Додати запис

Щоб хороший настрій мати – сальсу треба танцювати!!! Або «Вогняна та запальна сальса»

Багатьом відомо про діяльність у Луцьку клубу сучасного танцю для дорослих «СК-Денс».

Але вдосконалення потребує кожен, з цією метою танцюристами була організована дводенна зустріч з майстром сальси Максимом Слободяном з м.Івано-Франківськ у фітнес клубі «Спайкер».

Побачивши, як запально танцює Макс – просто шаленієш від його пластики, жестів, відчуття ритму, динамічних рухів, імпровізації, як кажуть - аж дух захоплюює!

В перервах вдалося поспілкуватися з Максимом та його учнями з Івано-Франківська, яких він привіз на майстер-клас.

Як в твоє життя прийшли танці?

Будучи студентом першого курсу юридичного факультету у Києві, я випадково шукаючи інформацію для реферату в інтернеті побачив оголошення: «Шукаю партнера для танців. Інтим не пропонувати».

Ми зустрілися в парку, спробували потанцювати, мені сподобалося. Хоча до того я до танців ніякого відношення не мав. Згодом відвідував заняття студії «Сальса Клуб Київ», які проводив кубинець Рейнальдо Пауель, який привіз в Україну у 1997 році латино-американські танці.

Потім працював у його агенції арт-директором, готував постановочні номери, допомагав організовувати різноманітні тренування, вечірки, міжнародні фестивалі – «Salsa mayovka», «CubaSi», «Salsa on Tne Beach». Вдосконалювався як хореограф, паралельно ведучи свою студію танців, де практикував мало відомі види сальси – кізомба, зук.

Але повернувся на свою батьківщину – західну Україну і почав організовувати заняття в Івано-Франківську та Коломиї. Був здивований відсутністю цього виду танцю на теренах Західної України. Заснував клуб «Salsa-манія».

- Чим же манить ваш клуб?

Тут учасники клубу тренуються, спілкуються, радіють життю, вчаться бути солідарними, мати відчуття єдиної дружної сім’ї, радіти перемогам інших на змаганнях тут виробляється певна душевність.

Своїми враженнями поділилися учні Максима, які разом з ним приїхали на тренінг до Луцька.

Олександр Капець, лучанин, навчається в Івано-Франківському медичному університеті за спеціальністю – лікарська справа. Про сальсу дізнався у Львові перебуваючи в родичів, побачивши заняття в неділю. Почав шукати цей вид танців в Івано-Франківську та ділиться враженнями про кілька річну практику танців: «Я тут відпочиваю, знаходжу нових цікавих друзів, комуні кую з дівчатами, це своєрідна розрядка».
Саме Олександр був ініціатором проведення даного майстер-класу в Луцьку, навіть на вихідних навчав лучан рухів сальси.

Ольга Червонецька, з Івано-Франківська вже чотири роки відвідує клуб «Salsa-манія» про який дізналася від подруги. Почала відвідувати фестивалі в Україні, спочатку з тренером, згодом познайомившись з однодумцями – самостійно. Ольга рекомендує для оволодіння мистецтвом танцю постійно відвідуючи заняття і крок за кроком освоювати рухи.

Максиме, а що для вас означає «САЛЬСА»?

Сальса – перекладається, як соус. Це тонкий стан душі в якому горить вогник, який треба запалити, це розкриття чоловічого та жіночого начал. В танцях латіна ведучими є чоловіки, вони мають знати чого хочуть, завдавати імпульс і на три кроки випереджати думку жінок. Жінки мають відчути, чого хоче партнер розкриваючи себе. Заняття танцями допомагають віднайти впевненість у собі тоді спрацьовує відчуття партнера та встановлюється взаємозв’язок між ними. Важливо танцювати з різними партнерами та їх відчувати тоді виробляється універсальність.
Кубинці кажуть, що ти за чоловік, якщо ти не здатен красиво потанцювати зі своєю обраницею.

Які елементи є найважливішими в сальсі?

Важливо мати відчуття музики, ловити музичні переходи, пропускаючи їх крізь себе та відобразити це рухами свого тіла, тобто імпровізувати під ритми. Коли ти знаєш багато механічних комбінацій, але немає відчуття ритму, то це не танець. Потрібно вникати в танець більш глибинно на рівні душі, це ідея, яка має об’єднувати людей.



Знаю є більше півсотні видів сальси, яку практикуєте ви на ваших заняттях?

В кожному танці є своя ізюмінка, а суть - радіти життю і спілкуватися, відчувати та підтримувати один з одного. Я практикую румба, касіно, сон, зук, бачата, кізомба. В кожному виді намагаюся відобразити частинку своєї душі… Скільки ти приділяєш уваги танцю, таким і буде зворотній ефект.

Хочеться побажати нашому Маестро побувати на Карибських островах, ще більш вдосконалитися, ну і там «завдати вогнику» танцюючи сальсу!
Наступний майстер-клас з сальсеро та його командою планується організувати у березні.

Разом з усіма сальсувала Руслана Мельник


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.