Додати запис

Тролейбуси зі Швейцарії? А чом би й ні!?

Лучани знову “ламають списи”. На цей раз через швейцарські тролейбуси. Добро чи зло це для міста? Зрада чи перемога?

Нагадаю: Луцька мерія, яка працює зараз під фактичним управлінням Ігоря Палиці, купує у Швейцарії десять «беушних» тролейбусів. Ціна – близько 900 тисяч гривень кожен. Транспорт 1997 року випуску. Місткість – 160 місць. Усі обладнані кондиціонерами і доступні для візочників.

З тої інформації, яку поширила Луцька мерія, я роблю висновок, що це – очевидний плюс для міста. Технічний стан? Та очевидно, що стан 20-річних тролейбусів, які їздити тільки швейцарськими міськими дорогами – добрий. Ціна – менше мільйона гривень – як мінімум у чотири-п’ять раз (це як мінімум) менша за ціну вітчизняних тролейбусів.

Тому, як лучанин, схвалюю таке рішення. Я – ЗА швейцарські тролейбуси для Луцька.

Звісно, є АЛЕ.

Але треба побачити, як ці тролейбуси працюватимуть у нас...

Але треба розуміти, чи не виникне проблем з ремонтом цих тролейбусів (запчастини доступні? Спеціалісти є?)...

Але треба бути впевненим, що на цій оборудці не нагрів руки ніхто з причетних до неї...

...Якщо по кожному з цих пунктів “вилізуть” хоч якісь проблеми – я перший заявлю, що місту такі “блага” не потрібні. І зроблю усе, аби не дати владі неефективно тратити гроші лучан.

Але наразі – я не маю підстав критикувати таке рішення. Я його підтримую. При всьому моєму критичному ставленні до “молодої команди” Ігоря Палиці, яка зараз господарює у місті, я визнаю: рішення купити швейцарські тролейбуси – вдале.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вчинили ґвалт з приводу БУ-тролейбусів зі Швейцарії. А чому проковтнули БУ-тролейбуси з Польщі? Питання в тролейбусах чи в партійних уподобаннях ? БУ-тролейбуси з Польщі завезли тоді, коли містом керував Романюк , а директором Луцького автозаводу був Гунчик. Заодно він був членом виконкому Луцької міської ради. Мабуть тому тоді працівникам автозаводу, який вже тоді виробляв тролейбуси не спало на думку пікетувати міську раду з вимогою «купувати своє», навіть якщо половина «свого» приїхала з Росії. Тоді принаймні не було з нею війни. А тепер?
Відповісти
На різних волинських сайтах прочитав про проблему поставки в Луцьк тролейбусів від різних потенційних постачальників. Але в жодному матеріалі не наводяться порівняльні характеристики машин, зокрема, основні технічні дані, такі як економічність, потужність, надійність, умови гарантійного обслуговування, його ціна. Нічого не сказано і про економічні характеристики угоди. Усе зводиться до дешевої базарної свари. А все тому, на мій погляд, що волинські сайти знаходяться на "утриманні різних олігархічних кланів. Тому й пишуть не те, що потрібно для оєктивного і глибокого інформування громадян, а те, що від них вимагають клани-утримувачі.
Відповісти
Тролейбуси з Польщі, це був своєрідний обмін - поляки купили нові тролейбуси у луцького заводу, а нам віддали свої уживані.
Тому і не було скандалу, адже вигідно всім.
А зараз вигідно лише палиці.
Відповісти
Пропоную вам провести на собі такий «обмін». Купіть дорогий і гарний костюм та віддайте його своєму сусіду чи куму. Нехай носить, скільки і як хоче. А в нього попросіть щось з того, що йому не потрібно і носіть це на собі, поки не доносите. Якби автозавод виробив нормальні тролейбуси, продав їх полякам чи ще комусь, від частки прибутку створив би фонд допомоги місту, це ж приватне підприємство. За підтримки цього фонду передав місту в лізинг кілька новеньких своїх тролейбусів, то це було б вигідно і заводу, і місту, і Гунчику. Бо за якийсь час місто гроші повернуло. А якби директор Гунчик обклався класними спеціалістами - конструкторами, економістами, менеджерами, розумнішими за пана директора, і з їх допомогою вони почали серійне виробництво тролейбусів, які б охоче купували в Європі і Азії, то це було б іще краще для заводу і міста. Особливо в наш час, коли певна частина від сплачених податків лишається місту.
Відповісти
А за що гвалт??? В нашій країні ті, хто не в змозі купувати нові авто, купують уживані з закордону. То що в цьому поганого? Ци у нас в крані стільки дурнів?
Відповісти
То в нас стільки багатих. Не хочемо робити своє самі, то давайте ще щонебудь б/в з Буркіна Фасо привеземо, теж варіант
Відповісти
Ще геїв привезіть з Швейцарії в міську раду щоб вони усіх там щодня без вазеліну ....
Відповісти