Додати запис

Міністр поїхав, кіна не буде?

Два роки минуло від часу коли згідно державної програми для мешканців Ківерцівщини відкрили новий кінотеатр, однак місцева громада до цих пір не не має змоги скористатись послугами нового кінотеатру.

Де зараз перебуває кінотеатр і чи повернуть його, влада мовчить. Я намагаюсь з’ясувати правду, і надіслав депутатський запит на адресу голови Ківерцівської РДА. Ось йог текст:

Голові Ківерцівської районної державної адміністрації
З.Б.Коліснику
Начальнику відділу культури районної державної адміністрації

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ


Згідно даних офіційного сайту Міністерства культури України 18 листопада 2010 року під час робочої поїздки до Волинської області Міністр культури України Михайло Кулиняк взяв участь в урочистому відкритті цифрового кінотеатру в місті Ківерці.

Новий кінотеатр було відкрито в рамках реалізації проекту з відновлення мережі районних та сільських кінотеатрів, який передбачав переоснащення кінотеатрів цифровими технологіями.

Даний проект було розроблено завдяки співпраці Міністерства культури і туризму України та Національної кіностудії художніх фільмів ім. Олександра Довженка.

Кінотеатр мав бути не простий, а з функцією 3D. Жителі міста та району були приємно вражені такою щедрістю Міністра, адже щоб подивитися якісне кіно непотрібно буде їхати до обласного центру.

Згодом вияснилося, що кінотеатр дещо не підійшов за параметрами нашому будинку культури. Його вирішили чи то замінити на інший з кращими параметрами, чи то невідомо що з ним зробити. Той що подарували - забрали, а новий обіцяли привести та змонтувати найближчим часом.

З того часу пройшло уже більше двох років а жителі міста і до цього часу дивляться фільми або по телевізору, або їдуть до обласного центру.

Жителі міста, а особливо молодь, замість проведення культурного відпочинку в кіно, картає свій вільний час по барах та генделиках, що в свою чергу погіршує стан криміногенної ситуації в місті. Немає куди подітися не тільки молодим, але й дітям та дорослим у невеличкому провінційному містечку (а ще й районний центр).

Звідси виникає питання: Що це був за дарунок такий, що його забирають. Чи може це такий піар-хід партії "Брехіонів" - з одним подарунком обґїхати всю Україну. В нашій державі це стає популярно "І слави наробили, і з малими затратами". У відкритті кінотеатру брали участь й перші особи району. Хотілося б і почути їхню думку на рахунок цього.

За словами Міністра "Відкриття цифрового кінотеатру у Ківерцях є неординарною подією у житті міста і ми маємо надію, що цей кінотеатр стане осередком культури та дозвілля молоді міста".

Враховуючи вищенаведене прошу надати інформацію про те де на сьогодні перебуває "осередок культури та дозвілля" цифровий 3D кінотеатр - офіційно подарований Ківерцівському районному будинку культури? Які кроки та заходи вживалися районною радою та райдержадміністрацією щоб повернути "подарунок"? Коли він фактично буде встановлений та запрацює? І чи не буде це вкотре "обдурення народу" та черговою показухою.

Депутат Ківерцівської міської ради О. С. Вронський.


Запит підтриманий на 24 позачерговій сесії міськради 1.02.13 р.
Наразі чекаю чи буде відповідь і чи повернуть кінотеатр мешканцям?

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може той кінотеатр уже не раз був подарований не одному місту :)
Відповісти