Додати запис

Влада готує масштабний розпродаж держмайна

У журналістів центральних видань опинився перелік 1200 компаній, які найближчим часом виставлять на торги.

З молотка, фактично за копійки будуть продані шахти, спиртзаводи, енергетичні підприємства – одним словом – залишки «годувальників» сучасної економіки України.

Статус заборонених до приватизації Кабмін зберіг лише за трьохсотьма підприємствами.

Роздобутий документ дозволяє масштабну приватизацію вугільних шахт (у державній власності на Донбасі їх залишиться лише 17).

Та ж доля очікує і на спиртзаводи, радіотелецентри й видавництва. Прихватизують також і спортивні бази, басейни та стадіони (до цього списку «чомусь» не внесли підприємства, що управляють київським Палацом спорту, НСК «Олімпійський», «Львів-Ареною».

Держвласністю залишаться і такі відомі торгові марки, як «Коктебель» та «Массандра», але разом з тим, низка причорноморських та закарпатських заводів-радгоспів (як Ужгородський та Одеський коньячні заводи, Одеський завод шампанських вин) офіційна влада вирішила розпродати.

Масово розпродають і елеватори, з яких в управлінні держави залишиться тільки Новотроїцький.

Ясна річ, будь-які вливання інвестицій до державного сектору, тим більше з приватного сектору, будуть стимулювати економіку, однак, на думку фахівців, ця «приватизація» буде непрозорою, а отже державна власність буде знову куплена за безцінь.

Зрозуміло, що подібні «соціальні ініціативи» лобіюють олігархічні клани задля фактично безкоштовної «прихватизації», які напиляють з цього чергові мільйони і мільярди уо.

А от щодо нас – звичайних, нормальних громадян – для цієї орди грабіжників ми виявимось, вчергове, - «іканамічєскім балластом» - що наочно підтверджує приклад «Укразалізниці» (усі працівники монополіста будуть наново складати контракти з новим власником, а у зв’язку із цим – і анулюють свій робочий та пенсійний стаж).

То ж – чекаємо на нове «покращення вже вчора». І навряд чи «чаша сія» омине і наш Луцьк…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.