Додати запис

Алгоритм дій. Оформлення аліментів на дитину

Аліменти на дитину, їх розміри, суперечки щодо нарахування – є найбільш значною частиною сімейних спорів після розлучення. Обов’язок кожного з батьків – утримувати своїх неповнолітніх дітей, навіть якщо шлюб не був офіційно зареєстрований (але в свідоцтві про народження вказаний батько дитини).

Договір між батьками про сплату аліментів на утримання дітей може спростити всі питання про утримання дітей: визначити розмір та строки виплати аліментів, обов’язки батьків і т.д. Але якщо ви з чоловіком не можете дійти згоди, після подачі позовної заяви на розлучення, вам необхідно подати позовну заяву про стягнення аліментів (заява на аліменти) на утримання ваших неповнолітніх дітей. Незалежно від суми аліментів, ви обоє зобов’язані брати участь у додаткових витратах, наприклад: витратах на лікування від хвороб або каліцтв, оплаті відвідувань секцій, гуртків, репетиторів.

Позовна заява на аліменти

Для стягнення аліментів через суд необхідні такі документи:
копія паспорта;копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;копія свідоцтва про розірвання шлюбу;копія свідоцтва про народження дитини;копія довідки про склад сім’ї.
Сума аліментів може бути встановлена:
у відсотках від офіційного доходу;в конкретній сумі.
Визначення суми аліментів розраховується на основі таких критеріїв:
стан здоров’я та матеріальне становище дитини;
стан здоров’я та матеріальне становище платника аліментів;наявність у платника аліментів інших дітей або непрацездатних членів сім’ї (чоловік, дружина, дочка, син, батько, мати);
інші обставини, що мають істотне значення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якщо потенційний платник аліментів живе і офіційно працює за кордоном, як будуть стягуватися аліменти?
Відповісти