Додати запис

З нагоди Дня працівника державної виконавчої служби

З часом громадяни України будуть настільки дотримуватися законодавства, що примусові функції виконавчої служби стануть непотрібними.

Органи виконавчої служби, як окрема структура, працюють з 1999 року. Проте, лише через 10 років, враховуючи значення органів державної виконавчої служби, Указом Президента № 569/2009 від 22.07.2009 року визначено професійне свято – День працівника державної виконавчої служби. Це професійне свято засноване у 2009 році в підтримку ініціативи Міністерства юстиції на знак вагомого внеску органів державної виконавчої служби у виконанні рішень судів, третейських суддів та інших органів, а також посадових осіб.

Виконавча служба - орган державної влади, створений для примусового виконання рішень судів та інших органів та покликаний забезпечити реальну дію правових норм із застосуванням заходів примусового виконання, санкціонованих державою.

Значення виконавчої служби полягає в гарантуванні фактичної реалізації рішень судів та інших органів, завершує юрисдикційну діяльність щодо захисту суб’єктивних прав юридичних та фізичних осіб, зміцнює законність у сфері матеріально-правових відносин та сприяє вихованню громадян у дусі дотримання чинного законодавства України. При цьому поновлюються майнові та особисті немайнові права громадян та юридичних осіб шляхом застосування примусу до осіб, які відмовилися добровільно виконувати свої обов’язки у сфері матеріальних правовідносин.

У відділі державної виконавчої служби Камінь-Каширького районного управління юстиції працює начальник відділу ДВС, три державних виконавці, головний спеціаліст та водій – загалом 6 чоловік. За свій трудовий шлях колектив має ряд здобутків та результатів професійної роботи. Зокрема, цьогоріч наказом начальника Головного управління ютиції у Волинькій області за сумлінну працю відзначено головного спеціаліта ВДВС Заєць Катерину Олександрівну, діяльність котрої хотілося б поставити в приклад, висловити щиру вдячність за зразкову роботу. Також хотілося б відзначити головних державних виконавців Павлюк Ларису Петрівну та Сотнік Катерину Андріївну, старшого державного виконавця Літвіна Сергія Володимировича. Ми виконуємо завершальну стадію судового процесу, пов’язану з втіленням в життя рішення суду. Саме тому доводиться роз’яснювати сторонам обов’язковість виконання рішень судів та інших органів, що вже вступили в силу - роз’яснювати, що виконавець зобов’язаний виконати рішення про стягнення коштів та ін. рішення.

Роль державної виконавчої служби зростає в суспільстві з кожним днем, вона виконує важливі функції по виконанню судових рішень. Однак є ряд країн Європи, де значення виконавчої служби є незначним, оскільки громадяни виконують рішення судів добровільно і дотримуються букви закону. Маю надію, що з часом громадяни України також будуть настільки законослухняними, що примусові функції виконавчої служби припинять існування. А поки цього не сталося, маємо розуміти і поважати державних службовців, які виконують сумлінно свою роботу. Нерідко, на жаль, всупереч бажанню людей.

Любов Балицька,
начальник ВДВС Камінь-Каширського РУЮ

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Любов у вас травм голови не було? З особистого і не тільки досвіду знаю що у працівників виконавчої мозок працює тільки в одному напрямку: "А що я з цього буду мати?"
Відповісти
навіщо тут ця штучна стаття чиновника? не розумію. це більше нагадує якийсь реферат! він добрий на сайті виконавчої служби але кидати реферат сюди - псувати імідж.
Відповісти
Пані Балицька, ви ще забули написати, що коні їдять овес, а Волга впадає в Каспійське море. Полішуки, вони й в Африці полішуки. Державні службовці мають поважати людей, бо люди утримують їх за рахунок податків зі свого горба.
Відповісти
Гарно написано і гарний розумний керівник, яка уже не один рік працює в цій установі, останім часом працювала на керівній посаді в м.Луцьку... побільше б таких у нашій державі, може б навели порядок...А ті, хто писав вище просто ніколи не зустрічали цієї людини... або зацікавленні у тому,щоб жити у корумпованій державі...
Знали б Ви, як вона майже рік боролася з незаконими діями керівництва області,якій давали догани за те, що вона не повернула виконавчий лист без виконання, а проводила фактичне стягнення ...але вона не поступилася принципам справедливості і чесності...Не судіть всіх по одні мірці, не знаючи людини...З нагоди професійного свята прийміть щирі вітання
Відповісти
Любов Антонівна дійсно гарна і розумна людина,в Луцьку був в її на прийомі.
Але чому в Камінь-Каширському уже?
Відіслали в районний центр, щоб не заважала працювати на "благо державі" іншим "більш потрібним людям", або щось інше. Нічого не розумію
Відповісти
Що ж тут дивного? Гарних і розумних завжди кудись відсилають,інколи подалі,але зато барани,з яких хіба,що аналізи брати,завжди досиджують на одному і теплому місці,поки не відравлять на пенсію.І ні кого не цікавить чи робить він щось для людей,а може просто штани просиджує?
Відповісти
Чарівній "уже" незнайомці
Пустеє ви на щире ти
Вона, омовившись, змінила,
Знов спрагу щастя й чистоти
В душі закоханій збудила.
При ній замислиний стою,
І очі відвести несила;
Я їй кажу: яка ви мила!
А мислю: як тебе люблю
Відповісти