Додати запис

Ти НАЙДОСКОНАЛІШЕ творіння, що є на цій планеті. Прочитай це!

Моя Стаття – Всім для загального Розвитку!
Сьогодення важко зрозуміти в одному, спільному для всіх ракурсі, бо для кожного воно своє. Кожна людина – у своєму колі думок, різним є соціальний стан, матеріальна забезпеченість, духовний рівень тощо. Світ розвивається доволі стрімко. Навколо безліч людей, інформації, матеріальних предметів, шляхів, порад, новин та інших атрибутів життя у XXI столітті. Народжуючись, тобто відділяючись від матері, від внутріутробного стану захищеності й сну, ми з’являємось на цей світ – і це перший різкий і важливий вітер перемін у нашому житті.
Ми починаємо функціонувати зовсім по-іншому: наше дихання й живлення здійснюється вже не через пуповину матері, а через власні легені і рот. Ми ростемо і знайомимося з цим завжди чудовим і незбагненним світом.
Щодня ми бачимо щось нове, наш світ змінюється для нас, у нас з’являються нові рефлекси, тканини. Наша їжа докорінно відрізняється від материнського молока – і ми починаємо споглядати цей світ інакше, спостерігати за оточуючими, формувати модель поведінки. Ставлення до речей і дитячий казковий світ, що базувався на відчуттях та емоціях, поступово переходить на новий якісніший рівень Свідомості – від несвідомого і підсвідомого до більш усвідомленого сприйняття.
Тому завжди пам’ятаймо, що всі ми – частина природи, із самого початку в кожному з нас закладена програма росту, функціонування, виживання, поведінкових інстинктів (самозбереження, самовідновлення, продовження роду). Кожен організм унікальний. На цій планеті все неповторне: кожна травинка, крапля води, уламок каменя чи часточка повітря – однак все це взаємодіє й функціонує як одна єдина система, до якої ми, вид “Людина Розумна”, належимо.
Оглядаючись навколо, на безкінечні простори природи, неба, океанів, гір, ми можемо спостерігати все багатство природного світу. Згадаймо, якими цікавими в дитинстві були для кожного розповіді про пташок, звірів і ліс, про природу, все навколо невпинно змінювалось і постійно вабило нас. Кожній дитині хотілося жити далі, щоб все це побачити. Ми хотіли рости, розвиватися, підкорювати простори Світу. Ми були сміливі і відважні.
Світова природа є настільки дивовижною й унікальною, що кожен з нас і досі навіть уяви немає про безкінечні, безкраї простори чудернацького і майже невідомого нам, людям, Космосу. Ми практично нічого не знаємо про його структуру, ядра й межі, закономірності чи випадковості, не можемо відповісти й на питання – а що таке СВІТ. Ми, котрі думають, що все знають, можуть, вміють, і ті, котрі вважають, що все можна пояснити, визначити, вирахувати, пізнати, в дійсності є всього-на-всього крихітною часточкою, як піщинка на дні океану, на найглибшій глибині світу, над якою – безліч водних, земельних, хмарних, атмосферних просторів – планета Земля в безмежному, таємничому, несказанному Космосі.
Дійсно, хто ми є? Яка мета нашого життя? Для чого живемо ми, для чого цей світ навколо нас, який діє як певна чітко злагоджена універсальна й неповторна система?! І чи можемо ми підкорити простори планети Земля (про яку думаємо, що вона повністю опанована нами) чи навіть Величного Космосу, в межі якого сьогодні ступила нога виду “Ноmo Sapiens”.
Те, що я точно можу стверджувати, це те, що людина є вищим створінням на нашій планеті.
Ми досить мало знаємо про нашу Землю, природу, можливості. Вчені переконані, що людина за життя використовує близько 9% зі 100% cвого потенціалу СВІДОМОСТІ. А якщо уявити собі, що всі ці виміри є умовними й відносними, як і все те, що ми на сьогодні знаємо, то з певністю можна сказати: вони такі ж безмежні, як і Простори Всесвіту. Так, виявляється ми Творіння, котрі використовують близько 10%, а то й 8% від своїх істинних “безмежних можливостей Богів”, ще й задаємось питанням – яка ж наша мета, який же сенс життя?!
Кожна клітина, тварина, рослина, живий організм жадає розвитку. Дерево тягнеться до сонця, його пігментація стає зеленого кольору і кора твердне щодня. Воно створює нам благотворну атмосферу для існування – шляхом вироблення кисню. Воно живе, росте, “радіє”, рухається, відчуває і велично виконує свою місію на цій землі. Насінина, з якої виросло це дерево – дрібненька, менша за копійку. Та в ній було закладено стільки позитивної гармонійної світової інформації для того, щоб це могутнє величне мудре 20-метрове у висоту та 5-метрове в діаметрі дерево з’явилося і Жило. Нам, сучасним людям, варто “повчитися” у нього спокою й терпіння у ставленні до життя (це образне сприйняття). Адже дерево настільки зливається з гармонійним та природним темпом світу, що йому практично завжди (ну, окрім 0.03% винятків, безсумнівно, теж запланованих у “нашому вирі життя”) вдається досягнути своєї життєвої мети й виконати свою роль.
