Додати запис

Змініть +8°C на +10°C



З року в рік із настанням осінніх холодів тисячі лучан (і не тільки) мерзнуть у своїх квартирах. Зазвичай від кінця вересня і до середини жовтня, власне, до початку опалювального сезону, всі масово шмигають носами і кутаються у теплі пледи – звісно, окрім щасливчиків із автономним опаленням.

Традиційно першими отримують тепло лікарні і навчальні заклади, тобто спершу гріють найбільш вразливих – хворих та дітей. Але ж після шкіл і садочків діти йдуть додому – у холодні квартири. Де логіка? Чи вдома можна і мерзнути? Якщо дитина захворіла, це ж батьки не догледіли, які претензії до влади? В навчальних закладах же тепло (до слова, у школах і садочках Луцька досі холодно!).

А як вам норма, відповідно до якої початок опалювального сезону починається тоді, коли середньодобова температура повітря упродовж трьох днів становить +8°C? Чому саме +8°C? Хто встановив саме таку межу і чому її не можна змінити? Якщо це робиться з метою економії енергоресурсів, то яка ж тут економія? Аби хоч трохи прогріти помешкання, населення використовує обігрівачі або вмикає газові прилади, і лічильники потім видають таку "економію", що мало не покажеться! Та й лікування застуд обходиться нині не дешево…

Невже не можна встановити температурний поріг не +8 °C, а на кілька градусів вище? Уряд здійснює медичну, пенсійну, судову реформи, кардинально змінює законодавство для покращення життя… То невже не можна заміною температурного показника скасувати щорічне жовтневе цокотіння зубами мільйонів українців?

Джерело: Конкурент
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.