Додати запис

Трохи екскрементів на вентилятор

А ви помітили, скільки серед коментаторів різних матеріалів експертів? І кожен впевнений у правильності поставлених собою, коханим, діагнозів.

Ну, от, наприклад. Автомобіліст, який платить чималі гроші за бензин, в ціну якого, нагадую, входить і дорожнє оподаткування, обурюється "триньканню" цих грошей.

Бо ж, справді, закатування грошей в дірки на дорогах під час дощу, снігопаду тощо - це виключно закатування грошей в дірки на дорогах. Від того дорога кращою, якщо і стане, то не на довго. Тобто, завтра-післязавтра-через місяць у цього ж автомобіліста будуть вимагати ще грошей, на ту ж священну мету: ремонт доріг.

Але ж знаходиться екзальтований коментатор, який впевнений, що в автора фотографій машини нема і злиться він безпідставно, як останній ніщєброд.

Або інший приклад. Пише у власний блог, у власну Колонку автор, жінка з... уже майже трьома дітьми і цілком законним обуренням з приводу беззаконня в луцькому управлінні охорони здоров'я, а саме, з приводу реорганізацій в жіночій консультації.

І знаєте що? Знаходиться експерт, який впевнений, що автор пише просто так, не маючи дітей. Складається враження, що жінка з дітьми не може мати (по статусу чи як?) ні громадської позиції, ні життєвих інтересів, ні навіть власної думки.

Ви думаєте це все? Навіть якщо показати людям фотографії зруйнованого елеватора в центрі міста, руїн, фалауту, то знайдеться хоча б один ревнивий борець проти життєвих інтересів вагітної жінки з двома дітьми. І він скаже щось на кшталт: "для чого тобі це фотографувати, тобі ж скоро народжувати?"

Звісно, це я навела малесенький приклад з життя однієї писаки. Але ця картина, цей зразок межових розщеплень (коли ще не божевілля, але вже й не дуже норма), вона ж спостерігається повсюдно в юанеті! Накидати гівенця на вентилятор, висловити свою авторитетну думку, бажано з переходом на особистості, обговоренням дій опонента і, зрозуміло, що ніяк без діагнозів.

Цікаво одне: а самих коментаторів аналогічні коментарі в їхній бік в чомусь переконують? Чи вони сподіваються, що на їхній "привіт" не буде адекватним "отвіт"?

Взагалі, я рідко відкоменчую власні матеріали, але на цьому амбітному і молодому ресурсі уже тричі відписала. І кожного разу, власне, з приводу вище описаних ситуацій.

Сміх і гріх, чесне слово.

Щиро ваша
Юля Смаль
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Welcome в наш маленький и миленький круг сумасшедших!
здесь прекрасные комментаторы, просто их не дообследовали в свое время кое-кого :-)
Відповісти
Ага, і думка кожного - істина в останній інстанції. Ніякого навіть тобі натяку на щось типу "НМСД" - уже пора вигадувати щось на кшталт "НМнайваждивішу найрозумнішу найістиннішу найціннішу думку".
Відповісти
А вы заметили, сколько экспертов среди журналистов? И ведь каждый считает, что его материал это истинна в последней инстанции. Скорее, среди десятков злобных комментаторов всегда найдется один спец по теме статьи, чем среди десятка журналистов найдется десяток экспертов во всех жизненных аспектах. А если не нравятся комментарии, то ведь можно попросить Рычука, чтобы он их запретил, и все проблемы решены.
Відповісти
Вельмишановний набір букв, Ви від відчуття власної надважливості не лусніть, а то я хвилююсь, лише уявляючи, як сильно вас роздуває оте відчуття ;).
Відповісти
Задело? Iuppiter iratus ergo nefas))))
Відповісти
О, сколько самовлюблённости :)
И далеко не-в первой статье это заметно. Саму себя не тошно читать?
Відповісти
у-тю-тю. Ти ж читаєш, чого тоді мені має не подобатись? ;)
Відповісти
Хочется видеть развитие в текстах - а не наблюдаю. Или же попадается всё в похожем (фирменном?) стиле написанное.
Есть интересные темы, но подача этих тем просто убивает...
Відповісти