Додати запис

Кінопрем'єри тижня в Луцьку

В Україні відучора розпочався черговий прем’єрний тиждень, а отже і до кінотеатрів Луцька знову завітали новинки світу кіно. Гостросюжетні та страшні, романтичні та смішні, цікаві та довгоочікувані – лучанам буде з чого вибрати. Проте не будемо спішити і розглянемо по порядку.


Той, хто біжить по лезу 2049


Мабуть, найочікуванішою кінострічкою жовтня був саме «Той, хто біжить по лезу 2049». І це не дивно! Продовження легендарної класики, яка в свій час була визнана найкращим науково-фантастичним фільмом в історії, не могло не викликати ажіотажу, а разом з тим і високих очікувань. Кіно у стилі неонуару критики та перші глядачі оцінювали прискіпливо та уважно, проте «Той, хто біжить по лезу 2049», здається, достойно витримав усі випробування, отримавши досить високі оцінки і позитивні відгуки.

Сюжет стрічки розвивається в (уже недалекому) майбутньому, де люди і створені ними для чорнової роботи репліканти давно живуть пліч-о-пліч. Офіцер поліції Ка (Раян Гослінг) – мисливець за бунтівними реплікантами, отримує секретну інформацію, що, як водиться, небезпечна для всього світу і породжує багато питань. В надії знайти відповіді, головний герой розшукує ветерана спеціального підрозділу поліції Декарда (Гарісон Форд), який, після подій минулого фільму, безвісти пропав…

Варто зазначити, що одну з ключових ролей у фільмі зіграє актор і співак Джаред Лето, відомий своєю участю у яскравих, емоційних та неоднозначних кінокартинах.



Шибайголови

Ефектний бойовик та триллер за сценарієм всесвітньо відомого Люка Бессона у співавторстві з Річардом Венком. На перший погляд, «Шибайголови» здаються сучасною історією відчайдухів-золотошукачів, проте не все так просто. Головні герої – не прості шукачі пригод, а військові спецназу ВМС, що порушили присягу. Скарб же, оцінений у 300 млн. дол. знаходиться там, куди піде лише божевільний. У команди є лише 10 годин на виконання неможливої місії заради свого спокутування.

Що цікаво, фільм покаже у новому (ну, майже) амплуа актора Джонатана Сімонса, відомого усім своєю роллю ексцентричного головного редактора газети «Дейлі Б’югл», у якій працював Пітер Паркер першої трилогії «Людини Павука».




Не твоє тіло

Андреа і Софія – начеб-то ідеальна пара. Кожен з них має успішну кар’єру: Андреа (Пьерфранческо Фавіно) – відмінний лікар, Софія (Касія Смутняк) – відома телеведуча. Проте, як і у кожної подібної сім’ї, все не так ідеально, як здається: непорозуміння, конфлікт інтересів – проблеми, які наші герої намагаються вирішити, але безуспішно. Аж поки у їх відносини не втручається сама доля. Так, звичайний день починається для них незвичайним відкриттям: Андреа і Софія помінялися тілами! Тепер кожному з них доведеться приміряти не лише одяг, а й життя одне одного. Хіба є кращий спосіб порозуміння?

Звичайно, ідея обміну тілами та переселення душ - зовсім не нова. Подібне ми бачили у «Чумовій п’ятниці», «Ципочці», у недавньому «Дев’ять життів» і т.д. Але кожен з цих фільмів об’єднує те, що вони надзвичайно добрі, веселі і завжди підіймають настрій, а цього, погодьтесь, так не вистачає сучасному кінематографу. Тож, за хорошими емоціями і гарним гумором – це сюди!



Банда котиків

Мультфільм, світова прем’єра якого відбулася ще у 2015 році, нарешті дістався українського прокату. Прохолодно прийнятий критиками, проте дуже тепло – глядачами, при чому як дітьми, так і дорослими. Та-ак, не розбещені ще люди Діснеєвською та Піксарівською графікою з величезними бюджетами. Відмічають непоганий сюжет, гарний гумор, а головне – мораль, якої хочеться навчати і самому дотримуватись.

«Банда котиків» розповідає історію кота-крутелика – амбіційного, сміливого та харизматичного. Він збирає свій власний загін, щоб навести порядок на вулицях Манхетену, де всі підкоряються небезпечному містеру Кроко. Що з цього вийде – дивіться у кіно!




Закляття. Наші дні


А ось і фільм для любителів жахів. Хоча, швидше, детективних трилерів з елементами жахів, що, часом, навіть краще. Сюжет його зосереджений на розслідуванні молодої журналістки Ніколь (Софі Куксон), яка хоче дізнатись правду про загадкову смерть черниці, що настала під час проведення обряду екзорцизму. Поліція ув’язнила одного із священників-екзорцистів – отця Антона (Корнеліу Уліч), - за підозрою у вбивстві. Проте щось у всій цій історії не так. І Ніколь доведеться дізнатись що саме. Слоган фільму: «Екзорцизм – ритуал демона». А що, як справді так?

Кінострічка, зважаючи на досвідчену у жанрі жахів команду творців, мала дуже високий рейтинг очікування. Дізнатись, чи виправдала вона його – лучани мають змогу уже сьогодні.



Встигни подивитись

Ті, хто не зміг вибратись у кіно минулого тижня і пропустив прем’єри кінця жовтня, досі мають змогу подивитись кілька чудових з них. Наприклад, фільм жахів «Воно», знятий по мотивам однойменної (та чи не найоб’ємнішої) книги Стівена Кінга. Його чекали усі: і фанати Стівена Кінга, і любителі жахів, і пересічні пошанувачі кіно. Що ж, чекали не дарма. «Воно» зібрало рекордні суми у кінотеатрах, а прискіпливі критики назвали його одним з найкращих фільмів жахів. Проте, що найголовніше - важко знайти людину, якій ця картина не сподобалась би. Тож можна сміливо купувати квиток і не боятись, що гроші потрачені марно.



Іще одна варта уваги кінострічка, точніше, їх збірка – це «Oscar shorts 2017. Анімація». П’ять чудових анімаційні короткометражок, номінованих на «Оскар», та іще три з лонг-лісту, кожна з яких була зроблена авторами з максимальною віддачею і викликає найрізноманітніші почуття. Драматичний вестерн «Час у позику», авантюрний та повчальний «Грушевий сидр і сигарети», філософська казка «Сліпа вайшья» та інші – точно не залишать вас байдужими.
Що ж, гайда у кіно!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.