Додати запис

Щодо заяви Володимира Гунчика про відкриття пам'ятника борцям за волю України

Заява голови Волинської ОДА Володимира Гунчика стосовно відкриття пам'ятного монументу борцям за волю України в Горохові та його оцінка напису на монументі вражають своєю недолугістю і відсутністю елементарного розуміння української історії, а також свідчать про його комплекс меншовартості. Лише людина, яка не знає минулого і яка неадекватно оцінює поточні політичні процеси, може давати такі безглузді висновки. Удвічі прикро, що ця людина є головою Волинської ОДА.

Коли у Польщі вже впродовж кількох років з ініціативи місцевої влади відбувається нагнітання антиукраїнської істерії, Володимир Гунчик мовчить. Коли у Польщі руйнують українські могили, нищать українські символи, ображають українців, його не чути. Коли поляки звинувачують українців у геноциді, Володимир Гунчик не вважає це актом, який псує добросусідські відносини. І лише коли українці, вшановуючи пам'ять борців за незалежність, встановили дошку, яка повністю відповідає історичній правді і реаліям того часу, у Володимира Гунчика виникає бажання щось сказати.

Дивно, але голова ОДА навіть не зауважив, що на дошці згадано і про німецьких окупантів. За його абсолютно безглуздою логікою оскільки Німеччина підтримує Україну в ЄС, про це також варто було б промовчати.

"Свобода" віддає данину пам'яті воїнам УПА і відновлює історичну справедливість. І робить вона це в той час, коли українська влада сховала голову в пісок і є неспроможна відстоювати національні інтереси. Голова ж Волинської ОДА в цій ситуації лише підіграє полякам і мислить як польський воєвода Волині чи як ностальгуючий комсомолець. Я б порадив Володимиру Гунчику взяти у руки підручник та опановувати курс української історії. Можливо тоді він матиме хоч якусь уяву про минуле і про те, хто і коли був окупантом України.

Також я би радив Володимиру Гунчику не займатися пустою балаканиною, а працювати над розвитком області. Розвивати економіку, залучати інвестиції, створювати нові робочі місця. Бо саме через бездарність правлячої влади, яку і представляє Гунчик, мільйони українців полишають свої домівки та шикуються в чергу за візою у ту ж Польщу та інші країни.

Втім, якщо голова Волинької ОДА Володимир Гунчик вважає, що напис на пам'ятному монументі не відповідає історичній правді, а факту боротьби українців за назалежність з різними окупантами не було, то хай подасть на мене в суд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коли бачу земляка у вишиваному бронику та читаю не ним написані опуси!
Відповісти
Чуєте, "ностальгуючий", а Ви з представниками церкви радилися, що з святим хрестом можна витворяти?
Відповісти
Ви будете здивовані, але хрест освячено !!!
Відповісти
Читав, перечитував, але так і не зрозумів, про що мова. Одне ясно, це мабуть точно писав сам Вітів. Що таке Гунчик, без Вітіва ясно. Але впремось в один приклад. Є на розі вулиць Винниченка і Степана Бандери, просто під балконом дошка, встановлена, начебто, Степану Бандері. Встановили свободівці. Встановили як живуть, як думають - під балконом. Партія з мізками курки, намагається щось доводити, коли від цього самого гунчика нічим не вирізняться.
Відповісти