Додати запис

Чим замінити «Укрпошту» на селі?

Волинська дирекція «Укрпошти» розпочала оптимізацію своєї роботи. Під «оптимізацією» зазвичай в Україні мають на увазі скорочення штату, тобто звільнення працівників. «Укрпошта» закриває поштові відділення в багатьох селах, бо ті, нібито є нерентабельними. Можливо, що вони такі і є. Але відділення «Укрпошти» - це не просто місце, де можна купити газету. Для селян кожне таке відділення – це важливий осередок цивілізації.

Якби йшлося про звичайний бізнес, який закривається через нерентабельність – все було би зрозуміло, сумно, але не катастрофічно. Однак у відділеннях «Укрпошти» пенсіонери, які живуть у селах, отримують пенсію. Селяни сплачують різноманітні платежі. У селах немає кур’єрських служб, тож можливість відправити чи прийняти посилку – це теж тільки на «Укрпошті». До цих відділень і раніше багатьом було складно дістатися, дорога до пошти могла становити 5-10 кілометрів, іноді більше. А що тепер – їздити в райцентри, тобто іще далі?



Я наголошую, що проблема «Укрпошти» в даному разі не є винятково чи передовсім проблемою «Укрпошти». Це проблема місцевої влади, яка повинна була б уже давно виробити новий механізм виплат соціальної допомоги і прийому платежів, який не потребував би цих відділень. І звичайно, цей механізм не повинен змушувати людей їздити до Луцька чи ще кудись далеко від дому.

Волинська територіальна організація Радикальної партії Олега Ляшка звернулася до голови Волинської ОДА Савченка Олександра Ілліча та голови Волинської обласної ради Палиці Ігоря Петровича із закликом нарешті такий механізм виробити. Що саме це може бути за механізм? Можливо, на рівні області можна було б створити структуру, яка б перейняла функції «Укрпошти» в селах. ОТГ з радістю би допомогли в реалізації такого плану.

Але допоки такого механізму не буде, відділення «Укрпошти» потрібно зберегти. Домовляйтеся, дотуйте, але не можна змушувати людей заради базових розрахунків витрачати по півжиття на дорогу.

Звісно, я маю прохання і до «Укрпошти». Якщо ви справді «здатні дивувати», як кажуть ваші піарщики – здивуйте! Зважте на людей, що дуже від вас залежать. Не спішіть закривати ваші відділення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Залишилося відрізати електроенергію іде деградація
Відповісти