Додати запис

Про Хурсенка і Партію регіонів

Сором, образа, огида і злість. Ось що я відчувала під час вечора пам’яті В’ячеслава Хурсенка, який перетворили на агітацію Партії регіонів. Якщо цю подію, звісно, можна назвати вечором пам’яті.

8 вересня. Театральний майдан. Я очікувала душевної зустрічі із тими лучанами, які люблять і шанують талановитого Співака й Композитора. Так само, як і я. Очікувала трепету і піднесення. Своєю пристуністю на цьому дійстві мені хотілося подякувати Хурсенку за Його творчість. Натомість – величезне розчарування. Наївна.

У мене був справжній шок. Повсюди – символіка Партії регіонів, організатори – регіонали, хоча напередодні начальник обласного управління культури запевняв, що дійством займається обласна філармонія. І найгірше – агітаторів не набагато менше, ніж відвідувачів.

Цікаво, що на афішах, які я бачила напередодні, про Партію регіонів – ні слова. Писали лише, що захід відбудеться під патронатом губернатора, але в останній момент і того позбулися (хоча це, схоже, дещо інша історія). Боялися, що згадати Хурсенка з подачі не найпопулярнішої на Волині партії ніхто не прийде? Варіант.

Я не знаю, може, сім’я Хурсенка і щаслива від такого відзначення третьої річниці із дня Його смерті. Нехай. Але чому Партія регіонів не відзначала 8 вересня минулоріч? Стривайте, а не тому, що до виборів тоді було далекувато? А, може, я помиляюсь? Може, В’ячеслав Хурсенко мав партквиток Партії регіонів? Може, може, може…

Я зустрічала знайомих, які так само дивувалися побаченому і йшли подалі, бо їм теж було соромно й образливо від того, що ім’я талановитої Людини так цинічно використали.

Знаєте, не принципово, яка партія це зробила. Я б так само реагувала на будь-яку іншу політичну силу. Якби ж обійшлося без десятків агітаторів та партійної символіки – атмосфера була б інакшою. Впевнена в цьому. Але політики не мають морального права так чинити! Не мають і крапка!

Не знаю, якою людиною був Хурсенко. Шкодую, що не встигла з Ним познайомитися. Але знаю точно: Він житиме довго у серцях тих, хто захоплювався його творчістю. А таких людей, на щастя, немало.

P.S. Дуже вірю, що колись у Луцьку буде вулиця імені В’ячеслава Хурсенка…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 33
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А це був вечір пам"яті Хурсенка? Ще вдень бачила, як ставили палатку і проводили репетицію... І думаю собі - до чого б це? От як виявляється... Іринка, ці вибори - це апофеоз бруду і маніпулятивних технологій. Таких речей, які відбуваються зараз, у попередні виборчі періоди не дозволяв собі жоден політик.
Відповісти
я сам прийшов на вечір пам*яті Хурсенка з усією сім*єю. але побачив, в що перетворили вечір - пішов. ми всі пішли.
так само, на день незалежності використовуючи символ українства - вишиванку, розпинався кандидат-олігарх. бридко.
навіщо ходити по людських душах?
впевнений, що якщо вся ця нечисть і "провладні", і "опозиційні", і "тіпа сам по собі рвусь до корита" зникнуть, ми відчуємо полегшення, не буде литися брехливого лайна з телебачення, подертих біг-"мордів", на майдані не будуть тикати непотрібну агітацію, перестануть використовувати моральні цінності у своїх інтересах і т.д.
якщо всі бюджети на піарення себе, милих, під вибори зібрати та порахувати, впевнений, не одинь двір вистачило би заасфальтувати.
Відповісти
Ірино, щиро і правдиво. Це справжнє моральне падіння Партії регіонів. Сором. Хіба можна паразитувати на пам'яті видатної людини, яка цю ж Партію регіонів ненавиділа всіма фібрами душі...
Відповісти
Важка справа - намагатися керувати людьми. Тобто, ставити свою волю завідомо вище їхньої власної думки і намірів. А ще важче, коли в керованих може бути зовсім протилежна картина світу і світогляду при тій же інформації. Цю нічну акцію доповнила б одна суттєва деталь: багаття з книг, як у Німеччині на площі Опернплац в Берліні у 1933-му. Тоді Карл Ганс Лейстріц організував "Акцію проти негерманського духу", а сучасні карли на пам`яті співака організовують акції проти "нерегіонального духу". Примітивну, як куряче сідало.
Відповісти
Браво, Ірина Качан! Ще не вся журналиістика на Волині лягла під піар-кампанії!
Я не бачив на похоронах Хурсенка ані Клмічука, ані Лисюка, ані Єфіменка.
Бачив Галю Конах, Василя Чепелюка...
Навіть Янукович з Ялти приїхав попрощатися зі Ступкою.
Тільки факти.
Відповісти
А чим цей вечір пропагандистський відрізняється від Бандерштату?
Відповісти
кому не видно- той не побачить.
Відповісти
Одна суттєва відмінність. Бадерштат - це культурний захід слави і памяті свого народу, на якому людина почуває себе дорогоцінним творінням природи і громадянином своєї держави, а цьому пропогандистському вечорі учасники почували себе (якщо в когось було почуття відчуття), ширпотребом, товаром, придатним для купівлі-продажу.
Відповісти
За життя В'ячеслава Хурсенка, як і всіх дійсно талановитих людей, не оцінювали, як належить, то ще й нині вирішили влаштувати "агітацію на кістках"!!!! А та молодь, яку купували ледь не за 30 срібняків, хіба не могла увімкнути мізки й сказати, що не хоче заробляти в такий спосіб, на вечорі пам'яті?!?

