Додати запис

ТЕСТ НА «ПРИСТОСУВАНЦІВ» ДЛЯ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКРАДИ


Прошу вибачення у близьких Миколи Романюка, якщо їх можуть образити ці рядки

1)Трагічна смерть міського голови Миколи Романюка принесла не тільки багато горя та сліз для його рідних та близьких. Вона принесла і невизначеність у політичні аспекти роботи Луцької міської ради. Мені особисто не дуже приємно писати це, адже тільки вчора був похорон міського голови, який мав би об’єднати місто у жалобі. Проте вже сьогодні, на жаль, почалося те, що схоже на середньовічні інтриги і боротьбу за престол Папи між кардиналами (якщо маєте час і хочете відчути атмосферу, дивіться оце, принаймні першу серію). І я, як журналіст, що знає про цю «гризню», вважаю за потрібне дещо привідкрити її деталі.

2) Ця боротьба викликана природнім запитанням «що далі?». І один із дуже ймовірних та вже активно обговорюваних сценаріїв – не дочекатися логічного проведення виборів, а достроково замінити секретаря міської ради (який виконує обов’язки міского голови). Хоча, будьте певні, люди, прізвища яких я тут напишу, можуть публічно клястися у праведності, повазі до пам'яті Миколи Ярославовича і відсутності амбіцій з такого трагічного приводу.

3) Або ж вони знайдуть собі гарне виправдання, як от: «я був зобов’язаний Романюку, вам я нічого не винен», «політика – складна і мінлива штука», «ну у них же найбільша фракція, їх вибрали лучани, я нічого не можу зробити». Романюк із честю, до останнього це робив і при цьому ще й підтримував відносну стабільність в місті.

4) Отож, йдеться про те, щоб зібрати на черговій сесії 28 голосів (дві третини), щоб подолати вето секретаря міськради Юлії Вусенко, призначити іншого секретаря та в.о. мера (ймовірно, лідера фракції «УКРОП» Ігоря Поліщука) і підготувати до виборів вже зовсім іншу міську раду, де адмінресурс буде саме на боці людей, які фактично виконують вказівки Ігоря Палиці.

5) Постає питання, як зібрати ці 28 голосів. Миколі Романюку вдавалося найчастіше домовлятися, окрім «своєї» фракції «Солідарність», із «Свободою», «Самопоміччю», «Батьківщиною», Радикальною партією. Хоча були випадки, коли і «Народний контроль» та «УКРОП» підтримували його проекти рішень. Якщо цікаво, детальніше читайте тут.

6) На жаль, першими можуть підтримати представника «УКРОП» окремі депутати від «Солідарності». Справа в тому, що фракція цієї партії у міській раді не дуже однорідна. Відносно самостійні лінії ведуть «чиновники» і «підприємці». Тому не факт, що всі голосуватимуть однаково.

7) Не знаю, чи підтримає нового секретаря «Народний контроль». Вони вже раніше не раз знаходили точки дотику із «УКРОП» під час голосування за «опозиційні» проекти рішень. Хоча я, звичайно, сподіваюся, що Павло Данильчук, Олександр Лазука та Анна Мовяк добре пам’ятають про «гречку», переслідування інакодумців і «замовні» матеріали проти того ж Данильчука у відповідних інтернет-виданнях. Друзі, не дайте мені у вас розчаруватися.

8) Також є питання і до «Свободи». Хоча я також сподіваюся, що вони пам’ятають, як «УКРОП» ставиться до ідеї встановлення пам’ятника Бандері, звернення міської ради щодо резолюції польського сейму або ще багатьох інших принципових для націоналістів рішень. Ви ж послідовна ідеологічна сила, єдина сила, яка захищає українців. Тому я не хочу чути від виправдань, які написав у пункті №3.

9) Ну і Радикальна партія. Член фракції Сергій Була влітку 2016 року балотувався на окрузі №23 проти «УКРОП» і мені особисто писав про те, як погано, що ця політична сила зловживає «гречкою». Тому будьте послідовним і колег Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна загітуйте.

10) Впевненим можна бути тільки у позиції «Самопомочі», що підтримає Юлію Вусенко на посаді секретаря та в.о. міського голови до виборів, а також «УКРОП», яких це не надто влаштовує.

