Додати запис

Півроку хаосу у Луцьку

Минає півроку з часу смерті Луцького міського голови Миколи Романюка. Ці шість місяців увійдуть в історію як період цинічної боротьби за владу, підступів та інтриг. А також як доба втрачених можливостей, відсутності відповідальності за долю лучан, хаосу та безвладдя.

Луцьк за свою багатолітню історію переживав різне. Були дуже складні часи. Різні сили змагалися за владу у місті. Але зберігалася певна наступність влади. В запалі політичної боротьби не втрачався здоровий глузд. Бо опоненти розуміли, що є межі, за які не можна переступати. Що є лучани і місто, про яких все-таки потрібно дбати. Зараз же ситуація все більше перетворюється у фарс. А найгірше те, що у заручниках цього хаосу та політичного егоїзму опинилися мешканці волинської столиці.

"Свобода" ще після смерті міського голови наголошувала на тому, що основне завдання ‒ гідно провести дострокові вибори міського голови і зберегти поступальний рух і розвиток міста. Але до нашої думки не прислухалися. Спочатку вибори були невигідні одній стороні протистояння. Потім стали невигідними іншій стороні. Замість того, щоб призначити вибори мера у законний термін і дати лучанам можливість самим визначити долю свого міста, почалася ціла епопея боротьби за крісло секретаря міської ради. Потім лучани стали свідками судових баталій. А ще до цього додалася війна компроматів та інформаційне протистояння.

У цій ситуації Луцьку потрібна людина, яка буде займатися не інтригами, а спрямує свою енергію та досвід на розвиток міста. Ми і так багато втратили за ці шість місяців розгулу політичного безумства. Нам треба надолужувати згаяне. Приймати стратегічні плани розбудови Луцька. Впроваджувати у життя проекти, започатковані ще у 2015 ‒ 2016 роках. А також активно шукати інвесторів, розвивати інфраструктуру, туризм, логістику обласного центру.

Міська влада має йти в ногу з часом. Не займатися корупційними схемами, а шукати всі можливості для максимально швидкого поступу Луцька. Виходячи з цього ми будемо пропонувати на посаду міського голови людину, яка має значний управлінський досвід, розуміє, що таке економіка і мислить по-сучасному. Це Сергій Кудрявцев ‒ свободівець, колишній перший заступник голови Волинської ОДА. Втім, поки що лучан позбавили права обирати собі мера. Натомість їм пропонують насолоджуватися різними політичними шоу і забути, що місто належить громаді, а не вузькому кастовому колу людей.

Якби послухали "Свободу" півроку тому, то Луцьк станом на сьогодні вже отримав би мера. У нас вже була б сформована нова команда, яка взяла б на себе всю відповідальність за стан справ у місті. Перехідний період завершився. Але схоже на те, що учасникам чвар потрібні не так вибори як можливість захопити влалу у місті. І не віддавати її за жодну ціну. І ніхто не хоче розуміти, що від нинішньої ситуації страждає все місто. Його розвиток і майбутнє приноситься у жертву нездоровим егоїстичним абміціям.

Що сьогодні відбувається з Луцьком? Чи може місто похвалитися якимись економічними досягненнями? Ні. Бо хто захоче інвестувати у місто, в якому немає влади? Який серйозний бізнесмен прийде до нас, коли він навіть не знає, куди звертатися? Через хаос, який панує у місті, міжнародні грантові проекти також неможливо реалізувати. Програма НЕФКО з утеплення будинків бюджетної сфери по суті згорнута. Домовленості про співпрацю з Прилуцькою сільрадою з боку міської влади Луцька не виконуються. А це ставить під загрозу процес збільшення території міста. Без приєднання навколошніх сіл Луцьк приречений на поступовий занепад і стагнацію.

Ще одна проблема, яка є наслідком періоду безвладдя, що затягнувся, - стан безпеки у місті. Ніхто не буде заперечувати, що він погіршився. Побиття активістів, підпали, погрози і шантаж стали буденними явищами. Мало того, у місті почали використовувати різного роду "тітушок" для розборок. Чи про такий Луцьк ми мріяли? Чи хочемо ми жити у такому місті? І хто за це має відповісти?

Луцьк і лучан сьогодні принесли у жертву цинічної боротьби за владу. Чим довше триватиме цей період, тим гірше буде для міста. Зараз доля міста в руках лучан. Якщо вони зроблять правильні висновки і не дозволять ввести себе в оману маніпуляторам суспільної думки, Луцьк матиме майбутнє.

Микола Федік, голова фракції ВО "Свобода" у Луцькій міській раді
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Міська влада має йти в ногу з часом. Не займатися корупційними схемами, а шукати всі можливості для максимально швидкого поступу Луцька" -
Є дине, з чим можна погодитись зо всього написаного. Безлад в місті є продовженням безладу, організованого і культивованого усіма попередніми головами, від Кривицього, та депутатами. Бо ніщо не береться з нічого і в одну мить. Це, перше, а друге – якщо кандидат буде від «Свободи», то це гарантія продовження усього попереднього. Досить згадати їх представників в прокуратурі.

Відповісти