Додати запис

Сесія «в окопах». Перші висновки

У Луцькій міській раді битва. В окопах команда Романюка. Атакує УКРОП із союзниками. Ніхто не вивісив білий прапор, ніхто не здобув і стяг ворога. Атакуючі відступили на свої позиції і кличуть генералів на нараду…

Можна робити перші висновки.

І головний з них – сумнів, чи потрібна війна обом сторонам. Ні, не буду казати, що, мовляв, «краще б про громаду подумали», я ж не настільки наївний…

Скажу про вигоду. На мою думку, ця війна невигідна ні команді Ігоря Палиці, ні її опонентам.

Бо сьогоднішній бій продемонстрував слабкість позицій УКРОПу. Хіба важко було передбачити «глуху оборону» опонентів? Де масована арт-підготовка? Де пропаганда? Де філігранні юридичні аргументи Поліщука і Козюри, об які мали б розбиватись будь-які сентенції Вусенко про «відповідальність перед громадою»? Нема.

Натомість є якісь наїзди на жінку. Є невпевненість, яка виливається у періодичні походи на перерву. Є натиск, який здувається після кількох рішучих залпів «з окопів».

І ще. Попри мою щиру повагу до представників УКРОПу і особисто Ігоря Палиці – сьогоднішнє «топтання» на питанні визнання смерті Миколи Романюка виглядало некрасиво.

Я розумію, що справа тут не в аморальності, а швидше у поганій підготовці до «бою». Але чому ніхто з «атакуючих» навіть не задумався: «а як ми будемо виглядати перед лучанами?».

* * *
Та годі «аналізу битви». Скажу про висновки. Як на мене, сторонам треба домовлятися. От такі «перегавкування» нікому не вигідні. Тим більше, що очевидної переваги ні в кого немає. І фаворитом тут явно не пахне. Принаймні, судячи з сьогоднішніх подій.

Ви ж, шановні, потім до виборців іти збираєтеся…

А мир, або хоча б примирення – це можливість витратити ресурси більш раціонально. На щось таке, що потім можна буде взяти, показати громаді, і похвастатися: от дивіться, це МИ ЗРОБИЛИ!

Не понесете ж ви виборцям відеозапис сьогоднішньої сесії?...
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жадність фраєра згубила. УКРОП перегнув палку і від жадності таки вдавився - показав виборцям свою мораль.
Відповісти
Свою, тіпа мораль показали всі. Суть цієї моралі - мораль стада, яке втратило пастуха.
Відповісти
Найбільш вражає цілковита відсутність у людей моралі, співчуття, поваги до памяті того, хто ще там сидів місяць тому. Свічка горить, а в залі запанувала нечиста сила. І в церкву всі ходять, і вишиванки носять... Місцеве політичне сміття. Баласт на шиї громади.
Відповісти
Шановний Володимир, Ви стверджуєте що мало розглядатися питання визнання смерті Миколи Романюка??? Ви читали порядок денний? Ви взагалі знаєте хто визнає смерть мера??
Згідно ваших тверджень виходить, що поки сесія не дозволить Романюк не помре. Жах читати від Вас такі речі. Будь ласка перед написанням подібного перегляньте:
1) Регламент Луцької міської ради
2) ПОрядок денний сесії
3) НАказ МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЙ УКРАЇНИ Про затвердження Правил державної реєстрації актів громадянського стану в Україні. Ось навіть посилання http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0719-00

І на сам кінець коротка цитата з наказу МЮУ
Державна реєстрація актів цивільного стану проводиться з метою забезпечення реалізації прав фізичної особи та офіційного визнання і підтвердження державою фактів народження фізичної особи та її походження, шлюбу, розірвання шлюбу, зміни імені, смерті.

Органами державної реєстрації актів цивільного стану, які проводять державну реєстрацію, є районні, районні у містах, міські (міст обласного значення), міськрайонні, міжрайонні відділи державної реєстрації актів цивільного стану головних територіальних управлінь юстиції, виконавчі органи сільських, селищних, міських (крім міст обласного значення) рад.
Відповісти