Додати запис

Команда-мрія Віталія Кварцяного: Євро-2012

Усім відомо, що екс-тренер луцької «Волині» Віталій Кварцяний, відбираючи гравців, часто-густо керувався принципом «хто вищий, той краще грає». Віталій Володимирович рідко запрошував футболіста зростом менш як 180 сантиметрів.

Яскравим свідченням цього факту є те, що в сезоні 2011/2012 років, коли Кварцяного «пішли» з «Волині», з 7-ми найвищих гравців чемпіонату троє були заявлені за «хрестоносців» (Ян Масло, 199 см; Олександр Пищур, 197 см; Дмитро Смирнов, 195 см), а ще один провів у Луцьку два сезони (Євген Хачеріді, 198 см).

Що вже й казати про заголовки в українських ЗМІ про придбання тренера. Мабуть, у третині з них є слово «гренадер» або «велетень».

А якби Кварцяний, дотримуючись свого правила, міг зібрати свою команду з гравців національних збірних, які брали участь в Євро-2012, то кому б він віддав перевагу?


Воротарі:
найвищим голкіпером чемпіонату був 199-сантиметровий швед Андреас Ісакссон. На два сантиметри від нього «відстав» гравець лондонського «Челсі» Петр Чех.

Захисники: через те, що флангові оборонці мають багато бігати від своїх до чужих воріт та володіти такою-сякою технікою, якій заважають «гренадерські» габарити, високі гравці на цих позиціях грають дуже рідко. Тому в цьому випадку довелося б дотримуватися тактики з трьома центр беками.

Так, в першу чергу до команди-мрії приєднався б німець Пер Мертезакер (198 см), а відразу за ним опинився вихованець Кварцяного Євген Хачеріді (197), третім центральним оборонцем став би хорват Йосіп Шімуніч (195). А на підміні – грек Стеліос Малезас (194).

Півзахисники: знову ж більшість креативних хавбеків світу невеликого зросту, тому в тактичній схемі буде чотири півзахисники, але без яскравого атакуючого.

Тож, в опорній зоні працював би француз Алу Діарра (190). Йому допомагав би хорват Томіслав Дуймовіч (188). Двома різноплановими центрхавами штибу іспанця Хаві були б німець Самі Хедіра (189) та іспанець Серхіо Бускетс (189).

А на заміні сиділи чотири гравці з одинаковим зростом (187), серед яких – футболіст «Динамо» з Києва Денис Гармаш.

Нападники: на вістрі атаки Кварцяний використав би трьох нападників. Зокрема, іспанця Фернандо Льор’єнте (195), шведа Златана Ібрагімовіча (194) та чеха Томаша Пекхарта (194). А в будь-який момент когось з цього тріо могли б підмінити грек Гіоргіс Самарас та француз Олів’є Жиру.

***

От такою була б команда-мрія Віталія Кварцяного на Євро-2012.

Під час підготовки матеріалу використано інформацію з Goal.net.ua та офіційного сайту УЄФА.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
маячня.
Відповісти
Шановний Авторе,

ну для чого утрирувати перевагу, яку надае Кварцяний високим гравцям в захистi i нападi лише у випадках вiдсутностi альтернатив.
I то, останнiм часом Кварц мiняв модель гри вiд атлетичного стилю до гри з м`ячем "низом".

Ви ж з Луцька, а не некомпетентний iногороднiй уболiвальник.
Відповісти