Додати запис

Чи законно будується церква у сквері навпроти гімназії №4

На сайті http://e-dem.in.ua зареєстрована петиція із назвою «Перевірити законність будівництва церкви у сквері навпроти гімназії №4» (повна ссилка - http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/519).
Церква порушує закон стосовно забудови та виростання рівнів шуму у прибудинкових територіях. Відповідно до процедури мали би відбутись громадські слухання стосовно зміни цільового фонду, доцільності церкви. Наступний крок – зміна цільового призначення землі (адже там скверик відповідно до плану міста – зелена зона), потім проект мали б узгодити із архітекторами і лише тоді приступати до будівництва. Ніякі громадські слухання стосовно цього питання не проводились.
Які порушення здійснює церква:
- Порушення правил забудови;
- Відсутність протоколу громадських слухань;
- Порушення законних умов щодо використання рівнів шуму у прибудинкових територіях;
- При будівництві церкви були знайдені (і знаходяться) рештки людей, що були захоронені. Знайдені рештки вивозяться в сміттєвих мішках за межі міста (Адже колись на території скверику було кладовище. Перед тим як створювати сквер були перепоховання, але очевидно не всіх перепоховали. Проблема із людськими останками виникала і при будівництві двох новобудов поряд із церквою 10 роками раніше).

Чого добиваються активісти? Законності! Проведення громадських слухань з цього питання, відключення гучномовців, а також узгодження проекту церкви із громадою та архітекторами. На сьогодні будівництво триває, спуску в парк для дитячих візочків не передбачено, а старий спуск - перекритий.

ПРОСИМО підтримати петицію на сайті, а також поставити свій підпис під вимогами громади для представлення вимог ініціативною групою при участі у громадських слуханнях.




ДОВІДКА.


Відносини у сфері містобудівної діяльності регулюються Конституцією України, Цивільним, Господарським і Земельним кодексами України, Законом України “Про регулювання містобудівної діяльності», законами України "Про Генеральну схему планування території України", "Про основи містобудування", "Про архітектурну діяльність", "Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів) застарілого житлового фонду", "Про землеустрій", іншими нормативно-правовими актами (ст. 3 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності»).

Вимоги містобудівної документації є обов’язковими для виконання всіма суб’єктами містобудування (ч. 2 ст. 5 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності»).
Планування територій на місцевому рівні здійснюється шляхом розроблення та затвердження генеральних планів населених пунктів, планів зонування територій і детальних планів території, їх оновлення та внесення змін до них. Містобудівна документація на місцевому рівні розробляється з урахуванням даних державного земельного кадастру на актуалізованій картографічній основі в цифровій формі як просторово орієнтована інформація в державній системі координат на паперових і електронних носіях (ч. 1 ст. 16 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності»).

Генеральний план населеного пункту (наприклад, генеральний план міста Луцька) є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту. На підставі затвердженого генерального плану населеного пункту розробляється план земельно-господарського устрою, який після його затвердження стає невід’ємною частиною генерального плану (ч. 1 ст. 17 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності»).

Громадським слуханням підлягають розроблені в установленому порядку проекти містобудівної документації на місцевому рівні: генеральні плани населених пунктів, плани зонування територій, детальні плани територій (ч. 1 ст. 21 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності»). Затвердження на місцевому рівні містобудівної документації, зазначеної у частині першій цієї статті, без проведення громадських слухань щодо проектів такої документації забороняється (ч. 2 ст. 21 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності»).

Сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі органи зобов’язані забезпечити (ч. 3 ст. 21 Закону України “Про регулювання містобудівної діяльності»):
1) оприлюднення прийнятих рішень щодо розроблення містобудівної документації на місцевому рівні з прогнозованими правовими, економічними та екологічними наслідками;
2) оприлюднення проектів містобудівної документації на місцевому рівні та доступ до цієї інформації громадськості;
3) реєстрацію, розгляд та узагальнення пропозицій громадськості до проектів містобудівної документації на місцевому рівні (у разі її утворення);
4) узгодження спірних питань між громадськістю і замовниками містобудівної документації на місцевому рівні через погоджувальну комісію;
5) оприлюднення результатів розгляду пропозицій громадськості до проектів містобудівної документації на місцевому рівні.

