Додати запис

ПРО ТЕ, ЩО ПОКАЗАЛИ «ПЛІВКИ ТИВОДАРА»

Можливо оприлюднення працівниками управління СБУ у Волинській області записів телефонних розмов лідерів «Варти порядку» та фотографій, вилучених із комп’ютерів вартівців для когось стало несподіванкою.

Проте вони просто дали можливість більш масової обговорити та «пережувати» інформацію, якою давно володіли у дещо вужчих колах. Йдеться про те, що для отримання політичних переваг одна із політичних структур намагалася створити приватну армію і приватну спецслужбу.
http://www.volynpost.com/news/96593-ia-zaraz--vizmu-volynu-pro-scho-govoriat-na-audio-v-spravi-tyvodara

***
Хоча дійсність мене дещо розчарувала. Наприклад, представник «Національного корпусу» Олександр Дмитрук зміг помітити стеження вартівців та навіть зняти на відео їх автомобіль, поки ті (відповідно до запису) «роздуплялися», що робити.
http://www.volynpost.com/news/96662-aktyvist-oprylyudnyv-video-iak-za-nym-stezhyla-varta-poriadku

Другий досить відомий «прокол» - фото Юлії Вусенко та Ігоря Лапіна прямо під приміщенням Луцької міської ради. Роман Демидюк мав би щонайменше подумати, що автомобіль можуть вирахувати за записом із камер спостереження. А тому оприлюднення у «підконтрольних ЗМІ» цих фото викличе відповідну реакцію. Ну і вершина «майстерності» - вести «приховане» спостереження із автомобіля, який пов'язаний із заступником керівника структури Олександром Рубаном.
http://www.volynpost.com/news/95966-avto-z-iakogo-stezhyly-za-vusenko-ta-lapinym-zaareshtuvaly

***
Масові обшуки в приміщеннях і оприлюднення записів про їх діяльність фактично дискредитували «Варту порядку». Ні, вона і далі може працювати в ролі «масовки» там, де потрібно команді Ігоря Палиці. Але ефективно відновлювати «таємний підрозділ», коли його «подвиги» обговорює вся активна громада області, буде складно. До того ж можна привітати УСБУ у Волинській області із щонайменше тимчасовою перемогою над «приватним опонентом», якого СБ-шники, як виявилося, завжди тримали на гачку.
http://www.volynpost.com/news/94783-sbu-pokazala-arsenal-varty-poriadku

***
Викриття та можливе притягнення до відповідальності організаторів тіньової діяльності ВТ не скасовує іншої проблеми: можливості організованого перетворення вихованців спортивних та бійцівських клубів у тітушок. Поки є бізнесмени та політики із низькою моральною планкою а також «голодні» бійці, від можливості стати жертвою побиття за «неправильну» політику, статтю чи бізнес-стратегію майже ніхто не застрахований.

Хочу «спустити на землю» тих, хто дуже радіє, що «Варту порядку» суттєво «прижучили». Насправді це універсальна модель: в умовного олігарха є попит та гроші на «масовку» та «розвідку»; в умовних спортсменів чи ветеранів-силовиків є попит на гроші, щоб заплатити за тренування, амуніцію, комуналку та життя загалом. От вони і «знаходять» один одного. Невже ви вірите, що «вартові» на Волині потрібні тільки Ігорю Палиці?

***
За підсумками цієї історії хочу подякувати журналістам Ірині Мусій (Аріна Крапка) , Юрію Горбачу ( Юрій Горбач (Yurii Horbach) та всім, хто їм допомагав у журналістському розслідуванні про «Ударну силу Палиці». Їм вдалося максимально розкрити відносно закриту структуру команди Палиці і показати її на всю країну.