11) Я дуже сподіваюся, що публічне висвітлення, мораль і здоровий глузд переконають депутатів Луцької міської ради не влаштовувати політичний шабаш в раді до виборів міського голови. І тоді цей план «перевороту» залишиться лише «фантазією». Тоді ви зможете сміливо записати мене в любителі конспірології. Якщо ж ні, я особисто перестану поважати деяких депутатів, адже вони вчинять як, «комсомольці» (за що любили критикувати Романюка), тобто подумають одне, скажуть друге, а зроблять третє.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
до п.8 Все, демагог, обмежена людина.
Відповісти
ПРОБНИЙ ШАР БУДЕ ОБОВЯЗКОВО АЛЕ ЗАБУВАЮТЬ ЩО ДЕРЖАВА МОЖЕ ПОСАДИТИ МІСТО НА ГОЛОДНИЙ ПАЦОК ПО БЮДЖЕТУ ТОДІ МІСТО БУДЕ РАЗОМ З ДЕПУТАТАМИ ВИГЛЯДАТИ ПЛАЧЕВНО ЩО ТЯГНЕ ЗА СОБОЮ ВТРАТИ НА ВИБОРАХ
Відповісти
Яка ідеологічна партія свобода? Вона кінчається там де є бабоси.
Відповісти
На жаль, Антон не бачить, що в цій ситуації найбільше потирають руки Яковлев і Григоренко, які додерибанять це місто до остаточного і безповоротного кінця.
Відповісти
Сценарій перебігу подій визначать за межами Хмельницького, 19. А риторика з міськради аж ніяк не визначатиме сутності процесу (див. мотив і мотивація)
Відповісти
Антон, скільки Палагута платить за таку примітивну писанину? Думаю і собі задєлатись критиком Палиці і Укропу.
Відповісти
Так. Закономірного не уникнути. Пішла мова про правонаступництво. Забули, що міського голову обирають лучани, а не міська рада, що є закон, яким встановлено порядок і термін дочасних виборів. Вибори не за горами. І якщо виборці керуватимуться принцами, через які до ВРУ обрали Лапіна, то Антону ще буде про що писати. За роки незалежності України Луцьк не мав жодного очильника, який би спричинився до розвитку міста. Усі просто латали дірки і залишали собі рештки.
Відповісти
Вже продали за гречку область. Луцьк був і є фортецею на шляху коломойсько-єврейської олігархії, що прагне під себе затягнути все. Припинення фінансування музею української культури у Рокинях показало справжню мету укропівців - знищення українства. Тому консолідація всіх сил повинна стати стіною і не дати проникнути зміям у наше місто. Не обісріться, шановні депутати, хочаб в пам'ять про покійного Романюка, він у вас вірив, а зрада безслідно не пройде.
Відповісти
В'ялений кріп захопив Волинь, тепер хоче захопити Луцьк.
Відповісти
якщо лучани продадуться на виборах мера, то вони типові продажні вівці негідні бути мешканцями європейського міста. якби не гроші на виборах і масовий підкуп який чомусь не карається, УКРОП ледь би проліз у міську та обласну раду. а Палиця ніколи не став би головою ради. якщо люди хочуть і далі жити в корумпованій країні, де на виборах купують голоси, то звісно їх вибір це УКРОП.
Відповісти
УКРОП висуне на вибори мера скоріш всього Поліщука. УКРОПам всеодно кого висувати. ВОни могли б спокійно висувати у мери Луцька і негра з Танзанії або сирійського біженця. їх методи - пару сот гривень на душу, плюс путівки, допомога та гречка.
Відповісти
Ото істерика. Не голосуйте за УКРОП. Знайдіть достойного та щоб олігархам не належав, не був євреєм, був чесним, ніколи в житті не крав, нікого в житті не скривдив, не образив, був розумним і освіченим, сподобався принаймні половині повнолітніх лучан і завжди мив руки перед обідом.
Відповісти
Андрій Киця. Та чи захоче йти?
Відповісти
Де не глянь, так мова за євреїв, тільки забули ви що секретар Гресик-Вусенко вроджена єврейка, і хто ж її вибрав як не ви лучани і коли тоді депутати вибрали дивною більшістю, невже так сподобалась чи все ж таки зелені таткові допомогли, і що тепер, шайка придурків в раді лишилась, накерують і накрадуть до тих виборів, що вам і не снилось. Шоу починається((
Відповісти