Додати запис

8 Березня та правильні акценти

Я вже давала не один коментар щодо 8 березня, тож напишу ще й тут.

Упродовж кількох останніх років активні українки намагаються достукатися до свідомості представників обох статей суспільства, що 8 березня – це не "свято весни і краси", а Міжнародний день прав жінок і миру. Проте суспільство, значна частина якого виросла на радянських традиціях, а інша частина їх активно підхопила, продовжує дарувати-приймати квіти, цукерки та інші знаки уваги, яких у інші дні року часто не існує.

Так от:

1) у жіночої частини України проблем із дотриманням прав людини за ознакою статі більш ніж достатньо;

2) 8 березня не можна ставити в один ряд із 23 лютого, 1 чи 9 травня, бо його контекст не має прямого стосунку до радянської доби, а от викривлення суті і її замилення квітами - так;

3) цей день не можна заміняти Днем матері, бо не всі жінки матері і не всі збираються ними бути, адже то не єдине і далеко не основне призначення жінки;

4) червона позначка в календарі і правильне позиціонування дня 8 березня – це привернення уваги до порушення прав більшої частини населення України;

5) 8 березня не мусить бути вихідним днем, однак офіційне визнання його Днем боротьби за права жінок для багатьох буде хорошим акцентом, що не квітами єдиними...
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цілком згоден з авторкою. Здорові ідеї. Але наші заюшені "патрійоти", як завжди, виливають дитину з помиями. ТЕ ж саме з перейменуванням вулиць. Часто робиться "в піку", що викликає, як мінімум, несприйняття людьми.
Відповісти
День народження Клари Цеткін не святкують жодна з цивілізованих країн світу. Починаючи з велелюбної (любвеобильной - якщо на языке) Франції. Святкують Афганістан, Буркіна-Фасо, В’єтнам, Гвінея-Бісау, Замбія, Камбоджа, Коста-Ріка, Куба, Лаос, Мадагаскар, Молдова, Монголія, Росія, Україна і ще кілька країн третього світу, в яких на стегнах носять пов’язки і виготовляють штиблети зі старих шин автомобілів. Як мені видається і як підказує сімейний досвід, у переважної більшості наших жінок забагато прав. Щодо "активних українок" в контексті, на якому акцентує авторка, то до них належать емансиповані дами, які скрізь, де тільки можна, демонструють самодостатність типу «…коня на ходу остановят, в горящую избу зайдут» (по Ніколаю Нєкрасову «Русскіе женщіни»). В чоловіків в зіткненні з такими жінками з’являється закономірне непорозуміння: а для чого ж такій дамі взагалі потрібний чоловік? Шановні жінки – кохані і не зовсім: демонструйте свою слабість і чоловіки будуть падати від вашої чарівності і розуму в запаморочення. Не лізьте в гендерниці!!! Нехай вам везе на коханих, щоб вони вам дарували квіти не лише на день народження емансипованої єврейки, а щодня.


Відповісти
Не знав, що вже й сюди долізли феміністки. Пані автор, наведіть приклади порушення прав жінок в Україні.
Відповісти
Панове. Не робить вигляд, що в нас з жінками все гаразд. Якщо у них є прагнення до емансипації, то це не від доброго життя. Боротьба за свободу виправдовує засоби. Але ця боротьба має тривати усі 365-366 днів на рік, а не раз на рік, коли чоловіки, особливо з комплексом неповноцінності, удають, що вони поважають жінок, а жінки, здуру, роблять вигляд, що цьому вірять. Тому назавжди потрібно зупинити це лицедійство. І наполягти на цьому мають саме жінки. Саме вони повинні втовкмачити, що неповага до жінки тільки через те, що вона жінка, дорівнює неповазі до матері, до сестри, до дочки і може навіть до онуки. А не поважати близьких собі людей може лише той, хто не поважає самого себе. Може бути день матері, можна запровадити день сестри, але це має бути день людських відноси, а не брехні. Почати треба зі скасування дня 8-го марта.
Відповісти
Шановні, ви або не читали тексту або не вчиталися в нього. Автор каже про зовсім інші речі, але для цього треба ПРОЧИТАТИ статтю, добре подумати, а вже потім писати коменти, якщо у вас є слушні думки.
Відповісти
А що в тексті не ясно? "Проблеми" з правами жінки, жіночий рух. Гвалт, на українську жінку одягнули чадру! А чому Стельмах заявляє за усіх, що цекурок і квітів в "інші дні не існує"? Яке вона має право на узагальнення? Можливо, через свої проблеми? Можливо, не вдалось натягнути труси на голову чоловіка? Чи навпаки: давно натягнула і закликає це зробити інших?
Відповісти
Ви б зрозуміли про що коментарі і не відсилали до статті, яка однозначно хворіє на роздвоєння думки. Проте це не заперечує можливість висловити свою думку, навіть запереченням комусь з коментаторів.
Відповісти
Авторка на 100% права. Ви почитайте статистику про насиллля в родинах... І це дійсно так! 3 моїх неодружених подрух вже хлопці били, при чому ні за що!!!Якби це не звучало!І ці хлопці далеко не дурні люди, з вищою освітою, при грошах, батьках, при розумі,при посадах. такщо якось так...от вам і весь фемінізм і свято 8 Березня. Мені особисто від нього ні холодно, ні жарко, проте таке насилля та зневага яка зараз існує в нас в країні має припинятися!
Відповісти
Почитайте Новоселова.
Відповісти
Моцна логіка. Знайди собі чоловіка, щоб потім його слухатись.
Відповісти
Шо ж вас, бідних жінок, усіх чоловіки луплять?може, не тим чим треба займаєтеся?!
Відповісти
23 лютого вже давно скасоване, так як нема вже і союзу (нагадаю, що це був день червоної армії).

соромно такого не знати!!!
Відповісти