Додати запис

…опа, а не Європа!



Я вважаю себе позитивною людиною, і мені зіпсувати настрій вкрай важко. Однак сьогодні це зробили за 2 секунди.

Коли йшла зранку через міст Бена (на вулиці Шевченка), мене «смачно» обляпала вантажівка, яка летіла дорогою. Обличчя, куртка, штани – все враз стало у краплинку!

Роздратована я пішла далі. Та ж ситуація трапилася на зупинці в районі 40-го кварталу.

Я нічого не маю проти снігу, весни, дощів і так далі. Однак я маю багато «проти» нашої влади, працівників ЖЕКу і відповідальних осіб за порядок у місті!

Якщо ми так прагнемо у Європу, то чому живемо у такому брудному місті?! І це не діло у мешканцях, які начебто мають брати в руки лопати і вичищати кожен куточок свого улюбленого міста!

Ми платимо податки, за які утримуються державні структури! Тож, будь ласка, виконуйте свої функції!

Як приклад можу навести будівельний супермаркет «Нова лінія» (поблизу якого проживаю). Там незалежно від пори року завжди сухий асфальт! І коли йдеш тих кілька метрів, ловиш себе на думці: «Чому це лише тут так чисто?»

Виходить, що у Луцьку є ж технології, які дозволяють боротися із брудним снігом та його наслідками!

Чому у найближчій Польщі не побачиш такого снігового «безпрєдєлу»? Чому прем’єр-міністр Чорногорії сам розчищає сніг біля будівлі уряду? Чому ми, пішоходи, повинні не ходити, а плавати по тротуару? Є ще багато «чому», але знаю, що на них все одно ніхто не дасть відповіді…





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 26
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перепрошую, але порівняння нас з Європою трохи підзадовбали. Це якби не зовсім красива дівчина обурювалася тим, що вона - не така як Анджеліна Джолі. Блін, ви хочете жити в Європі - їдьте і живіть!!! А тут у нас 70 років панували безпрєдєльщики, які околпачували народ, крали і ніц не робити для нормального виховання в людей господарів. НЕ МОЖЕ БУТИ У НАС ІНАКШЕ!!!! До речі питання до автора - у вас завжди в хаті прибрано?
Відповісти
А тепер хто? Прэдэльщики? 20 років Україна в тій же окупації. Окрім рогулів та забужан, ще й в окупації власної тупості. Адже лише обмеженими розумово є люди, які постійно обирають з двох зол менше, про геть не розуміють, що все одно обирають зло.

Ми європейська країна? А мозги які в нас? Так що припиніть себе мастурбувати європейськістю. Ніяка ми не Європа. Звичайні рогулі. Собі подібних і обираємо.