Починаючи робити деякі попередні висновки, можна зрозуміти, що наш Світ це недосліджений, глибокий і прохолодний, душевно “вивищуючий” та безмежний колодязь знань і можливостей, з яких нам потрібно черпати лише найнеобхідніше. Для прикладу, чи могли б люди бути щасливими без винайденого технічного дріб’язкового мотлоху чи навіть чогось більшого з досягнень цивілізації? – безперечно, могли б. Адже стан щастя не залежить від матерільних цінностей і винаходів.
Однак ми самі зробили так, що щастя почало залежати від матеріальних благ на цій планеті – почали спотворювати світ, планету, яку захоплюють жадібність, слабкість, смерть, стихійні лиха, катастрофи – і все це через порушення законів гармонії й розвитку Планети.
Минуло декілька тисячоліть відтоді, коли стало відомо про роздуми давньогрецьких філософів античності Платона, Піфагора, Демокріта й інших про походження світу. Їхні вчення представляють, відповідно, матеріалізм та ідеалізм. В основу цих вчень покладено наступне:
– матеріалісти стверджували, що світ це тільки матерія і утворений з неї;
– ідеалісти, що це невидима субстанція із Всесвіту (уявіть собі щось на зразок електричної енергії), яка є настільки надзвичайною та могутньою, що завдяки їй створена наша Земля.
Сьогодні точно можна стверджувати: світ є як матеріальною, так і духовною енергетичною субстанцією, що як велична сітка виконує своє Всесвітнє завдання.
Розкривши очі, вийшовши на вулицю, бачимо навколо дороги, електричні стовпи, будинки, дерева. Зайшовши в інтернет на карту чи на веб-камері інших міст дізнаємося, як люди заселили нашу планету.
Поставте поряд лева, гепарда, ягуара, слона, носорога, білого ведмедя, товстезну анаконду і Людину – і подумайте, хто з них усіх найсильніший?! Величний хижак лев, якого величають царем джунглів, чи леопард, котрий протягом двох секунд розвиває швидкість до 70 км/ год, що згодом досягає 110–120км/год? Білий ведмідь, котрий з легкістю може розірвати кожного, хто наблизиться, носоріг, шкура котрого масивна груба й непробивна чи жахлива анаконда, що проковтне, не задумуючись?
Виявляється, Людина є найсильнішою і найдосконалішою з-поміж усіх цих звірів. Чому так? Абсурдна неможливість, неправда, – можливо подумав дехто з Вас, проте, вийшовши на вулицю, ви впевнено рухаєтеся, не очікуючи нападу дикого звіра. В наш час звірі «більше бояться» людей, аніж люди звірів.
Безсумнівно, на сьогодні Людині не страшні, як раніше: холод, буря чи напад диких звірів, котрі за своєю природою мають багато спільного з Людьми (інстинкти, поведінкові реакції тощо). Частково Людина підкорила природу й світ. Більше того, цей процес не зупинятиметься – і уявіть, наскільки світ зміниться вже через 50 років. Хотілося б, щоб у кращу сторону.
У цьому світі ніколи нічого не спить, постійно щось відбувається як навколо, так і всередині. Повітря, насичене киснем, вуглекислим газом, азотом, постійно функціонує й переміщується, Земля обертається кожні 24 години навколо своєї осі, світ не стоїть на місці, він завжди рухається – і Людина разом із ним.
Ми вищі творіння на цій Землі, ми, виявляється, сильніші за левів, слонів, крокодилів, акул, китів. Все тому, що своєю Волею підкорили цей світ, створили засоби захисту для оборони від звірів (які дійсно становили загрозу для людей, коли ми ще перебували на дуже низькому рівні розвитку), живемо в неприступних для них містах. Вони для нас більше не становлять загрози, навпаки, ми намагаємося їх зберегти, створюючи різноманітні заповідники, й інші схожі системи.
Коли я спостерігаю за левом, у мене виникає почуття захоплення. Наскільки це гармонійний, незалежний, самодостатній, величний та сильний звір. Проте Людина в своїй сутності ще більше наділена цими рисами, а, крім того, ще й таким чинником як СВІДОМІСТЬ, межі котрої теж недосліджені. Ми маємо, крім тваринних даних, – інтелект. Наші відчуття й ІНТУЇЦІЯ практично сплять, бо ми просто не користуємося нею. У тварин вона добре розвинена. Оскільки ми є пануючим видом і частина природи, значить і в нас вона (Інтуїція) присутня. Інтелект також є благом сучасної людини, плоди використання якого (техніка, комфорт) ми всі спостерігаємо й використовуємо зараз.
