Додати запис

Чи готова місцева влада захистити своїх?

Йдеться не про родичів та знайомих можновладців, не про всіх без винятку пересічних громадян України, а про дійсних та ймовірних заробітчан. Особливо тих, хто звик заробляти в РФ.

05 жовтня цього року через свою прес-служу Міністерство Закордонних Справ України повідомило, що «… на території держави-агресора зросла кількість безпідставних затримань наших співгромадян…російські правоохоронні органи грубо поводяться з українцями, застосовують до них неприпустимі методи фізичного та психологічного впливу, тортури та інші дії, що принижують людську гідність.

Громадянам України відмовляють у доступі до них консулів, адвокатів. ... Враховуючи зазначене, а також зважаючи на суттєво обмежені на даний час можливості української сторони забезпечити належну безпеку наших співгромадян на території РФ, МЗС закликає громадян України утримуватися від поїздок до Російської Федерації, а також від слідування транзитом територією цієї держави».

Ще минулого року фахівці попереджали, що в рамках та відповідно до принципів гібридної війни, яку Росія веде проти України на її території, буде активовано значну кількість осіб, котрі мають спричинити посилення в країні економічного та політичного безладу, який повинен посилити антагонізм між центральною владою та суспільством. Спочатку акцентуватимуть увагу на урядовцях, які «гальмують процес реформування», «свідомо погіршують матеріальне становище» громадян, а потім – на «помилковості» реформ, які перетворюють Україну на сировинний додаток ЄС та США.

Одночасно, на підтримку цьому, в самій Росії має набути оборотів антиукраїнська, анти західна інформаційна кампанія, яка має переконати росіян в тому, що втручання Заходу в українські справи, виведення України з Російського економічного та політичного простору, підтримка деякими українцями західного напряму, становить пряму загрозу існуванню не лише України – «складової руского міра», а й російського народу та Російської Федерації загалом.

Іншими словами громадяни Росії мають сліпо повірити в те, що українці, через свою «зраду» є найбільшими ворогами «руского міра», а значить ворогами «всіх рускіх».

Очевидно, що для переконання потрібно представити українців, які приїхали до Росії, шпигунами, диверсантами і терористами на користь ЦРУ, ФБР та інших західних спецслужб. Досить кількох затримань, активно розкручених в російських ЗМІ, щоб певна частина російських патріотів та ще хворих на голову розпочали активні дії зі спасіння «рускага міра». Гасло початку 20-го сторіччя – «бєй жидов – спасай Расєю», дуже легко перетвориться на гасло – «бєй хахлов (бандєравцев) - спасай Расєю».

І це не жарт, бо організатори, колись єврейських погромів, а тепер – українських, переслідуватимуть однакову мету: максимально криміналізувати політичну свідомість росіян, наблизити їх до вчинків, які позбавлені будь-якого глузду. В радянській Росії – це виражалось у масовому бандитському знищенні власників землі, заводів, у масових розстрілах інтелектуалів, у знущаннях над священиками та руйнуванні храмів. Народ з криміналізованою свідомістю однозначно не здатний сприймати ідеали Західної культури, принципів демократії.

Сучасна російська колективна свідомість до цього вже майже готова, залишається спрямувати на кого іти і узаконити право на свавілля. Ввести принцип «революційної» доцільності, коли можна все, що хочеться, всім, кому хочеться.

З огляду на це українська влада повинна розробити та реалізувати комплекс дій з унеможливлення виїзду краян на заробітки до РФ. З цього приводу потрібно організувати належну роз’яснювальну роботу, розпочати робу зі створення робочих місць в регіонах, з підтримки бізнесової діяльності й навіть з переорієнтації «затятих» заробітчан у Західному напрямку, тобто до країн ЄС.
Ця робота потребуватиме коштів і часу, але краще витрачатись на життя, аніж на похорони, лікування покалічених, визволення з полону тощо.
Слово за владою, депутатами, громадськими активістами.

Вероніка РОМАНОВИЧ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
http://www.unn.com.ua/uk/news/1611112-spetssluzhbi-rf-zbirayut-dani-pro-rodichiv-boyovikiv-z-ukrayini

Спецслужби РФ збирають дані про родичів бойовиків з України

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Представники спецслужб РФ на Донбасі наказали бойовикам надати повні дані про їх родичів, які живуть на неокупованній території України, задля подальшого можливого залучення останніх до підривної діяльності проти України. Про це на своїй сторінці у Facebook написав координатор групи “Інформаційний спротив” Дмитро Тимчук, передає УНН.
"Представники спецслужб РФ на Донбасі вимагають від “військовослужбовців” “1-го АК ДНР” і “2-го АК ЛНР”, що мають родичів на неокупованої території України, надати повні дані на цих осіб, аж до копій паспортів“, - йдеться у повідомленні.
За даними “Інформаційного спротиву”, ці заходи спрямовані на збір інформації про громадян України задля подальшого шантажу останніх фактами наявності родичів-бойовиків, а також для їх можливого залучення до підривної діяльності проти України.
Відповісти
Пані Вкроніка, яку травичку Ви курили коли писали цей опус? Да це у нас в Україні відбувається повна криміналізація суспільства і правоохоронних органів , куди понабирали людей з судимостями за кримінальні злочини (одне "правоохоронне" бандитське урупповання Торнадо чого варте, да і решта так званих добробатів під дахом аваковського МВС також переповнене подібною нечистю). А їдуть українці працювати за корджон, в тому числі і в РФ, бо там реально можна заробити на більш менш пристойне життя на відміну від нашої майданутої України, і не треба робити із людей дурнів, що вони типу не знають, куди їдуть! Наші заробітчани в РФ краще за Вас знають, що там і як, а всі ці наші фейкові новини про "жахи" роботи в РФ - не більше як елемент гібридної війни проти РФ з нашого боку!!!
Відповісти
Вітаю! Тіпа земляче. Стаття влучила в ціль - "кремлівський гібридник" заворушився. Одне, з чим можна погодитись - правоохоронна система в нас кепська. Та з тим, що проти гібридної війни потрібно вести гібридну війну. Тільки, "волиняче", гібридну війну проти свого народу не ведуть. Цього навіть твій Путін не робить. Але дякуємо за реагування - ставимо на облік.
Відповісти