Стаття 376 Цивільного кодексу України - "Самочинне будівництво"
1. Житловий будинок, будівля, споруда, інше нерухоме майно вважаються самочинним будівництвом, якщо вони збудовані або будуються на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети, або без відповідного документа, який дає право виконувати будівельні роботи чи належно затвердженого проекту, або з істотними порушеннями будівельних норм і правил.
2. Особа, яка здійснила або здійснює самочинне будівництво нерухомого майна, не набуває права власності на нього.
3. Право власності на самочинно збудоване нерухоме майно може бути за рішенням суду визнане за особою, яка здійснила самочинне будівництво на земельній ділянці, що не була їй відведена для цієї мети, за умови надання земельної ділянки у встановленому порядку особі під уже збудоване нерухоме майно.
4. Якщо власник (користувач) земельної ділянки заперечує проти визнання права власності на нерухоме майно за особою, яка здійснила (здійснює) самочинне будівництво на його земельній ділянці, або якщо це порушує права інших осіб, майно підлягає знесенню особою, яка здійснила (здійснює) самочинне будівництво, або за її рахунок.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 38
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Нєдовесова - це звідки? З Москви? З патриархату головного москальського попа?
Відповісти
Суть петиції про законність і верховенство закону для всіх. Якщо вас задівають патріархати, то православна церква викидає залишки православного кладоища 70-х років у сміттєві мішки і вивозить за межі міста.. Це так шанують померлих своєї єпархії?
Відповісти
Ти ще дуже молода і не пам'ятаєш,що кладовище там знищили набагато раніше(за комуністів),черепи котилися аж до річки.не слухай московських попів бо потім буде соромно.чи не буде?
Відповісти
це не журналіст,а популіст макс. масштабу на хутір..., тому не реагуйте, їй аби аби...
Відповісти
а якби в мене була фамілія Абрамович - щось би змінилось? Чи у нас гроші все вирішують? Закон один, перевіряє прокуратура, вирішує суд.
Відповісти
Навіть Абрамович тобі не те що дасть, а тим паче фамілю
Відповісти
Православна церква викидає залишки православного кладоища 70-х років у сміттєві мішки і вивозить за межі міста.. Це так шанують померлих своєї єпархії?
Відповісти
В Україні християнами називають себе дуже багато людей: православні Київського патріархату, православні Московського патріархату, православні автокефальної церкви, греко-католики, римо-католики, протестанти (штунди, їх дуже багато видів, не знаю і перечисляти не буду). При цій багатоманітності українського християнства усі вони живуть за однієї Біблією, дуже часто по-різному її трактують і викручують у свою сторону, боряться між собою за виділення земельних ділянок під будівництво церков, порушуть закони як і інші.. Дивно, коли наставник православних Київського патріархату, знаючи із середини всю багатоманітність українського християнства, знаючи що церква у нас поза законом, протиставляє чомусь вороже лише дві із них - Київського і Московського патріархату, забуваючи, що є багато інших. Дивно, коли сам київський патріархт, будучи не визнаною церквою, вважає, що майбутнє рішення про автокефалію і єдину помісну православну українську церкву буде означати головування Філарета над усіма......Це ж зовсім не так! А пересічній людині, яка щиро вірить у свого Бога, який ОДИН (сказано у Біблії), але мовчить.... Священники порушують закон - мовчить, священники політизують проповіді - мовчить, священники порушують Конституцію - мовчить.. Шкода, що вихованість людини і її повага до свого розуміння Бога і дозоленості розцінюється священниками в переважній більшості як слабкість і можливість до маніпуляцій. Рідко зустрічаються такі, про яких сказано - наставник Бога, володіє духом священства, порадник. Але такі є!
Відповісти
Не визнаною ким???? Хто хрестив Русь? Мацква якої не існувало!!! Дівчино,не гніви Бога!Не позорся...,чесно!
Відповісти