Людина як сутність – це значно більше, ніж істота з тваринними якостями, вище й більше, ніж непримітний член суспільства, більше, ніж особа, котра присвячує все життя виключно праці на інших й отримуванню плати чи інших матеріальних цінностей, що, по суті, символізує «віддавання свого життя в руки інших людей». Більше, ніж просто істота, котра харчується щодня, більше, ніж Особистість, котра «на відмінно» закінчила університет і влаштувалася успішно на роботу, більше, ніж особа, що досягла навіть стрімкого успіху в якійсь галузі чи має мільярд доларів на рахунку в банку.
Ми володарі життя, світу думок, океанів наших внутрішніх станів, інших багатств планети Земля (а нам її предостатньо), де є стільки цікавого, таємничого, недослідженого, що, проживши 1000 життів, захочеш прожити ще 1000. Навіть якщо Вам захочеться полетіти в космос і Ви будете добиватися своєї мети, то є певні шанси досягнути її, бо за своєю сутністю ми є “богами-творцями”.
Ви щодня творите себе, своє майбутнє благополуччя, забезпечуєте власний розвиток і все, що забажаєте. Для прикладу, о котрій Ви прокинетесь завтра й куди підете – залежить тільки від Вас (чи йти на роботу, чи робити теж саме, що й завжди, чи спробувати прожити свій прекрасний новий чудовий день по-іншому, постійно шукаючи й пробуючи щось нове, що сприятиме розвитку). Отже, ВИ ТВОРИТЕ СВОЄ ЖИТТЯ! Усі люди так само творять все, що оточує їх.
Ми володарі “світу життя”, бо повністю вибираємо, як нам жити і що нам отримувати від цього найціннішого найпречудовішого “Дару Небес»”, що називається ЖИТТЯМ.
Прослідкувавши історію еволюції й розвитку, маємо можливість усвідомити, що можемо набагато більше, ніж думаємо і маємо все для того, щоб жити по-справжньому гідно Розвинутої Людини з Великої Літери. Жити у цьому підкореному, всіма обожнюваному світі, що створив нас досконалими, мужніми, спритними, щасливими, гарними, здібними, особливими, люблячими, великодушними, благородними, чудовими. Ми пануючий вид на Землі, ми маємо турбуватись про неї, бо вона – наша кохана ніжна щедра єдина й найкраща Матір-Природа!
Подібні роздуми більш глибше та практичніше, а також й інші цікаві та актуальні - розглянуті у моїй книзі "Підкори Себе - і Підкориться Світ". Основна її тема це "Ментальна Культура". Жанр науково-популярна література.
Літературний Агент - Головенко Дмитро Адамович +380503397366. Звертайтесь з пропозиціями або якщо бажаєте придбати.
Дякую за Увагу!

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хотілося прочитати, але дуже багато тексту...
Відповісти
Банально. Головне що "Стаття" з великой літери, і аффтор, самовпевненно вважає сеье розумнішим за весь світ. Всім -"...для загального Розвитку" Самовпевненний пацан. Графоман, Амбіції зашкалюють. У Мопассана-"...редакції завжди притягують шизофреників і графоманів"
Відповісти
У банальному, повсякденному завжди можна знайти щось особливе і незвичне, все залежить від "ракурсу" сприйняття.
Відповісти
Степпан, ти помиляєшся, почни з себе, а вже потім шукай недоліки в інших. Є фраза в Шекспіра "Гріхи других ви так ревно судити рветесь, з своїх почність і до чужих не доберетесь". Стаття нейтральна, не знаю де ти там взагалі негатив знайшов?! Цитую тебе "аффтор, самовпевненно вважає сеье розумнішим за весь світ". - З чого ти це взяв придумав собі? Де ти там таке знайшов? Я навпаки пишу в своїй книзі "Підкори Себе - і Підкориться Світ", що треба бути без надмірного "почуття особистої важливості", тому відповідно себе розумнішим за когось, тим більше за весь світ не вважаю. (В кожного свій рівень і шлях розвитку). Наостанок ти згадав про шизофренію: Зазначу (для тебе, для загального розвитку) основна властивість якої - це невміння відрізнити ілюзію від реальності, а також відсутність самокритики, абсолютно зовсім не про мене, я навіть книжку написав саме про об'єктивну реальність. Однак ти там ПРИДУМУЄШ "читаєш між рядків" як-от "аффтор, самовпевненно вважає сеье розумнішим за весь світ", тому твої ілюзії я розвіяв, почни з себе, перш ніж поливати брудом Степпан.
Відповісти
Степпан також ти там ставиш діагнози "графоман". А чому, яка причина? Напевно через те, що тобі не сподобалось, а ти ж вважаєш, що як тобі не пішло, то всім не піде,чи не так!? Бо напевно "копнемо" глибше ти ж думаєш, що ти "центр Всесвіту" і саме твоя думка є правильна. А це називають гординею і ЧСВ. Тому спустисть на Землю, ти не центр, будь толерантним, до думок інших, світ багатогранний. Пишеш: "Амбіції зашкалюють"? - звідки ти знаєш про мої амбіції, також придумав собі?! Коментар грамотно написати не можеш без помилок, а вже "відкрив ротяку і понесло з діагнозами"... Сміх та й годі!
Відповісти