсь цей хлопчик імітував сексуальний акт з пам"тниками звіряток.....в любові він явно розбирається))))
Відповісти
Так він же ш зі Свободи, а там всі такі. Цей хоча б просто імітував, а його екс-однопартієць Сергій Ващук взагалі гомосексуаліст лизався з іншим хлопцем.
Відповісти
Ніби там один Ващук такий, там половина партії пі...си =)))))
Відповісти
А точно книга Моччіа побачила світ 1922-го року? Автор-то 63-го р.н.
Відповісти
Такий звичай поширений у Східній Європі. Вважається, що вішати замки як символ любові і почуттів виник після виходу у світ у 1922 році роману Федеріко Моччіа «Три метри над небом», у якому закохані вчиняли саме так. http://www.volynpost.com/news/5781-mist-kryvyckogo-u-lucku-peretvoryuyut-u-mist-kohannia-foto
Відповісти
Я все ж наполягаю! http://ru.wikipedia.org/wiki/Моччиа,_Федерико
Відповісти
Цікава чергова "дерев’яна" публікація(як назвав нещодавно одну з таких Юрій Ричук). Сумбурний текст викликає багато банальних запитань: а якби в Луцьку не було мостів, то, очевидно, не було б і кохання? А відколи Патон, ім’я якого відоме усьому світу, став Патоновим (орудний відмінок - Патоном)? Між тим, на опорах луцьких мостів, стінах гаражів, парканів і вбиралень справді увічнені "оригінальні" зізнання в коханні і доісторичного характеру малюнки з зображенням самої фізіології чи плоті (вибачте за грубість),"кохання". Щоправда, в трьохтомному словнику солов’їної української мови видання 1980 року (150 тисяч слів!), багато слів і термінів цих "зізнань" автор коментаря не шукав, бо годі їх там шукати. Напрошується висновок: а чи не організувати б молодим і закоханим людям на чолі з Павлом Зайцем суботник, не взяти б в руки щітки, та не зафарбувати б деякі "зізнання", аби не відлякувати своїх і іноземних туристів? Щоб вони з поверненням на батьківщину не розповідали друзям, що на привабливих луцьких об’єктах туризму читали надписи з літер ікс, ігрек і ще однієї, невідомої для них літери, яка в сучасній українській абетці займає місце під номером 14? Або бачили пози кохання, де його учасники і партнери зображені у вигляді дуг, великих знаків запитання чи вклякнутих на колінах?
Відповісти
Я щось не можу зрозуміти що цим коментарем хотіли сказати його автор... а в статті чи то пак публікації якраз і говориться про те щоб облагородити ці мости, щоб не було стидно туристам показати.
А зображення вульгарних малюнків це справа рук дуже "культурних" лучан.
Відповісти
Міцно пише журналюга під ніком "читав". Кожне слово бє ломом по голові. Чи не Петро Чечелюк, а мо Олег Потурай, чи Саша Пирожик? Ці за словом в кишеню не полізуть.
Відповісти
Патон, і в 1910-му. Але не стріляйте в піаніста, він грає, як вміє, і з довірою ставиться до ЗМІ. що в наш час - рідкість: http://www.myvin.com.ua/ua/news/stuff/print/14989.html - от щиросерді винничани якраз наполягають на Патоновому.
Відповісти