Додати запис

Україна офіційно завершила АТО, що буде далі?

Після набуття, 18 січня, чинності Закону України про реінтеграцію Донбасу, Антитерористична операція змінює свій статус. Відповідно змінюються правові умови ведення воєнних дій. Однак не змінюються суть подій – Україна бореться за свою незалежність.

У законі, Російська Федерація визнана країною-агресором. Документ визначає, що Російська Федерація є ініціатором збройної агресії проти України та окупантом частини української території. Тому Україна більше не проводить АТО, а вживає заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російської збройної агресії.

Крім того, Антитерористичний штаб СБУ не керує операцією. Це віддано в руки Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ, тому що військові мають займатися відсіччю збройної агресії. Особи, що брали участь у збройній агресії чи окупаційній адміністрації РФ, несуть кримінальну відповідальність.

Такі зміни є на часі, бо формат АТО вже не відповідав ні масштабу, ні характеру, ні тривалості ведення бойових дій. Та й наше завдання не лише боротьба з терористами, а звільнення Донецької і Луганської області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це просто війна Росії проти України.
Відповісти