Додати запис

Два Луцьки

Ініціював сьогодні на сесії Луцької міськради, щоб директор департаменту житлово-комунального господарства Іван Кубіцький поінформував щодо стану прибирання снігу у місті.

З почутого від чиновників і побаченого сьогодні на вулицях Луцька, складається враження що ми живемо у двох різних населених пунктах.

В одному місті чітко і конкретно спрацювали під час стихії. Отримують кожного дня інформацію від метеорологів про погоду. Купили лопати. Там їздить і чистить вулиці і тротуари від снігу техніка - комунальна, МНС, військових і бізнесменів-добродіїв. Вивозиться сніг. Достатні запаси піщано-сольової суміші і гранітного відсіву. Грейдери прибирають льодову кірку. На кільцях ліквідовуються снігові "трикутники" і т.д. Місто, де ситуація абсолютно під контролем. Хіба що до смітників у дворах важко дістатися.

Є й інший Луцьк. Де маршрутки починають гальмувати за добрий десяток метрів від зупинки - до неї чітко доковзують. Потім пасажири сідають у цей автобус - на проїзній частині. У цьому іншому місті їдеш у маршрутці, немов у якомусь екстремальному атракціоні - бо слизько на дорозі. Автобус трошки заносить то в одну, то в іншу сторону.

У цьому іншому місті тротуари, навіть у центрі, навіть в проміжку між департаментом ЖКГ і міськрадою такої ширини, що дві людини спокійно не розминуться. Проїзну і пішохідну частину розділяє сніговий вал - подекуди майже у людський зріст.

Що вже говорити - є такі вулиці, де дві машини не можуть розминутися. Місць, де можна нормально припаркуватися, обмаль - засипано снігом, і водії ставлять авто, де можуть.

Техніка, яка повинна прибирати сніг, справді, іноді їздить, але часто з піднятою лопатою: пальне витрачається - дорога не чиститься. Місто, в якому на поворотах до другорядних вулиць застряють навіть вантажні машини. А на кільцях "трикутники" заважають нормальному руху транспорту...

А в якому з цих двох Луцьків живете Ви?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
dva LyzkA!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Шановний не адекватний псевдо депутат, бо депутатом Вас важко назвати так як з розумом у Вас не склалось, ще раз переконався дивлячись сьогоднішню сесію, краще б взяли лопати в руки і попрацювали ну і до пари можна взяти своїх зомбованих однодумців Вегу і Боруцького ( якщо не помилився з фамілією, він крайній сидить на Вашому ряді, але не Чернецький) ну і Шибанутого пана Шибу, то б толку набагато більше було б.
Відповісти
Дякую за комплімент і надзвичайно корисні поради.

Я би з великою радістю взяв лопату в руки і допоміг шановним комунальникам, якби не кашель і підвищена температура.
Відповісти
ну новини з цього немає ніякої. краще викласти запис стенограми виступу таварісча із палким звітом про усьо заєб.сь.
а те що написали ми вже з неділі бачимо і знаємо. не троліть.
Відповісти
а вас людиною важко назвати. така собі істота...
Відповісти
Тоді чому пан Р. не може вийти зі свого кабінету та під адміністрацією міською у себе "під носом" розчистити навіть ті зупинки для людей??? Там жах!
Чому на Київському майдані ще гірше біля 1 лікарні на зупинці?! Чому??
Якраз таки Андрій тут на 100% правий, не наш з вами обов язок цим займатися, люид у приватних будинках це роблять, а ваше діло -ЯКРАЗ ТАКИ ДІЛО РОБИТИ, А НЕ БАЛАКАТИ ТУТ ДАРМА, САМ ВІЗЬМИ ЛОПАТУ У СВОЇ РУКИ" ЯКІ НІЧОГО НЕ КРАЛИ"...І ВПЕРЕД, а не вчи кому що робити, без тебе всі знають чим зайнятися, вас всіх позвільняти треба, всіх, окрім СВОБОДИ і йдіть собі "з миром" хоч на Феррарі в ліс,далеко, остогидли вже ви і ваші пустослів я..., вам живий приклад-ні з чим не в силі справитися, для вас це -це біда,а що убде як буде -25 та буде знову мести??? АУ!!! Прокиньтеся, надоїло оце приниження бідніших людей за соціальною сферою, що ви зробили, що??? Свої крамани набили?Ось і все...,а далі ще гірше стало!!! Краще вже б той Шиба і був, при ньому такого б НІКОЛИ НЕ БУЛО! ПОЗОРИЩЕ,А НЕ ВЛАДА У М. ЛУЦЬК, ГАНЬБА ВАМ ТА ВАШИМ РАДІННЯМ,ДАКУЄМО ЗА ТАКІ ПОДАРУНКИ НА МИКОЛАЯ ТА НОВОРІЧНІ СВЯТА, такі будуть і вам же у наст. передвиборчій компанії, так і ми вам... зробимо,як ви тепер нам!
Соромно ображати людей, вчитися, вчитися і ще раз вчитися!!!
хабарники, ледарі та барани!!! все-оце ви!
Відповісти
Якась кліника, дуже істеричний текст.
Відповісти
Ми, на жаль, у другому... Андрію,а він не сказав, як у той, перший, Луцьк потрапити? Бо я в понеділок добиралася з Відродження до інфекційної майже годину....
Відповісти
На жаль,Андрію,воно так і є. Ця верхівка живе в іншому Луцьку,він називається с.Зміїнець,Ківерці.
Саме там,де живуть великі керівники міської ради,які відповідають за житлово комунальне господарство Луцька.Вони того,що ви описали вище не бачать,бо їм так спокійніше.
Відповісти
Мабуть, бо одна сторона вул. Ковельської розчищена так, що саме з тієї сторони як пан Р. їде додому до себе, у с. Змієнець, а та ін.,що йде з вул. Львівської, по якій люди їдуть у місто, а не з міста не є розчищеною!!!
В нього під носом ЖАХ, ПІД ЙОГО Ж ВІКНАМИ, ТО ЦЕ Є ПОРЯДОК? ЦЕ ЖАХ! С-КИ ЧУЮ ВІД СТАРШИХ людей що в м. Луцьк такого ЩЕ НІКОЛИ НЕ БУЛО ВЗАГАЛІ, хоча і морози були, і снігопади були, але щоб такого бездіяння-то НІКОЛИ!!!
Ось Вам і "діяльність" і "задоволення" їхнє..., ЦЕ АБСУРД ТА НОНСЕНС, ЩО ВОНИ ТАМ ЗВІТУЮТЬ У МІСТІ АТ ОБЛАСТІ-ЖАХ!!!
Відповісти
Діагноз той же.
Відповісти
Це все правильно сказано Андрієм!Сказавши А треба казати Б і на бюджетній сесії виділити кошти департаменту жкг і придбати необхідну техніку!
Відповісти