https://hromadske.ua/posts/ochilnyk-volyni-stvoryv-pryvatnu-armiiu

Ну а завдання громадсько та політично активних волинян – не допустити створення ще однієї приватної армії та не давати використовувати офіційні силові структури в приватних інтересах.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спостережливо і трохи дотепно. Бракує ще кількох запитань та відповідей на них. Почнімо з цього «жахливого», «демона во плоті» Палиці. З чого народ вирішив, що він на всьому знається і що його варто ототожнювати з універсальним кінематографічним образом генія зла. Тільки тому, що він має багато грошей? Але це надто хлопський рівень . Палиця довів, що вміє робити гроші, але це не означає, що він так само вміє створювати спецслужби. А навіщо йому ці спецслужби? Коли в нього достатньо грошей ту інформацію не добувати, а купити. Варту «застукали» на стеженні. А хто довів, що їм це доручив Палиця? Але хтось платив. То може варто пошукати того, хто платив та ще очевидним «дебілам» від народження та за професією. Для кого збиралась інформація? Для бандитів, для іноземних резидентів, для дискредитації когось, на вимогу когось??? Шукайте «женщину», а не пережовуйте пережоване.

Відповісти
8887 або щось курить, або з бика впав. Першого вересня тут, у виперді під заголовком «Таємниці за сімома замками…» виступив товстенюк з тим, що фонд Палиці підтримує цю згаю безробітних і жебраків, які більше нічого не вміють робити, крім того, чим вони займаються. На так званій прес-конференції Палиця підтвердив, що фонд їм допомагає. Плівки в свою чергу підтвердили, що все купується і підтримується за бабло Палиці, і що про все треба радитись, інакше (…що скаже Петрович?..»). І тут – такий безглуздий виперд коментатора? Розумні люди ні з ким і ні з чим цього «демона» не «ототожнюють». «Ототожнює» «демона» його оточення на кшалт мікробіолога за фахом Рубльова і іже з ним. І ніхто не відносить цю зграю до якихось «спецслужб». Про таке навіть соромно говорити, судячи про розмови двох баранів на плівках. Далі йдуть здогадки і припущення зовсім безглузді: «бандити», дискредитація», «іноземні резиденти» (сміявся до болю в животі). Шкода, що відсутні методи боротьби, аби на сайти не заходили душевно хворі люди і не забирали дорогоцінний час у його відвідувачів.
Відповісти
Коли людині все зрозуміло і вона ні в чому не сумнівається, то це означає лише одне – їй, цій людині нічого не зрозуміло, їй лише хочеться. Підтвердження фінансування мало про що говорить, бо спочатку потрібно отримати на руки документи чи об’єктивні свідчення про те, що саме фінансується. Якщо фінансується підглядання, а це звучить з «плівок», тільки не Тиводара, бо не він подібно Мельниченку їх писав, то це ще не означає, що це фінансував Палиця. Може і він, але де докази? А вже з приводу демонізації годі говорити. Кого тільки в Луцьку не демонізували. Колись у всьому був винним Голєв. Потім інші жахіття прийшли в наше життя. По-друге, в попередні роки, а може і зараз мєнти вели незаконне стеження за підприємцями. Потім клепали їм справи, не менш незаконні аніж стеження. То чи не варто розглянути версію «дружби» Тиводара з цими мєнтами, які це вміють робити.
Відповісти
Колись в одному псевдо націоналістичному журналі прочитав статтю псевдо націоналіста Гузя з приводу зради керівників ОУН. В цій статті син комсомольця, вічний депутат, заочник розводився з приводу того, як погано вчинили ці люди, пішовши на співпрацю з НКВД. Про Гузя іншим разом, але з приводу «Петровича» на «плівках Тиводара», бо це майже про одне і тем саме. Від давніх часів, в працівників радянської спецслужби, її продовження – радянській міліції, її породження – українській міліції, поліції є такий метод робити, який називається ФАЛЬСИФІКАЦІЯ. Оунівців тортурами змушували підписувати вже готові протоколи, або підписували замість них. «Петровичем» можна назвати будь-кого для камуфляжу, або для дезорієнтації. Петровичів в Україні хоч греблю гати. Насправді чимало з них можуть бути Степановичами, Антоновичами, Євгеновичами… . тому не варто бігти – куди пошлють, а шукати справжніх.
Відповісти
гроші крадені в народу. Прикриваючись владою, створив ОПГ. В чому геніальність вашого дрючка?
Відповісти