Додати запис

Щодо оправдання Ігоря Гузя та Ігоря Лапіна

Знаєте друзі, помоєму Волинські народні обранці, такі як Ігор Гузь та Ігор Лапін вважають наше населення за дурнів. Говорячи про те, що вони не знали за що голосували в стінах парламенту.

Спробую обґрунтувати.

І так виділив десь приблизно 30 хв. свого часу для того, щоб принаймі ознайомитися із “Проектом Постанови про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік” (5000-П від 20.10.2016).

Складається цей прокт зі 14-ти сторінок.

На останій (14-тій сторінці) йдеться про фінансове забезпечення народних обранців. І вже з 1 листопада депутати та їх помічники отримуватимуть нові, в тричі підняті, зарплати. І з нового року, в залежності від суми ставки, їхня зарплата знову зросте на 10 %. Справедливо це чи ні, вирішувати Вам.

Тільки хочу наголосити, що на 11 сторінці, пункт 2.5., йдеться про перерозподіл загального обсягу видатків на стипендіальне забезпечення студентів та ліцеїстів. Тобто, фактично зміна системи нарахування стипендій. Таким чином, щоб отримати стипендію, тепер потрібно мати з диференційованих предметів одні 5-ки.

Нагадаю, що стипендія у вузі коливається в межах 800 грн., тобто нижче від встановленого прожиткового мінімуму – 1450 грн. Чи можна прожити на таку стипендію, яка нижче прожиткового мінімуму ? Не думаю.

Тому, шановні студенти і батьки дітей котрі навчають на бюджетній формі. До Вашого відома, в наступному році коли не отримаєте стипендій – знайте кому дякувати. І тепер студента ви зустріните на вулиці за роботою, а не у вазах на парах.

Бо судячи з 14-тої сторінки, а це фінансування депутатів ВР – вони на собі економити не збираються і не збирались. Складається враження, що прочитати до кінця проект постанови депутатам не вистачає терпіння чи професіоналізму? Невже такий досвідченний діяч, як Ігор Гузь не зміг розібратися в 14-ти сторінках ?

Не розумію, навіщо Ірина Констанкевич відстоювала позицію в своєму черговому матеріалі в ЗМІ, в якому згадувалось про те, що вона проти скасування стипендій студентам в закладах освіти і в той же час сама за такий проет рішення голосувала.

П.С. Невже так важко ознайомитися із додатком, який складався з 14 сторінок. Навіщо тоді такі народні обранці потрібні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їх ще ніхто не виправдав, бо ніхто толком не намагався засудити. А не завадило б. І не тільки цих двох, а і всіх від Волині. Судити не звичайним і продажним судом, а громадським судом. Усі волиняни мають знати про цей ганебний вчинок волинських у ВРУ. Листівки, оголошення, повідомлення. Включно до збору підписів про відкликання.
Відповісти
Жаль ,що під таким матеріалом немає фахових коментарів.Постанова про висновки -це не закон про бюджет. Вона прийиається,якщо коротко,щоб не повертати проек бюджету до кабміну.Впевнений,що більшість депутатів її навіть не читають.Попереду робота в комітетах Ось там буде боротьба.Як говоритья циплят по осені рахують,а депутатів оцінюють по голосуванні за закон про бюджет ,а не про постанову.НЕ ВИДНО РОБОТИ ПОМІЧНИКІВ ДЕПУТАТІВ!
Відповісти
Цілком згоден з автором, що Гузь з Лапіним мають народ за дурнів. Знаю, що рідко хто з депутатів самостійно ознайомлюється з проектами переважної більшості законів. Тим більше такого обємного, як проект бюджету. Зазвичай це робиться на засіданнях фракцій або комітетів. А такі питання, як підвищення зарплати стають відомими широкому загалу депутатів задовго до появи проекту в залі засідань. І про це всі знають. Тому спроба виправдання Гузя - це цинічний блеф людини, яка вважає, що порядність і совість - це для дурнів.
Відповісти
Народ, не займайтеся хер...ей) Ви ще розкажіть, що Івахів з Мартиняком в свої округи мільйони вкладали, щоб потім на зарплати пару тисяч заробити) Обдурили всіх-і Гузя з Лапіним, і Івахіва з Мартиняком, коли в бюджет внесли зміни в останній момент і не повідомили депутатів про це.
Відповісти
Саша! Не треба ругатися. Якщо Гузя та його братів, а ще одну сестру по розому , що сидять у ВРУ обдурили, то х...р вони там треба. Вони хто? Народні представники чи малорозвинуті???
Відповісти
У нас нардепи усі цнотливі - їх як меленьку дитину обдурили. Замість цицьки дали пустишку))) А Івахіву й Мартиняку по-уй на зарплати. Вони у Держбюджеті свій інтерес пильнували
Відповісти