Додати запис

Зламаємо хребет «реформі Кошеля-Кравчука»!

Оскільки досі дехто подекуди неточно, неповно і некоректно передає інформацію про громадські слухання щодо медичної реформи у Луцьку, вважаю за доцільне ще раз повернутися до цієї теми.

Отож, нагадаю, який результат цих слухань. Громадські слухання переважною кількістю голосів ухвалили:

1. Підтримати рішення міськради про розбудову мережі амбулаторій у Луцьку (рішення Луцької міської ради від 30 грудня 2012 року, проект внесено депутатами Шибою, Осіповим, Пизою);

2. Не підтримали рішення про медичну реформу (рішення Луцької міської ради від 18 грудня 2012 року, проект підготовлено управлінням охорони здоров’я, внесено на розгляд Миколою Романюком).

А тепер - щодо щодо ухвали про оголошення недовіри Миколі Романюку, його першому заступнику Святославу Кравчуку та начальнику управління охорони здоров я Федору Кошелю.

Після того, як я на слуханнях оголосив текст ухвали, почалося голосування.

Побачивши кількість голосів "за", Микола Романюк демонстративно покинув сцену (зійшов (втік) в зал). А працівники бюджетних установ (адмінресурс, який застосували Кравчук і Кошель) під час голосування піднялись зі своїх місць і вийшли з залу.

При цьому на своїх місцях залишилось сидіти близько 250 осіб.

На фото нижче, яке зробив депутат Олександр Пиза - саме ця ситуація. Як вважеєте - точно "майже всі присутні демонстративно покинули залу", як пишуть деякі ЗМІ?



Але побачивши таку ситуацію, головуючий на засіданні Богдан Шиба зняв з голосування поставлені мною питання і закрив громадські слухання.

* * *

Хочу від себе додати. Можливо в питанні "медичної реформи" Микола Романюк і не заслуговує оголошення імпічменту. Однак він явно знає, що за це питання 18 грудня проголосувало тільки 22 депутати. За розпорядженням мера в раді було встановлено веб-камери і відео є в розпорядженні ради. Тож він просто не може не знати.

Навіть не вдаючись до юридичної неправомірності прийнятого рішення про "медичну реформу", є явне, очевидне, порушення ст. 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", яке Микола Романюк не може заперечити. Однак він зухвало і цинічно робить вигляд що "усьо в порядку". Це неповага до лучан.

Щодо оголошення недовіри Святославу Кравчуку і Федору Кошелю - то ці пани повністю заслужили таку оцінку. По-перше, вони проштовхують явно незаконну "медичну реформу".

По-друге, вони займаються очевидною брехнею, крутійством і спотворенням.

По-третє, вони причетні до організації обдзвону (морального тиску) людей з метою зірвати громадські слухання.

По-четверте, саме вони винні у незаконному розгляді цього питання на виконкомі в липні 2012 року та є ідеологами внесення цього питання в раду в листопаді і грудні.

По-п'яте, Кравчук і Кошель використовують Волинське телебачення, Луцький замок, програму "Місто" та сайти Луцької міської ради та Управління охорони здоров"я, аби поширювати однобоку, викривлену інформацію.

При цьому інформація подається без урахування альтернативних думок, позицій опонентів "медичної реформи".

Це звичайна пропаганда з використанням владного становища (в кращих традиціях Геббельса).

Можна говорити ще довго. Але очевидним і беззаперечним є факт - вони підставили свого патрона Миколу Романюка, якому довелось сидіти на громадських слуханнях з не зовсім життєрадісним виглядом.

Кравчук і Кошель граються долею 40 тисяч лучан і інтересами трудових колективів медичних закладів.

Від громади приховали, що вже в цьому році планувалось створення Центру ПМСД №2 і відповідно планувалось закриття ще однієї поліклініки. Сам Федір Кошель сказав так: в Луцьку має залишитись одна доросла і одна дитяча поліклініки. Цей план вже вдалось зірвати. І це перемога.

Тому Кравчук і Кошель заслуговують оголошення їм недовіри з боку громади. Вони повинні відповідати перед лучанами за свої протиправні експерименти над людьми.

Та обставина, що силами адмінресурсу вдалось зірвати голосування про оголошення недовіри Романюку, Кравчуку і Кошелю, говорить про страх і відчай, який існує у владній команді. Бо їм забракло мужності подивитись на результати голосування.