Включити мозок, йти на вибори. А перед тим ДУМАТИ, а не як дівка незаймана лапшу з вух їсти! Тоді і не буде обличчя та одяг в краплинку від брудних доріг та тротуарів.
Відповісти
О мудрий, навчи нас, як ДУМАТИ! Розкажи, наприклад, як ти ДУМАВ і що робив на останніх виборах. Дай, вгадаю? Не пішов взагалі! ))))))
Відповісти
Пішов і проголосував
Відповісти
Звичайно, Василю... Якщо звести докупи таких, як Українець, то може скластися враження, що то країна рагулів, холуїв... ну і далі по тексту. Але ж поміж ними є й інші, правда? Я завжди кажу: якби кожна людина щотижня давала 1 грн на благодійність - проблем із хворими дітьми не було б... Так само і з цим питанням: доки кожен із нас не буде докладати зусиль до вирішення реальних проблем, нічого не зміниться... Звичайно, простіше кивати на царя-батюшку і чекати, хто би то навів лад у країні.
Відповісти
Абсолютно з Вами згідний, пане Богдане!
Відповісти
Для Українця... А скільки років панували бєспрєдєльщики в Прибалтиці? Не стільки ж? А то нічо, що вони вже в Євросоюзі? Нічого, що там уже вибори відбуваються за електронною системою? Я вже мовчу про Польщу... У НАС МАЄ БУТИ ІНАКШЕ!!! ЦЬОГО ТРЕБА ХОТІТИ І ВИМАГАТИ, а не говорити такі дурниці (перепрошую), як Ви...
Відповісти
Не стільки ж.
Прибалти були захоплані після 2 св війни. відповідно там ще багато багато живої еліти і свідомих нациків. а 10 років тому було й ще більше. +Русь - Територіально Україну Росія (залісся) чмирила ще до Хмелшьницького й після нього...досить важко втримати національну свідомість і дух на належному рівні якщо його вивозили до сибіру...адже це - НАБАГато важливіший і потрібніший енергоресурс нації. навіть малюсінька країна без власних енергоресурсів може процвітати якщо будуть меньше красти а думати про наступне покоління...
Відповісти
Хто хоче - той щось робить, не хоче - шукає виправдання
Відповісти
Ах, "хотіти і вимагати". дурна і порожня балаканина.
Відповісти
Ні, не дурна і не порожня. Це мій практичний досвід. І моїх колег. А Ви й далі сидіть і розказуйте про погану владу (можна зазирнути аж у часи Київської Русі). Бажано розповіді вести лише в інтернеті - так безпечніше :-)
Відповісти
ви поставили до прикладу прибалтів, я аргументував чому нас не варто геть міряти одним мірилом. адже - ми , як не крути - кращі, бо то є МИ. ви ні? зважте я не закликав "нічого не робити", не казав що нічого не роблю, і не виправдовував теперішнє розгільдяйство. ( а ви?) Лише аналізую минуле. чи про еліту нації , важливіть інтелектуальної спадщини і живих всідків я не правий? Ви не чемно дискутуєте п. Богдано. Зверніть увагу на майбутнє. і я Вас зрозумію якщо Ви нічого не відповісте. Подумаю що ви пішли щось РОБИТИ а не "ХОТІТИ І ВИМАГАТИ"... ;)
Відповісти
завжди
Відповісти
Не говоріть Тетяна я працюю в Києві в столиці там така сама ситуація а то і хуже
Відповісти
До українця: завжди, бо ненавиджу бруд!
+ і у нас може бути інакше!

До Василя: не вважаю, що ми рогулі і т.д. Просто не організовані ,корумповані і ментально слабші за Польщу. однак інколи треба ж рівнятися на когось і брати гарний приклад!
Відповісти
Дякую вам, що ви персонально до тих не належите. Рівнятись - так. В самому слові закладено: рівняти себе... Інші нехай самі себе рівняють...
Відповісти
Так що у всьому винні комуністи?А я думав ЖКГ.
Відповісти
Сам/сама і винний (винна)
Відповісти
Цікаві коментарі, посміявся і поплакав. Чому поплакав? Головна проблема вулиць - люди,які сруть де попали. Чому не викинути недопалок в смітник, або не підібрати екскременти своєї собаки та так же викинути у смітник? Навіщо пити пиво в двориках і викидати недопалки разом із бутлями під кущі?
До чого я веду? Загалом до теми Європи. Якщо вже Луцьк називати європейським містом, то і вести себе треба по європейські. Наприклад я 6 рік живу в Мадриді, і в нас немає такого, щоб люди після вечірки в парку чи в скверику просто нагадили під себе і пішли. Те саме стосується і снігу. Так, в Іспанії сніг рідко буває, але коли він все таки є, то люди в яких свої магазинчики, кантори якихось послух чи просто жителі певного під’їзду, беруть лопати в руки і самі чистять свою вулицю. Ось наприклад ці фото зроблені неподалік Аверсу, то чому працівникам аверсу просто не вийти і не прибрати біля свого місця роботи? Тут проста схема: покажи що в тебе чисто, і іншим стане стидно. Ярий приклад цього - Нова лінія, або ж автозаправки які видно на фото. Коли сам попадаю в Луцьк, то буває таке що хвилин 20 несу в руках пусту пляшку із під коли, або обгортку снікерса до смітника. Навіщо? Просто стидно за себе, коли дивлюсь на місто в якому я виріс і в якому ще жити.
В наші часи надіятись на владу, це те саме що вірити в можливість вашого домашнього улюбленця говорити. Хочеш краще - почни з себе. Зробив в себе - поможи сусідові. Невже все та важко? Чи стереотип " моя хата з краю" завжди переважає?
Відповісти
Я часто буваю в Луцьку. Мене дивую, що на пішохідній вулиці Лесі Українки не знайдеш банального смітника. Це до влади в першу чергу закид. Позбавляти патентіа, ліцензій дозволів ті магазини, фірми, офіси, що хоча б біля своїх входів не встановили смітники. І видавати дозволи і таке інше виключно за умови дотримання санітарної чистоти біля магазину, фірми, офісу і. т.д.
Відповісти
На території Аверсу прибрано і в обов*язки працівників телекомпанії не входить прибирати прилеглу територію, для цього є ЖЕКи,які харчуються нашими податками!
Я як сумлінний громадянин щомісяця відраховую 20 % від зарплати у держбюджет! То чому ще маю брати лопату в руки? Хто на що вчився, як кажуть.

