Додати запис

Пішоходе, вчись літати!



Скільки разів на день вам доводиться переходити дорогу? Упевнена, не раз і не два. І навіть не три. А чи почуваєтесь ви у цей момент безпечно? Не думаю, навіть якщо рухаєтесь пішохідним переходом.

Про те, що пішохідний перехід призначений для перетину вулиці пішоходами, діти знають змалку. Навіть собаки переходять дорогу по "зебрі". А ось більшість автомобілістів, схоже, про це і не здогадується – чи то розуму, як в ракушки, чи корона тисне так, що пішоходів за людей не мають. Як би там не було, а перейти дорогу через нерегульований перехід без світлофора – справжня проблема.

Щодня у ЗМІ повідомляють про дорожньо-транспортні пригоди. І мало не щодня вони трапляються на пішохідних переходах. Дурня якась, чи не так? Невже не видно "зебру" на дорозі? Тим паче, якщо водій місцевий – він кожен перехід напам'ять знає. Знає, але не завжди зменшує швидкість чи зупиняється – йому ж ніколи! Або окомір підводить. Або просто "в лом".

Доросла людина, навчена досвідом, перечекає, пропустить автохама. А ось дитина – не завжди, адже це – пішохідний перехід, водій повинен зупинитись. Діти знають. Водіям начхати. А хтось намагається ще й "швиденько проскочити". На жаль, не завжди вдало...

Не секрет, що в Україні фіксується найвища смертність на дорогах серед усіх країн Європи. І вже не один рік. Усі знають, а висновків не роблять.

А пішоходи й далі рухаються "безпечними" пішохідними переходами, озираючись не тільки по сторонах, а й про всяк випадок поглядаючи вгору – мало що)

Залишається сподіватись, що обмеження швидкості руху на міських дорогах до 50 кілометрів на годину таки змусить водіїв частіше гальмувати та зменшить кількість ДТП.

Будьте обережні на дорозі!

Джерело: Конкурент
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба замість зебри малювати панду, може тоді будуть помічати.
Відповісти