Перед тим як оприлюднювати свою позицію варто для себе вирішити що це за позиція і в чому ви збираєтесь переконати читачів. Бо таким сполученням думок, як «Дивно, коли наставник православних Київського патріархату, знаючи із середини всю багатоманітність українського християнства, знаючи що церква у нас поза законом, протиставляє чомусь вороже лише дві із них - Київського і Московського патріархату, забуваючи, що є багато інших» ви навіть найбільшого вашого прихильника перетворити на свого затятого опонента. По-перше, де ви вичитали про «багатоманітність українського християнства». Немає національних християнств. Воно єдине в у своїй відмінності від інших релігій. По-друге, не варто плутати релігію з релігійною організацією. По-третє, церква в Україні не поза законом, а відокремлена від держави, сіреч усі релігійні організації Україні діють у відповідності з Конституцією та іншими законами України. По-четверте, не Київський Патріархат воює з Московським Патріархатом, а навпаки, бо Московський, всупереч думці мільйонів православних та інших християн України, вперто заявляє про своє право на територію України. По-шосте, варто трохи знати історію, а не послуговуватись інформацією від вірян МП. Усі Патріархії проходили час невизнання, але серед інших тільки МП здобув автокефалію підступними діями, фактично вкравши право у Києва. По-сьоме, не клеїться Філарет із церквою Холмської Божої Матері. Ікона і однойменна церква є символами християнства, а Філарет є смертним, як і ви, а тому колись піде в інший світ. Правда в історії він свій світ залишив, а ви ще ні. По-восьме, не ставте на один щабель облаштування спуску для дитячих возиків і брутальне поводження з людськими рештками. З приводу першого звертайтесь до архітектора, а з приводу другого до правоохоронних органів. По-дев’яте, Луцьк має Статут, в якому передбачено проведення громадських слухань, які мають право організувати лучани. Тож візьміть і організуйте. Запросіть представників КП, їхніх прихильників і це вам багато що дасть.
Відповісти
Закон один, а перевірить все прокуратура, вирішить суд.
Відповісти
По закону церква відокремлена від держави, а по факту - поза законом, бо для неї закон - це пусте місце.
Відповісти
По факту - Московський патріархат поза законами України, а послуговується законами Московії. Як ви пропонуєте боротися з цим?
Відповісти
В Вас з психікою та головою все добре? Ви медичну довідку купували чи як????
Відповісти
"По-друге, не варто плутати релігію з релігійною організацією" - це ви віру з релігією. Релігія це і є релігійна організація.
"а відокремлена від держави" - тільки на папері.
Відповісти
Є віра - здатність людини вірити в існування Бога, ставити в своїй свідомості Бога вище власних потреб та інстинктів. Цей стан мало кому дається. Такі люди є особливими. Є релігія - форма віросповідання, свого роду шлях до віри. Релігія є творенням особливо обдарованих Богом людей: Христос, Будда, Магомет... . Є релігійна організація - звичайне об'єднання людей з приводу дотримання норм певної релігії. Першу організацію християн створив Ісус, але потім хто тільки нею не займався. І насправді ці організатори часто густо організацію ставили вище релігії, а попи "вставали" вище за Бога.
Відповісти
віра це не здатність людини вірити в бога а спри йняття будь чого без доказів. Просто на віру. Таких людей ще називають лохами.
Релігія - бізнес система створена розумними людьми для керування більшістю, паствою (стадом).
Доказів існування Ісуса як сина божого не існує. Це все одно що стверджувати що колобок існує :)))
Судячи з вашого допису релігія і світу навколо, релігія добре робить свою справу.
Відповісти
Не вимірюй світ собою
Відповісти
Втерли носа несвідомій Оксані. І чого лізти в розмову, якщо нічого не знаєш? Якщо теля?
Відповісти
закон один, превірить все прокуратура, вирішить суд. Якщо вас щось не влаштовує - звертайся в потрібні органи, а не займайтесь пустослівям. Прокурор тепер інший, у країні боряться з порушниками закону, непослушні священники більше не будуть "кришувати" закриття справ!
Відповісти
Вас заклинило чи нема вже ін. пояснень своїй обмеженості та деградованості????
Відповісти
як людина що рахує себе рабом, хай навіть божим, у якої напевно є пастор (батюшка), що означає її приналежність до стада, що фактично її самою робить телям чи вівцею, називаючи себе свідомим православним християнином, може називати когось телям?
Відповісти
Мабуть не "рахую", а "вважаю". А по-друге, під час якої розмови з Богом ти довідався, що є його рабом? Якщо про боже рабство ти почув від "пастора (батюшки)", то ти щось переплутав. Ти не божий, а попівський раб. До відома - піп, це російсько-церковною пастор. По-третє, поняття "стадо" застосовувалось серед давніх скотарів, бо інакше їм важко було пояснити поняття "об'єднання" чи "спільнота". Якщо на твою думку ти є членом стада, то чому б тобі та Оксані не бути телятами, теличками, бичками, баранчиками...???
Відповісти
"під час якої розмови з Богом". Я ще не настільки поїхавший щоб розмовляти з вигаданими істотами.
Я говорив не про себе а про християн що біблії не читають:
Луки 17.10 - Так і ви, коли зробите все вам наказане, то кажіть: Ми нікчемні раби, бо зробили лиш те, що повинні зробити були!

