Додати запис

Безвізовий режим з африканською країною

Ситуація з чергами в сервісній зоні Устилуга і порядок в’їзду в пункт пропуску нагадала одну історію про правила дорожнього руху в африканській країні, яку розповідав знайомий, який був там миротворцем. Правила були дуже прості і для всіх зрозумілі – джип мав перевагу в русі перед легковим автомобілем, автобус перед джипом, вантажний автомобіль перед автобусом, а якщо на джипі стояв кулемет, то відповідно він мав перевагу над всіма. І ніяких правил щодо головних і другорядних доріг, асфальтованих чи грунтових, правил проїзду перехресть не було. Навіщо, як і так все всім було зрозуміло. Штрафів за порушення правил також не було, розбирались на місці, тобто головна машина навіть не зупинялась, а таранила другорядну, а якщо був джип з кулеметом, то з його допомогою таки доказував, що він має саме більше прав.

В Устилузі правила якби трохи інші, але з тими самими принципами – хто сильніший і нахабніший, той і правий. Ще береться до уваги, місцевий, чи не місцевий.

Раніше, коли чергу регулювали прикордонники, ситуація була ліпша, хоча скарги теж були. Але після того, як прикордонники обідились на Ігоря Гузя і втікли з сервісної зони, регулярно відбувається локальний армагедон. Логічно, аби Гузь, після того як втрутився в цей процес, тримав ситуацію на контролі і покращив би її, але з цим не склалось. Тим більше, прикордонники в такому випадку мали би завчасно попередити владу, що вони поклали на свої прямі обов’язки, аби у чиновників був час на прийняття рішення щодо регулювання черги.

Після скандалів таки заставили поліцію контролювати чергу, хоча по законодавству це не входить в обов’язки поліції.

На даний час ситуація наступна – поліція наполовину з горем чергу регулює, але: як повідомив начальник Володимир-Волинського відділення поліції, його підлеглі не мають впливу на порушників, бо відсутня розмітка і дорожні знаки. Цілий рік він просить відповідні служби нанести дорожню розмітку і встановити знаки, але без результату. Цілий рік. Голова Володимир-Волинської РДА ситуацією володіє і направила відповідні листи в міську раду Устилуга і дорожню службу. До 12 червня вони мають проінформувати про виконані роботи.

Вчора, тобто 9 червня дорожня служба розмітку нанесла, знаків поки що не має.

Якщо влади не має, або вона не виконує свої прямі обов’язки, наступає хаос. І люди в цьому не винні, в людей не має повноважень для цивілізованого наведення порядку, люди можуть тільки наводити порядок по своєму – пригати один другому по капотах, лаятись і битись. У всіх народів є хами і є порядні люди, тільки кількість хамів влада регулює розміром і вагою поліцейського кийка та розміром штрафу, а для порядних людей влада приймає Конституцію з переліком основних свобод.

В Україні створюється служба, яка має популяризувати нашу країну за кордоном. Але громадяни інших країн, яким довелось побувати в черзі в сервісній зоні Устилуга зведуть нанівець всі старання по популяризації України, тому що до такого бардаку не звикли.

Вихід один – всі місцеві служби і чиновники мають спільно вирішити цю проблему. А то Європейський Союз ввів безвізовий режим для громадян України, а дехто з них не зможе ним скористатись із-за бардаку в Устилузі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які проблеми? Береш і дзвониш на гарячу лінію, розказуєш що авто везе наркоту... і нахабу трясуть по повному.
Відповісти
береш машинку на шнурочок - і по пішому переходу у Гейропс!
Відповісти
Проблеми є дві - перша, це стаття 383. Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.
"Завідомо неправдиве повідомлення суду, прокурору, слідчому або органу дізнання про вчинення злочину — карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років".
Друга - якщо поза чергою влізло 30 авто, то на гарячу лінію треба повідомити про всі 30 - марка авто, колір і номерні знаки. Черговий не дослухає до кінця і кине слухавку.
Але ще виникає питання - навіщо тоді влада, якщо вона не виконує свої обов'язки?
Відповісти
Дивно, всі хто використовує слово "Гейропа" постійно їздять в європейські країни, або хочуть поїхати. Само собою, мають бажання відправити своїх дітей туди на навчання. Цікаво, чому?
Відповісти
Європа до такого бардаку не звикла.
Відповісти