Якщо керуватися твоєю логікою, то я щоранку повинна вставати і агітувати сусідів, щоб йти прибирати біля будинку (хоча плачу за утримання будинку і прилеглої території 150 грн!!!). Потім маю приходити на роботу і вичищати тротуар біля роботи. А ще змушена їхати в магазин, де орендую приміщення, і чистити дорогу у центрі міста, вздовж усього Проспекту Волі!
Що ж будуть тоді робити комунальники? Бамбук курити???
Відповісти
Якщо сплачуєте за прибирання, а ніхто не прибирає, то не сплачуйте!!! І прибирайте своїми зусиллями. А податки ви не на прибирання сплачуєте. Читайте ЗУ Про державний бюджет і Бюджетний кодекс
Відповісти
Ну не з повітря ж беруть гроші державні служби :)))
Відповісти
ЖЕК - служба не державна, а як мініиум комунальна. Є принципова різниця :-)
Відповісти
Мені дуже прикро але за Європу Україна може забути.Це маленькі проблеми - сніги не прибрані, в Україні є набагато більшіі і важливіші. Влада та самі Українці.Якби кожного ікраїнця що є при владі турбивала Україна в цілому,області,райони,міста селища а не гаряче місце яке отримав можливо булоб по іншому.Комуністи стерли нашу пам"ять, залили горілкою і порівняли усіх під один ряд. Відновити і виховати нове покоління українців дуже важко, але виховання починається з маленької сім"ї! В Італії теж було багато снігу але тут помагають італійці одне одномую. бачили щоб один українець поміг іншому без знайомств? Це в нас дома а уявіть на чужині! На власному досвіді пережила! Допомогли поляки та італійці а українці відвернули спину. Буду надіятись що щось зміниться!
Відповісти
Навязанные идеологеммы начинают работать на отрицание.
Я не Луцкий. Приходится бывать в Вашем городе по работе. Интересуюсь, что делается в регионах Украины. Общая депрессия в обществе навязана, точнее создана в первую очередь журналистами.
Неуважаемые(извините, но это так) мною журналисты, прочитайте, что вы написали. Вы же пишете, вы не читаете, тем более коллег, особо из других изданий. Просмотрите отстроненым взглядом на свои перлы. Вы ужаснетесь.
Я резко отрицательно отношусь к государству Украина. Еще более отрицательно отношусь к националистам. Я не смогу написать столько пакостей про Украину сколько пишете Вы.
Следующий текст составлен из заголовков публикаций Волинской прессы.
40 РОКІВ ТОМУ ПАПУАСИ ПЕРЕСТАЛИ ЇСТИ ЛЮДЕЙ
У західних регіонах сиріт менше, проте на Сході України частіше всиновлюють дітей, і тому НА ВОЛИНІ П'ЯТЕРО ПІДЛІТКІВ НАКЛАЛИ НА СЕБЕ РУКИ.
Спілка письменників України – мертва структура. А Двоголовий монстр хоче крові. «…начало», – старт бійні дає шовініст у рясі і через це В Україні згоріла ще одна церква. Російська газова камера, сирна атака… Попереду – ще й «подвиги» у ВР в наслидок чого У Польщі є величезний масив захоронень бандерівців
ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА КОЛЕДЖУ СЯДЕ НА ЛАВУ ПІДСУДНИХ ТОМУ ЩО МОЛОКОПЕРЕРОБНІ ПІДПРИЄМСТВА ВОЛИНІ ОШТРАФУВАЛИ ЗА ЦІНОВУ ЗМОВУ.
ЗГВАЛТУВАЛИ НА ВЕСІЛЛІ ВНАСЛІДОК ЧОГО ГАЗОВИКИ ПРОСЯТЬ "СТУКАТИ" НА СУСІДІВ.
ПІДСУМОВУЮЧИ ЗАУВАЖУ- ОДНІ У ПЕРДИВ, ІНШІ – В ОЧІКУВАННІ ...

Выделено не мной.


Відповісти