Ой, дійсно доведеться переписати хату на кота...
Відповісти
Бандерштат, це захід, який покликаний піарити Гузя. Минулі роки на це виділяли бабулєси місцева влада і Контініум. Але після того, як Гузь почав публічно кидати *** на вентилятор в бік "бензиново-молочних олігархів" краник Гузю перекрили. От і вийшов піар цього року на Бандерштаті тухлий і дешевенький, а наступного року, коли Гузь пролетить на виборах цей фест накриється мідним тазом
Відповісти
Автор!
А ви б самі щось організували, а потім обговорили! А так що не організуй - все одно получиш ...! І це такі журналісти пішли - тільки все затьмарювати і критикувати, а самі взагалі нічого в цьому житті не зробили, тільки людям брехати навчилися, називаючи це "патріотизмом"!
Відповісти
Антигузь-2

зараз заплачу :)))
Відповісти
Скажи... За СРСР журналісти були кращі. Люди з голоду пухли, а вони про "високіє достіженія партіі і лічно таваріща (прізвище)" І все це була (по-антигузівськи-2) правда. Де ти в статті неправду знайшов? Уточни
Відповісти
Вони все критикуватимуть що модно критикувати і все хвалитимуть, що модно хвалити. Зараз модно попускати Палицю, за все, що б він не зробив. Холуйська та холопська психологія невдах, які заздрять його успішності і статкам
Відповісти
Останнє речення - це ж так про тебе.
Відповісти
Пішла і переписала хату на кота.
Відповісти
Комусь так сподобався мій нік, що вже замість мене пишуть))) Я ще сама можу, дякувати Богу)

