Додати запис

На прізвисько «фартовий»

Фартовий. Саме таке враження про Аркадія Соломатіна виникає, коли починаєш цікавитися його біографією. Щастило Аркадію постійно.
Вперше в 2005 році. Портал "Четверта влада" пише, що саме в 2005 році військовий пенсіонер Аркадій Соломатін отримав від держави чотирикімнатну! квартиру на вулиці Сухомлинського. Ну хіба це не фарт? Цікаво, що в декларації, яку Аркадій Миколайович подавав, коли став депутатом міської ради, цієї квартири вже не було.

Потім Аркадій Соломатін губиться з суспільно-політичного життя Луцька і з’являється на арені вже в 2014 році, як активіст "Правого сектору". Ми не будемо розказувати про буремні події зими 2014-го в Луцьку, бо про це вже багато писали і без нас. Зате згадаємо про подальші події, про які волинські ЗМІ не розповідали, а саме - про війну з Росією.

Своє знайомство з АТО Аркадій розпочинає в ролі волонтера в 2014 році. Він збирає по Волині кошти, закуповує все необхідне та відвозить допомогу на Схід. Влітку військовий пенсіонер Соломатін робить невеличку перерву – та їде з друзями відпочивати в Грецію, про що він сам розповів виданню Волинський інформаційний портал. Потім в серпні 2014-го військовий пенсіонер Соломатін купляє собі чотирирічний Мерседес E220 CDI. А згодом повертається на волонтерську ниву.

Після кількох поїздок в АТО (а деякі члени "Правого сектора" дійсно вдячні Аркадію за допомогу) Аркадій Соломатін вирішує приєднатися до боротьби за незалежність України вже не в ролі волонтера, а як військовий. І тут він би мав приєднатися до "Правого сектору", якому допомагав та в лавах якого він рахувався. Тобто мав би боронити Пєскі. Це було б логічно. Тим більше, що добровольцям з ПС не завадила б допомога колишнього кадрового військового.

Але ні. Аркадій натомість приєднується до "Азову". Чому? Все дуже просто – "Правий сектор" не офіційне військове формування, тому бійці ПС не могли отримати статус учасника бойових дій, допоки вони не приєднаються до ВСУ чи Нацгвардії. А пану Соломатіну, як виявилося згодом, статус УБД був ну дуже потрібен.

Скільки служив пан Соломотін в "Азові"? Де служив? Чи брав участь в бойових діях? – відповіді на ці питання в інтернеті знайти неможливо. В приватних розмовах Аркадій розповідає про важкі бої та обстріли, але для преси ця тема Табу. Нам стало цікаво чому? І ми звернулися за коментарем до "Азову" і от що нам розповіли.

Атовець Олексій Кушнєр про Аркадія Соломатіна:

«Аркадій Соломатін приїжджав у розташування батальйону "Азов". Це було в вересні 2014 року, коли почалося так зване перемир'я, після успішно відбитого наступу росіян на Новоазовськ. Ми тоді базувалися в Урзуфі, а потім в Юріївці. Аркадій Соломатін перебував до грудня 2014 року в "Азові" з кількома виїздами додому. Тобто приблизно 4 місяці.

Я був керівником його підрозділу. Він був рядовим солдатом. За час служби Аркадій Соломатін виїжджав на передові блокпости для спілкування з прикордонниками, для передачі волонтерської допомоги бійцями ЗСУ, але бойові дії на тому відтінку фронту не відбувалися, тому й участі в них він не брав. На бойові операції не виїжджав. Аркадій Соломатін дуже часто згадує, що був під обстрілами. Я за його участі такого випадку не пам'ятаю".

Отже Соломатін в вересні приєднується до "Азову", але періодично відлучається в Луцьк для збору волонтерської допомоги. Про це знає багато людей, бо сам Аркадій Миколайович про це розповідав неодноразово. Але пан Соломатін не розповідав, що 21 листопада 2014 року командир ОЗСП "Азов" Михайленко видав офіційне повідомлення, що Соломатін Аркадій Миколайович позивний "Капрал" не є бійцем ОЗСП "Азов" 18-го полку ОП СТК НГУ та просив не надавати йому жодної матеріальної допомоги, адресованої "Азову". (Цей лист додається до цього посту). Цікаво, чому?



Але УБД Аркадій Соломатін все ж отримав. Фартануло!

Потім він, як "герой війни", приєднався до "Радикальної партії" та став депутатом міської ради. Фартануло!

А потім Аркадій, як учасник бойових дій, отримує безкоштовно від держави дві! земельні ділянки! Причому не в закапелках, де ворони розвертаються, а під Луцьком (с. Кульчин, 1 025 квадратних метрів) та в курортному Пульмі (1 200 квадратних метрів).

Але цікаво й інше – на момент, коли Аркадій Соломатін писав звернення на отримання землі, як учасник бойових дій, в нього було:
- 2 ділянки в селі Липляни Ківерцівсього району по 500 квадратних метрів;
- Земельна ділянка в Луцьку – 980 квадратних метрів;
- Квартир,а в якій проживає;
- Квартира в будинку, що зводиться.

І він ще додатково отримує дві земельні ділянки. І це в той час, як на Волині 4 330 атовців не отримали ЖОДНОЇ земельної ділянки, бо в деяких населених пунктах (як, наприклад, в Луцьку) землі для них вже фізично немає.

А в Аркадія є дві!

Бо він фартовий!

А знаєте, як він це прокоментував виданню Волинь24? Одна земля мені під дачу, а друга не моя, то мати отримала, як родина атовця. І Мерседес не мій, то мати продала свого джипа та купила Мерседес.
Але в декларації пана Соломатіна і земля, і Мерседес записані на нього.

P.S. Для всіх захисників Соломатіна – цей пост містить лише дані з відкритих джерел (сайти 4vlada, VIP, Волинські новини, Волинь24, декларація Соломатіна) та зі слів реальних учасників АТО, в яких можна цю інформацію підтвердити.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мерзотник. Слизняк. Живодер.
Відповісти
Командири та особовий склад (2014-15) штурмової 3ої сотні "Азов", обурені розповсюдженню НЕПРАВДИВЇ інформації про бойових побратимів А.Соломатіна і Ю.Рудницького. В наявності присутні всі необхідні документи для підтвердження чесного виконання свого обов'язку війсковими. Ганьба неправді і непрофесійності у ЗМІ.
Відповісти