Додати запис

Через бездіяльність місцевих чиновників, школа № 27 стає довгобудом

Депутати міськради підтримали ініціативу перенаправити 10 млн грн, які ще на початку року були виділені на будівництво 27 школи в 55 мікрорайоні міста, на будівництво дороги по вул. Липинського. Таким чином, з подачі місцевих депутатів та в.о. мера Луцька, школа № 27 стає довгобудом.

Вчора я був на сесії міської ради. Дві години обговорювали питання добудови школи № 27. З першої спроби рішення не вдалося прийняти, хоча в.о. мера Ігор Поліщук декілька разів ставив питання на голосування. Але після засідання бюджетної комісії, депутати все ж проголосували за рішення перенаправити гроші, які були передбачені в бюджеті на будівництво школи, на дорогу.

Змушений констатувати: здоровий глузд не переміг над політикою. І гроші, виділені ще міською радою на чолі з Миколою Романюком, зараз не підуть на будівництво школи. Притримуючи декілька місяців кошти на рахунках, тепер місцева влада знайшла куди їх перенаправити. Нагадаю, з 20 млн, які ще в січні міська рада виділила на будівництво школи, лише 4,5 млн були передані забудовнику.

Зі свого боку, як і в минулому році, в рамках субвенції для соціально-економічного розвитку, сприяв залученню коштів на будівництво школи в 55-му мікрорайоні Луцька. В 2016 році було залучено більше 15 млн гривень. В цьому році перші 5 млн вже на рахунках. Наступні 10 млн від Кабміну очікуємо вже в липні.

Дорога, на яку місцеві депутати перенаправили кошти, звичайно не менш стратегічний об'єкт. Але перед тим як будувати її, необхідно зробити водовідведення і дренажну систему, бо в зв'язку з порушенням будівельних норм в будинках, що побудували навколо школи, рівень фундаменту вищий на 80 см від школи та садочка. А отже дощова вода йде під фундамент навчального комплексу. Під час сесії міської ради, на фото було продемонстровано тріщини на фасаді садочка. Невідомо, чи це від неякісної забудови, чи від води, яка постійно збирається біля садочка. Забудовники, які будували ті будинки, повинні виправити це, зробивши водовідведення та дренажну систему.

Говорять про те, щоб не вплутувати політику, якраз таки самі вплутують політику. Бо за умови перевиконання місцевого бюджету в першому півріччі приблизно на 70 млн, незрозуміло навіщо на її ремонт переводити 10 млн, виділених на будівництво школи. І самі жителі 55-го мікрорайону просять добудувати школу, щоб діти мали куди ходити. Адже в 26-ту їм не лише далеко, туди не завжди хочуть приймати.

Більше того, якщо спрогнозувати очікуване перевиконання бюджету на друге півріччя, то можна побудувати і школу, і дорогу. І вистачить на вирішення ще ряду проблемних питань.

Зауважу інший момент, яким спекулюють місцеві чиновники — школа має давати повну середню освіту. Зараз це 11-ть класів, а не 9-ть. За проектом в школі планується спортивний комплекс. І він має там бути побудований. Ще раз звертаю увагу місцевих чиновників — не переводьте в політику ті стратегічні питання, які потрібні лучанам.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.