Петра 2 15.16 - Бо така Божа воля, щоб доброчинці гамували неуцтво нерозумних людей,
16 як вільні, а не як ті, що мають волю на прикриття лихого, але як раби Божі.

Ви напевно не павильно зрозуміли що я мав на увазі, що не дивно для християн. Перечитайте ще декілька разів, може дійде...
Відповісти
Помийся і почисть зуби. Про мозок забудь. Тобі, як і завзятим прихильникам МП він не потрібний. Коли людина розмовляє з Богом - це людина. Коли Роман захищається від "вигаданої істоти", то це результат Оксани, яка чомусь вирішила, що вона чогось, як напевно її наставник Ніфонт, чогось варті
Відповісти
довбню! я атеїст. і чхати я хотів на мп так само як і на кп.
Коли людина розмовляє з богом - це діагноз.
Як я можу захищатися від того, чого не існує? В вас з логікою не все в порядку, втім тут немає нічого дивного...
Відповісти
А яка різниця між атеїстами та завзятими прихильниками МП?
Відповісти
ноу коментс. Спілкуватися з даунами сенсу немає...
Відповісти
То ти хто? Раб Божий, чи атеїст?
Відповісти
Я Вас підтримую на 1000000000000000000000% відсотків. Не реагуйте на таких. Це душевно хворі люди і обмежені у своєму сприйнятті, розвитку, бажанні пізнавати та відкривати нове. Вони полови від зерна не вміють ще розрізнити! Живуть у вигаданому своєму світі та хочуть,щоб всі так думали,як вони. Нажаль,чи на щастя, але стадо-це і є вони, проте, стадо баранів,як мінімум... Час розсудить та покаже хто є хто, а поки нехай спочивають з миром у своєму вигаданому та самовпевненому світі!
Відповісти
У вас щось з нервовою системою? Якщо кортить захистити МП, то через вашу риторику виходить навпаки. Немає аргументів, є фрази, які нагадують мовлення блазня. Але блазнювання в Україні не проходить. Не люблять в нас убогих на голову. Тому не варто імітувати цей синдром.
Відповісти
Погано, коли отаке дурне лізе в інтернет і хоче щось "намалювати". А небезпека від таких людей в тому, що вони страшно переконані в своїй правоті. Це з секти Ігоря Левчука. Секта болтологів, які ніколи палець об палець не вдарили. Сучасні вошиві "аристократи".
Відповісти
це секта тупоголових, а ще типу "роман",як там його чи її...,які щось доказують, аж піна з рота лізе, а логіки 0. тому, цим людям треба просто одне побажати-одужання!
Відповісти
А Ви не хочете перевірити чи законне будівництво біля ВНУ на Ковельській в природному заказнику? "Супернову" таку "славнозвісну" на Потебні біля онко та дуб диспансерів та природного заказника? Тендери Романюка??? Липи Романюка? Буратіно? Де дівається бпуківка після її "списання"????? І ще безліч! Вам треба церква київського патріархату! Ви краще моськовську перевірте, "журналісти"...
Відповісти
Ребят, кто здесь зацепил веру???
Для меня лично шок, что церковь построилась там, где ей совершенно было не место. Еще несколько лет назад муниципалы закрыли глаза на то, что киоск на остановке напротив 4 школы просто поставили на останках, долгое время еще зияли дыры между кусками брусчатки...Все махнули рукой...Теперь этот сарай бревенчатый на приступках....Не имея ни одного законного документа из ниоткуда выросла церковь, а вы тут все защищаете то одного патриарха, то другого..а дело пахнет откровенно говоря мошенничеством...и хоть бы синагога с мечетью там стояла... когда жители города смогут принимать участие в утверждении таких объектов? церковь то вроде на подаяния строится... товарищ романюк еще не всем наобещал земли в луцке? новострой на шопена якобы закладывался под корпуса училища, о чем висели документы на заборе у застройки, и резко стали жилым домом на продажу...новострои на стыре у братского моста будут стоят по цоколь в воде при разливе, как стоят уже те на набережной....мутят бабки, ну и с церквушки имеют небось тоже...а про истинную веру в господа спросите пастора Рудинца, чей сын за последние два года резко пересел в мазерати и лаковые туфли...дада, трудом конечно же заработанные..."з божою ласкою"
Відповісти
Зєло мудро глаголіш отроче. Все ніби правильно, але якщо помідори змішати з салідолом, то буде салідол. То про кого мова? Про Романюка? То це зайве. Він веде місто в нікуди, але народ обирає його. А ще депутатів, чиїми руками цей мєр перетворює давнє місто на якийсь Ніжнєзаводск. Може мова про попів? То то попи. До віри вони ніякого відношення не мають, а на імені Бога заробляють. То може варто поговорити про наш народ - електорат? То він нічим не гірший за інші електорати в Європі та за її межами. Причина у відсутності в Луцьку людей культурних. Тобто вони є, але кожний живе сам по собі, і їх дуже дуже мало. Щоб переконатись у відсутності міської культури, варто прислухатись до "співучої" мови, тіпа суржик, якою глаглять ректори, проретори національних університетів та вчителі луцьких шкіл. В глаголі їхньому слів в п'ять раз більше, аніж думок. Це ознака чого? І на останок. Лисе Лисовичу, У всі часи церкви будували не за паперами, а за призначенням і на достойному місці. Але ж Оксана і ваша моць чомусь сплутали житловий фонд з духовним потенціалом.
Відповісти
Та який там Лис. Оксана, Роман і Лис - це одна і та сама людина. Існує роздвоєння особистості, а тут має приклад її розтроєння.
Відповісти
А мечети у вас ещё не строят?
Відповісти