Додати запис

Державні гроші хочуть тратити на обіцянки нових депутатів?

При ремонті доріг у Ківерцях на Волині райдержадміністрація ігнорує інтереси ради та громади

Стан доріг у Ківерцях, як і в багатьох інших містах Волині та, мабуть, і всієї України, – вкрай невтішний. Вочевидь, це наочні ознаки «покращення життя вже сьогодні». На жаль, новий Податковий кодекс вкрай ускладнює місцевим громадам завдання самотужки справлятися з проблемою ремонту доріг. Проілюструю це на прикладі нашого міста.

У програмі «Міські дороги на 2012-2020 роки» розроблений детальний план ремонту та будівнитства доріг, враховані пропозиції депутатів. На перший погляд, здається, все правильно, адже депутати врахували найпроблемніші ділянки доріг і поставили їх у чергу на першочерговий ремонт.

Одна з таких центральних доріг – вулиця Олександра Пушкіна, на якій – величезні вибоїни та ями, у них постійно накопичується вода, неможливо проїхати чи пройти. Цю вулицю депутати запланували відремонтувати першочергово, адже вона – одна з небагатьох, яка веде до районої лікарні.

Міський голова відповідно звернувся в управління регіональних доріг при Волинській облдержадміністрації з клопотанням про надання матеріальної допомоги на подолання цієї проблеми. Натомість це його звернення було передане в Ківерцівську райдержадміністрацію, і при розподілі державної субвенції розпорядженням голови Ківерцівської РДА Зіновієм Колісником на ремонт доріг у місті було виділено 270,5 тисячі гривень.

Однак при прийнятті такого розпорядження адміністрація не врахувала програми міської ради щодо ремонту доріг і вказала, що ремонт дорожнього покриття має відбуватися чомусь на вулиці Ковпака, а не на Пушкіна, як було заплановано міською радою.

Депутати міської ради обурені таким відношенням адміністрації до депутатського корпусу міської ради, зокрема не врахуванням їхньої позиції та програми. На черговій 21-й сесії міської ради 7 листопада 2012 року депутати звернулися до голови Ківерцівської РДА з вимогою в подальшому враховувати пропозиції міських депутатів.

Тож чиї інтереси враховано при розподілі державної субвенції? Адже вулиця Ковпака насправді не потребує першочергового ремонту, як інші центральні вулиці. Ситуацію в цій справі можуть прояснити слова провладного кандидата у народні депутати України Ігоря Єремеєва, який при відкритті дитячого майданчика на вулиці Ковпака заявив, нібито найближчим часом на цій вулиці буде прокладена дорога, бо є така домовленість з владою.

Виходить, що державна субвенція спеціально «підганяється» під провладного кандидата у Верховну Раду? А на думку міської влади та громади чиновникам райдержадміністрації, вочевидь, наплювати…

Ківерцівська «Свобода» обурена таким станом речей, адже не можна враховувати інтереси однієї людини, хай навіть і майбутнього нардепа, відкидаючи думку цілої територіальної громади. Голова Ківерцівської РДА Зіновій Колісник, видаючи такі розпорядження щодо розподілу коштів, мав би в першу чергу враховувати програму ремонту доріг, затверджену міською радою, оскільки це – проблеми та інтереси кожного жителя міста.

Олександр Вронський,
голова фракції ВО «Свобода» в Ківерцівський міській раді
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Санич, молодець! Повністю підтримую!
Відповісти