Додати запис

Моніторинг нелегалів в Україні: ефективний засіб або півзахід?

Сьогодні в Україні все виразніше стала проявлятися тенденція збільшення обсягів нелегальної міграції. Тільки у 2011 р. кількість нелегалів в Україні складала 55 тис. чол., з яких вдалося депортувати на батьківщину тільки 13 тис. чол. В порівнянні з 90-ми, впродовж 2000-х, нелегальна міграція в Україну збільшилася в два рази. Якщо в 1999 р. загальна кількість нелегалів в Україні досягала 25 тис. чол., то з 2005 р. їх щорічне збільшення склало 12-14 тис. чол. Іншими словами, з метою підвищення ефективності боротьби з потоками нелегалів, що збільшуються, потрібне прийняття якісно нових заходів Державною міграційною службою.

Одним з подібних заходів стало прийняття проекту розпорядження КМУ "Про затвердження плану заходів по створенню в Державній міграційній службі відомчої підсистеми інтегрованої міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи контролю осіб, транспортних засобів і вантажів, що перетинають державний кордон, до 2013 року". Хочеться підкреслити, що цей документ націлений на виконання одного з положень Плану дій з лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України. Згідно з документом, у рамках Державної міграційної служби створюється додаткова інформаційна структура, яка повинна проводити регулярний моніторинг міграційних потоків в Україну. Далі, на основі результатів моніторингу розроблятиметься міграційний профіль, який включатиме співвідношення легальної і нелегальної міграції. Планується створення додаткових органів, відповідальних за збір і аналіз інформації стосовно обсягів і потоків міграції. Більш того, ця міра була прийнята за ініціативою ЄС, для посилення ефективності виконання умов угоди про реадмісію.

На мій погляд, ця структура є аналітичним центром, завдяки якому можливе попередження проникнення нелегалів в Україну. Проте виникає питання про ефективність цього засобу.
З одного боку, розглянута ініціатива ЄС дозволяє виявляти приховані маршрути і перевалочні пункти нелегалів в прикордонних районах, а також надає можливість провести їх затримання до того моменту, як їм вдалося би переміститися у великі міста і придбати фальшиві документи. З цією метою був навіть створений в червні 2012 р. спеціальний підрозділ – міліція міграційного контролю, згідно відповідного Наказу № 142 МВС України. Перше формування міліції міграційного контролю, що складається з 45 чол., вже діє на території Закарпаття, через яке здійснюється переправлення основної маси нелегалів в ЄС. Навіть в першому кварталі 2012 р. в Закарпатті було затримано 102 нелегальних мігранта, а в 2011 р. – 517 чол.

Але найбільш проблемним є питання фінансування та створення міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи. Ще в 2008 р., після ратифікації Україною угоди про реадмісію, ЄС надав на створення даної системи 30 млн. євро. Але з наданої суми, на виконання ініціативи було витрачена тільки третина засобів. Отже тому, міжвідомча інформаційно-телекомунікаційна система так і не була створена. Не менш проблематичним є недостатня кількість прикордонних постів на ділянках кордону з Росією і країнами ЄС, що погано контролюються. Тим часом, на існуючих прикордонних постах процвітає корупція. Це у свою чергу відкриває можливість перетнути кордон, не маючи відповідних документів. За даними Державної міграційної служби, щорічно територію України, для подальшої міграції в ЄС, перетинає 30-40 тис. нелегальних мігрантів.

Усе це говорить про те, що моніторинг міграційних потоків буде лише півзаходом у боротьбі з нелегальною міграцією, доки не вдасться усунути проблемні моменти. А саме, потурбуватися про адекватне фінансування створення і функціонування міжвідомчої інформаційно-телекомунікаційної системи, а також додаткових прикордонних постів. В добавок до всього, бажано підвищити ротацію службовців на прикордонних постах і в структурах Державної міграційної служби України, щоб знизити акти корупції з боку тих самих осіб. Важливо ввести штрафи і кримінальну відповідальність за сприяння нелегальної міграції для самих громадян України. На приклад, з цього року в Росії діє кримінальна відповідальність для тих громадян, які реєструють у себе велику кількість іноземців або влаштовують для них нічліг, отримуючи при цьому фінансову вигоду. Тільки в цьому випадку, подібна ініціатива ЄС стане ефективним засобом боротьби з нелегальною міграцією в Україні.

Микола Гольбін
експерт проекту Universal Assistance

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проблема еще и в том, что миграция несет с собой ЭПИДЕМИИ!!
А в связи с тем, какая у нас идет массовка взяток и "специализация" реформирование МОЗ, когда врачам не дают работать, а лаборатории закрывают, то недалеко печальный исход для населения страны!
Відповісти
Повністю згоден з автором, нам не потрібні півзаходи, нам потрібні конкретні, а головне чіткі реформи у тому числі міграційної служби
Відповісти