Додати запис

Напівтаємний візит: для чого насправді приїжджав і чого злякався Зеленський на Волині?



Попри те, що візит президента України Володимира Зеленського на Волинь у прямому сенсі до останньої хвилини був таємницею за сімома замками, гарант таки прилетів у «край лісів і озер» приблизно о 10 годині ранку 22 жовтня.

Інформаційне агентство ВолиньPost, посилаючись на власні джерела, першим ще 19 жовтня повідомило про плани президента відвідати область. Щоправда, чим ближчою була дата приїзду, тим більше звинувачень у дезінформації лунало у бік видання. Мовляв, усі ж мовчать, ніхто нікуди насправді не їде. Офіційно – так. Щодня від 19 жовтня редакція видання ВолиньPost запитувала у пресслужби ОДА, органу, який в області відповідальний за приїзд президента, чи відомо щось про візит гаранта. Але навіть вранці 22 жовтня пресслужба повідомила, що нічого про візит не знає і працює у штатному режимі. Хоча десь приблизно у той час, поки редакція брала щодо цього коментар у пресслужби, перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Мовенко вже був на шляху до території військового аеродрому, де зустрічав Зеленського. Самого ж очільника області Юрія Погуляйка ні під час зустрічі Зеленського, ні на інших локаціях не було.

Вже згодом керівниця пресслужби зателефонувала у редакцію і повідомила, що ініціатива організувати візит без преси належить Офісу президента. Мовляв, причина – карантин і «помаранчева зона». На той момент Зеленський вже прилетів на Волинь літаком та пересів у вертоліт, аби прямувати до Ковеля.

Утім, чому тоді напередодні візиту узагалі не підтверджували інформацію про візит, не зауваживши лише, що він відбуватиметься без преси, – питання, яке залишається відкритим і викликає інше – чого насправді боїться Зеленський – коронавірусу чи людей? Зрештою, в умовах 21 століття могли б транслювати візит онлайн на сторінці Офісу президента з можливістю для журналістів поставити запитання в прямому ефірі.

Повністю ж, правда, уберегти себе від зустрічі з мешканцями Волині такою таємничістю Зеленському не вдалося.

Під приміщенням школи у Вербці, яку приїхав інспектувати президент, його вже чекали і місцеві, і журналісти, аби запитати, де обіцяні вчителям зарплати – 4000 доларів в місяць, та почути відповіді на інші запитання. Щоправда, безуспішно. Можливості поспілкуватися нормально не було. У знак незгоди місцеві навіть принесли під школу гарбуз як символ відмови.

І якщо місцеві ЗМІ сьогодні рясніють новинами про візит президента в область зовсім не так, як то буває зазвичай у такий день, на сайті Офісу президента одна за одною з’являються новини на цю тему. Кожна, щоправда, ні про що. Для прикладу, в одній із них розписують, що президенту розповіли про плани і успіхи дорожнього будівництва, цитуючи точно ті самі цифри, які Зеленський вже чув у липні під час візиту на ділянку дороги . І тоді, і тепер голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков розповідав йому, що у Волинській області в межах програми «Велике будівництво» цьогоріч планують відремонтувати 156 км доріг. Якщо у президента погана пам’ять, не обов’язково ж їхати «такий світ», щоб знову почути ту саму інформацію. Можна почитати про це у ЗМІ чи на сайті свого ж Офісу, чи там же, у Києві спитати про це Кубракова.

До речі, під «прапором» «Великого будівництва» відкрили восени оновлену школу у Вербці Ковельського району, яку теж поїхав побачити президент сьогодні, 22 жовтня. І хоч будівництво розпочалося ще декілька років тому, коли ні Зеленського-президента, ні «Великого будівництва» ще не було, нині він тріумфує. І обіцяє вчителям «допомогти з другою чергою ремонту».

Далі Зеленський вирішив поєднати «приємне з корисним» і поїхав у ковельський ресторан MiraMar, де, напевно, підкріпився і точно поспілкувався з прихильниками «Слуги народу» і кандидатами від цієї партії на виборах. І хоч обідня пора ще й не настала, люди, деякі з них обіймають серйозні «державні» посади, залишили роботу і поїхали на зустріч з партійним лідером.

Чи відбулася анонсована на сайті Офісу президента зустріч з головами ОТГ, чи замість неї і була зустріч з партійним активом - невідомо. Але, найімовірніше, що саме ця зустріч з «напутнім словом» перед виборами і стала ключовим моментом візиту Зеленського на Волинь.



Одразу у післяобідню пору Зеленський повернувся вертольотом з Ковеля до Луцька, пересів у президентський борт і покинув «край лісів і озер».

Зауважимо, що Інформаційне агентство ВолиньPost у своїй стрічці новин опублікувало лише інформацію про те, що Зеленський прилетів на Волинь, аби підтвердили правильність анонсу та розвіяти чутки про дезінформацію. Натомість новин «ні про що» з сайту ОП редакція вирішила не передруковувати. Пресслужба Волинської ОДА також надіслала медіаматеріали, виготовлені Офісом президента, для поширення у місцевих ЗМІ. Але без журналістів – то без журналістів.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
порохоботам непонравилось як презедент наводить пор'ядок
Відповісти
давайте дамо йому ще 5 років!
... доплюсуємо до того терміну що світить за державний переворот.
Відповісти
а 4000 грн. як у медсестер не бажаєте.
Відповісти
А в чому на даний час є порядок?
Відповісти