Додати запис

Горіть в пеклі, перекривальники доріг

Лише в нашій країні, 30 невдоволених негідників можуть псувати життя сотням, ба навіть тисячам людей. При цьому вони залишаються непокараними!

Черговий безлад влаштовано поблизу митного пункту пропуску "Ягодин". З 1 січня почали діяти оновлені правила митного контролю для ввезення на територію України та вивезення за кордон різних предметів вжитку, з якими можна ознайомитися тут. Це обурило нещасних волинян, "чиї права порушили", як вони кажуть. Ось що пише про це ДФС:

""Через зміни в оподаткуванні товарів, що переміщуються через кордон, які набрали чинності з 1 січня 2018 року, близько 35 громадян перекрили дорогу в с.Старовойтове Любомльського району. Активісти рухаються колоною по пішохідному переходу. На мітингу присутні 3 екіпажі співробітників Нацполіції. ... Рух транспортних засобів тимчасово сповільнено".

Ось, що пише про такі кричущі порушення моя колега Анна Озаринська:

"Так, про акцію протесту, під час якої перекрили трасу, почують далеко. Проте чому від цього повинні страждати пересічні громадяни? Водії фур, які перевозять тонни вантажу, простоюють у черзі і несуть збитки через запізнення і нераціональне використання транспорту. Туристи марно витрачають час у черзі і наступного разу 10 разів подумають, перш ніж їхати у цьому напрямку. А хтось може просто не встигнути на важливу подію.

А чи думають мітингувальники, у скільки обходиться бюджету кількагодинне перекриття траси і припинення руху через митницю? Цифри космічні. А потім плачемо, що в області не вистачає грошей на ремонт доріг, що немає грошей на виплати зарплат...".

Ось, через що конкретно перекриваються дороги:

"7 грудня Верховна Рада внесла поправки до Митного кодексу, якими обмежила безмитне ввезення товарів через кордон. Тепер правила безмитного ввезення товарів в ручному або супровідному багажі сумою до 500 євро (в аеропортах до 1000 євро) і з вагою до 50 кг діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні понад 24 години і в'їжджає в країну не частіше, ніж раз на 72 години. За більш частого в'їзду без податків можна ввезти товари на суму тільки до 50 євро".

Нові закони заважають вам? Перекрито ваші багаторічні канали контрабанди? Хочете їздити по три рази на добу, щоб заробити побільше "брудних" грошей? Горіть в пеклі!

А тепер питання до правоохоронців. Коли ви хоч когось покараєте? Що каже закон? Давайте поглянемо частину 1 статті 279 Кримінального Кодексу України:

"Блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, відключення енергопостачання чи іншим способом, яке порушило нормальну роботу транспорту або створювало небезпеку для життя людей, або настання інших тяжких наслідків,- карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років".

Карайте, негідників! Карайте! 30 людей не мають права заважати жити тисячам та наносити збитки державі!

Наостанок, короткий діалог з ображеним контрабандистом:

– Ти хочеш сказати, що Порошенко не ган*он?

– А що саме тебе обурює?

– Нащо він нам Польщу "перекрив"? Як нам тепер "папіроси" возити?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Джерело: Конкурент
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пару сотень проплачених негідників поставили на диби Неньку! А він про дорогу.
Відповісти
Автор, а до чого тут "папіроси"? Вони перекривали не із за них, "папіроси" як возили так і возять, перекривали що не можна контрабанду возити з Польші на Україну... Думай, перед тим, як наводити приклад.....
Відповісти
До Митного Кодексу держава зміни внесла, а внести відповідні зміни до Податкового Кодексу не здогадалась. Бо тоді все можна було оформити зовсім інакше. Хочеш щодня чи щотижня возити крам з закордону навіть малими порціями, - реєструйся як підприємець, щороку звітуй про прибутки і плати податки, а не відомо що за кожну надлишкову суму з придбаного. Їде людина раз на три місяці, купує і ввозить нехай на 500 Євро, то не велика проблема. Питання хіба що щодо переліку ввезеного та кількості однакового. Одночасно потрібно дещо вдосконалити Кримінальний Кодекс, посилити відповідальність за організацію перекриття транспортних шляхів, які за дії, які завдають матеріальної шкоди іншим суб’єктам господарювання. Наразі на сьогодні ніхто не заважає поліції регулювати потік перехожих на переходах на певних автомобільних трасах. Люди є людьми, а ось щодо інтелекту серед наших урядовців, то є запитання.

Відповісти