Додати запис

Ошатний та святковий Луцьк і нечупари в ньому

Чому завжди після масових дійств залишаються гори сміття на площах чи в інших місцях проведення гулянь?

Ну я розумію, двірникам платять не за гарні очі і так далі, але ніколи не зрозумію, чи то в менталітеті наших людей закладено, чи то звичка, чи то звичайне нечупарство – смітити там, де відпочиваєш.

Після кожного масово гуляння в Луцьку площа перетворюється на таке собі Брище, яке потім, щоб прибрати, треба докласти чимало зусиль. Часто буває так, що і організатори недопрацьовують і ставлять недостатню кількість смітників (або ж взагалі не ставлять). Але найчастіше причина такого срачу – культура, а точніше її відсутність в плані смітити/не смітити в нашої частини людей. Прийшли, пострибали під нехитру музику, зробили декілька селфі, поїли, попили, кинули те сміття під ноги і культурно збагачені (можна й так сказати) пішли собі додому чи смітити ще кудись.

Адже, напевно, та обгортка від шоколадки чи іншого харчу важить кілограмів 50, а найближчий смітник знаходиться за 5 000 кілометрів, десь, скажімо, в Катманду.

Зрозуміло, що те все добро прибереться двірниками, але ж ну хіба можна так? Якщо ви так кричите і вболіваєте за своє місто, то чому ж ви смітите в ньому на кожному кроці? Невже це нереально важко викинути папірець від "Снікерса" собі під ноги, по якому потім будеш ти і твої друзі стрибати під ритми "фанери" заїжджої поп-зірки? Чи легше забрати цей папірець собі в кишеню і дома викинути в смітник, з якого той папірець помандрує собі туди, куди йому і місце – на сміттєзвалище?

До слова, згадала, як на одній з оперативних нарад Луцької міської ради розглядалось якраз питання прибирання вулиць міста і лучани скаржаться, що в місті брудно, погано працюють комунальники і ще щось в тому роді. Тоді покійний міський голова Микола Романюк сказав: "Чисто там, де не смітять". Слова, в принципі, непопулярні і, здавалося б, відомі всім. Але щоб це не забувати, повторюйте собі, як мантри, перед тим, як прийшовши на святковий концерт до Дня вашого коханого міста, підкріпившись чіпсами, захочете викинути торбину з-під них собі чи своїм землякам під ноги.

Джерело: Конкурент
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.