Додати запис

Подвійне дно «Свободи»

Якщо запитати, як «Свобода» відноситься до усього російського, напевно, ні в кого не виникне позитивних асоціацій. Росія – агресор, Путін – х@йло, смерть – москалям! І це однозначно.

Неодноразово волинські «свободівці» ганьбили на теренах краю усе російське: то товари з Росії у Луцьку продавати забороняли, то російські фури блокували, то концерти «представників шоу-бізнесу, які заробляють у Росії» забороняли. А нещодавно дійшло до смішного: очільник луцької «Свободи» Микола Федік доколупався до китайських гірлянд в біло-синьо-червоній упаковці. Так, начебто один-єдиний прапор у світі має такі кольори.

Але гучні реляції «Свободи» з фронту боротьби з «клятими москалями» і реальні дії «свободівців» - це дві паралельні прямі, які ніколи не пересікаються. До прикладу, візьмемо заступника голови Волинської облради та місцевої партійної організації Олександра Пирожика. Він бравурно розповідав, як аморально працювати в Росії, плекаючи таким чином економіку країни-агресора.

"Волинський обласний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка входить до переліку об'єктів обласної комунальної власності. Відповідно, дозвіл на проведення розважальних заходів має надавати обласна рада. Я за жодних обставин не підпишу і не дам згоди на укладення договору на проведення концерту Потапа і Насті Каменських – тих, хто робить бізнес під час війни з нашим одвічним ворогом. В той час, коли українці гинуть на фронті, дозволяти собі заробляти гроші концертами та виступами на території агресора – це плювок в обличчя загиблим і скаліченим за територіальну цілісність України", – коментував своє бачення Пирожик.

Проте, якщо поглянути в декларацію поважного «свободівця» за 2015 рік, то виявиться, що він не просто плюнув в обличчя своїм виборцям, а насрав-таки їм в душу. Адже попри гучні гасла, йому вистачило совісті взяти кредит в російському банку. 38 962 гривні в ПАТ «Альфа-банк», фактичним власником якого є російський олігарх Михайло Фрідман.

Тепер чекаю від очільника волинських «свободівців» Анатолій Вітів пояснень, від очільника луцьких свободівців Микола Федік - пікетування кабінету заступника голови облради з вимогою припинити збагачувати окупанта, а від Олександр Пирожик як відповідального політика – відставки з посади заступника голови облради та партійної організації.

Ну й сподіваюся, що Олег Тягнибок теж дасть гідну оцінку цій ситуації.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Немає ніякої "подвійності". "Свобода" є проектом РФ спецслужб, який запущено для дискредитації націоналізму в Україні та України у всьому світі. На жаль чимало свободівців та прихильників партії про це попросту не здогадуються через приниження в країні української культури, української історичної пам'яті.
Відповісти
Так, Фрідман Михайло Маратович справді російський бізнесмен. Але українсько-єврейського походждення, народжений у Львові і в школі був відмінником (https://uk.wikipedia.org/wiki/Фрідман_Михайло_Маратович). Тому, пан Пирожик зробив, як колись за Польщі розвивалась українська кооперація: пішов до свого по своє))) Молодець.Відчепіться від хлопця, нікому він в душу не срав, хіба що легенько пукнув особисто (персонально) пану Андрію Лучику. Так йому й треба)))
Відповісти
Легенько пукнув - і всрався. Таке теж буває.
Відповісти
Ну ви б ще групу його крові назвали. Пирожик зробив так як може зробити Пирожик, тобто не подумавши, бо не густо серед цих партійців думаючих. Хтось йому порадив і він на те пішов, але зовсім не до свого по своє. З огляду на антисемітизм Тягнибока та осіб до нього наближених, серед яких є Пирожик, він взяв кредит, бо його переконали, що то для нього буде вигідно. А заради цього мав він тую Україну десь...
Відповісти
Андрій правий. Партія блатних і жебраків. Пирожик - ще як не було:вишиванка, живіт і націоналістичні тези. Ми це вже давно проходили. І світ це пройшов. Гадаю, що повернення назад не буде. Але Сашко на фоні цих жалюгідних людей хоч трохи "дивиться". А це дурне, яке в місьраді (тут згадане)... Там нічого немає. Вискочка з людоїдськими концепціями. Взагалі, люди з цього збіговиська вкрай негативні. Подивишся, і виникає паталогічне бажання вимити руки.
Відповісти
Що нормальна людина робить серед осіб з "діагнозом"? Або вона серед своїх, або належить до невідомої науці норми.
Відповісти