Усім коментаторам, які ніяк не можуть (чи в силу ментальних здібностей, чи за відсутності елементарних духовних і етичних принципів) або ж просто не хочуть збагнути справжню мораль новини: чи хотів би хтось із вас, відійшовши у кращий світ, аби на вечорі його пам'яті махали політичними прапорами?!? Тим паче, не знаючи достеменно, чи несли ви за життя ці ж прапори,чи вам було абсолютно байдуже на брехливих політиканів різних мастей, бо ви творили щось світле й вічне, як Хурсенко...
Організувати, чим тут багато хто "тицяє", це одне, інше - організувати з розумом, не забуваючи про елементарні людські цінності!
Відповісти
Говорити і посилати негативні емоції - це не вихід! Їм на це плювати. Цього не можна попускати - це факт! За цю безкультурщину і безбожжя мають відповісти перед нами Клімчук, Лисюк, Єфіменко, Конах, Чепелюк і молодики у жупанах партії регіонів.Якби в них були б залишки совісті, вони б добровільно пішли з посад. Тому що ми не можемо "хавати" агіцію на мистецьких заходах, тим більше на вечорі памяті.Це не "Донєцк" в нас є своя волинська гідність і память про свій родовід. Тут вам не місце. Шуруйте в Донєцк або Межигірря! Геть руки від мистецтва!Ту потрібно організовувати безстроковий страй і голодування, а згодом штурмом їх брати штурмом і провести всенародний суд!!!
Відповісти
Може досить цих дешевих закликів? Якщо такі розумні - то вперед, голодуйте, вивесіть свої транспоранти, страйкуйте... Театральна площа велика, місця усім хватить. А то клаву "топтати" розумників вистачає! :) А журналісти сидять та сміються - "розпалили" людей на ровному місці, от гонорарчик капне... :)
Відповісти
to Звернення до творчої інтелігенції.
А она есть?
Відповісти
Прикро, соромно і дуже неприємно. От тільки цікаво - про що думали політтехнологи Партії регіонів, коли все це влаштовували? Чи, можливо, є серед них "наш",який так грамотно керує акціями, як той диверсант, що за їхні ж гроші зробити таку антирекламу! Адже плюсів Партії регіонів це не додасть однозначно.
Тільки дуже боляче, від того що цинізм немає меж! Але люди - не бидло і все чудово розуміють.
Відповісти
Дійсно "Прикро, соромно і дуже неприємно."...а п.технологи не думають,вони бабки косять з тих тупаків...а чиновнички на шару допомагають,за "крісло"...хтось там питав за родину - так родина їх просто послала.
Відповісти
Так, Валерію. Нас готові черговий раз кинути на барикади ( під танк ). Якраз там місце творчій інтелігенції. Та чи ми з тобою балотуємось ВР? Богу дякувати, є кому показати приклад, якщо вірити агіткам. Можна і підтримати, якщо буде хоч якийсь більш-менш пристойний інтелект. Тілько щось не густо було їх на підтримку ТВі.
А те, що ми думаємо з приводу одвічних пристосуванців на бюджеті, ми їм і так донесли і ще донесемо, якщо треба. Тільки де буде культура? Звідки візметься музика, кераміка, живопис? Це ніколи не робилось ані в кабінетах, ані на барикадах. І Славко добре про це знав. Тому й залишиться назавжди. А про цих... Діма Гершензон відкритим текстом сказав про ставлення на похоронах http://www.volynpost.com/news/7156-pamiat-hursenka-vshanovuvaly-z-agitaciieyu-partii-regioniv-foto
Після такої ганьби тихенько пишуться заяви. І бажано не потрапляти на очі хоч якийсь час...
Відповісти
Щиро дякую, Ірино, за матеріал. Після його прочитання зробив висновок, що ще не всі журналісти інетрент-видань продалися палицям, івахівим та єремеєвим. Я сам був свідком, як у 2004 році під час Помаранчевої революції Вячеслав Хурсенко виступав на Київській площі, протестуючи проти фальсифікації виборів на користь лідера Партії Регіонів. І тепер її представники на памяті співака стараються заробити собі політичні дивіденди! Цинізму немає меж!
Особлива ганьба "друзям" покійного, які допомогли Партії Регіонів потоптатися своїми партійними прапорами на памяті Вячеслава - Конах, Чепелюку та іншим.
Відповісти
знаете "друзі", хватить там слюнями біля компа бризгати, бо толку від вас в державі немає ніякого і не буде. ...а от смороду
Відповісти
Тут каятись треба починати, доки Славкові реальні дружбани без всіляких лапок не вкурили весь цей розвод. Смород ще попереду.
Відповісти
Як з'ясувалося, на цьому дійстві не було дружини і доньки Хурсенка. А це багато про що говорить.

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ - ДЕШЕВА ПОВІЯ.
Відповісти
Повністтю згідна з Іриною. Єдине "але":хіба політики знають, що таке мораль??? На жаль, вони давно забули значення цього слова...
Відповісти
Саме так(!)Щоби бути укрїнським політиком,треба геть позбутися не тільки моралі ,а й СОВІСТІ/от,якби совість могла вбивати!!!/
Відповісти
В Іркі класна грудь і це мене пре, я там був ))))))))))) ...
Відповісти
Вячеслав був і залишається в нашій пам'яті Великим поетом і Людиною.
Його голос донині будить душу непримиренністю до неправди і продажності новітніх окупантів...
Прийшов щоб пом'янути, а отримав роз'ятрення серця...
Ну не було там Хурсенка поміж лакеїв посипаних синькою... Лампадку довелось поставити посеред площі, позаду глумливого дійства.
А за статтю дякую!
Відповісти
Ось трохи зупиніться і подумайте, згадайте, хто був губернатором області і при владі в Україні, коли помер Слава вересень 2009), а потім ярлики вішайте!
Відповісти
Люди! схаменіться! невже вам не соромно,при чому тут конах,Чепелюк, вони просто виконали свій обовязок,вони хоч як могли покинули свої справи і прийшли на вечір памяті, а ви якщо і прийшли то все обісрали,ще й приліпенили тут долбану партію,хто винен,що наш губернатор регіоналець і це було під його патронатом,а хто ще прийшов? ніхто бо всі здрейфели,без бабла не виступають,а цім артистам СЛАВА І ХВАЛА.Дякуємо що згадали Славка.
Відповісти