Однак, я впевнений, що ідея про оголошення недовіри меру і його команді вже поширена серед великої кількості лучан, навіть не дивлячись на те, що цього не показують по ТБ та не пишуть в газетах.

Якщо Микола Романюк не почує думки громади і не припинить протиправні дії з боку своїх підлеглих - його відповідальність буде реальною.

Я вважаю, що в своїй боротьбі за права лучан мною використовуються прийнятні, ефективні і допустимі методи.

Зараз в суді є дві справи про незаконність "медичної реформи". Луцький міськрайонний суд виніс ухвалу про призупинення рішення Луцької міської ради про медичну реформу.

Народний депутат України Петренко П.Д. направив до Генеральної прокуратури України депутатське звернення про незаконність медичної реформи.

27 лютого відбувся мітинг під стінами міськради. На засіданні будо внесено проект рішення про відтермінування реформи. Були організовані і ефективно проведені громадські слухання.

13 березня в Луцьку міськраду внесено проект рішення про скасування медичної реформи.

27 березня під час сесії Луцької міської ради буде голосування про скасування "медреформи Кошеля-Кравчука".

Я і мої товариші закликаємо лучан прийти цього дня до Луцької міської ради і подивитись в очі народним обранцям та захистити свої права на здоров’я і життя.

Лучани обов’язково переможуть!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
надто пафосно звучить заголовок )))
Відповісти
Андрій, хватить піаритися, подумай про людей, яких ти дуриш і тобі це вдається лише тому, що люди не надто проінформовані, точніше дезінформовані в питанні реформування медичної галузі... але рано чи пізно правда відкриється і всі зрозуміють, хто ти насправді.
Відповісти
Осіпов, а ви брехун. Це фото дійсно показує голосування, але зовсім не за ту ухвалу, яку ви з Шибою пробували пропихнути. На задньому плані видно, що Вега голосує "ЗА". Але ні Вега, ні інші "Свободівці" не повелись на ваші з Шибою штучки. Єдина хто проголосувала "ЗА" - це пані Серба, яка потім пояснила однопартійцям, що не розібралася.
Відповісти
Осіпов брехун? Я була на цих громадських слуханнях, іви були... по ваших коментарях зразу це видно.Не подобається голосування? Маємо те що маємо.Якщо ви плюєте на людей і брехнею хочете протянути дебільну реформу,то грош вам ціна в базарний день! Кошель хай вже шурує на пенсію і Кравчук за ним.Після цього треба іти... Після такої гпньби робити вам більше немає чого. Але вам сци в очі, а ви всеодно будете говорити , що то божа роса... Стидоття!!!
Відповісти
Natali - була, бо привели. Бо пообицяли зберегти на робочому місці.
Відповісти
Ви дуже помиляєтесь!До медицини я ніякого відношення не маю.Я проживаю в районі який належить до 2 міської поліклініки.А перед цим проживала в районі, який обслуговує 3 поліклініка.І хочу вам сказати,(а в мене була можливість порівняти обслуговування в цих 2-ох поліклініках)2-й поліклініці далеко до 3-ої поліклініки. Вдаватись в подробиці не буду, але я до цього часу користуюсь послугами 3-ої поліклініки, хоча 2-а поліклініка за дві зупинки від мого помешкання. І, між іншим, 3-я поліклініка будувалась щоб розвантажити "таку завантажену 2-у поліклініку". Але тепер біля 3 поліклініки багато землі, чудовий сад, який виріс за ці роки.Це вже далеко не окраїна міста, куди раніше не ходив навіть транспорт.Висновки напрошуються самі собою:це комусь сподобалось.І цьому комусь глубоко наплювати і на реформу Януковича, і на людей, які користуються цією поліклінікою, і на медицину в тому числі причом з ВЕЛИКОЇ ГОРИ. Так що для того, щоб не повертатись знову в 2-у "недовантажену" поліклініку, в якій чорт ногу зломить, і толку не можна дійти з тими чергами і "обслуговуванням", якщо це можна назвати обслуговуванням при такій то кількості народуб я і ходила на громадські слухання.І повірте мені,я спілкувалась з іншими людьми поки там була, не я одна прийшла по своїй волі,а багато людей таких як я. А на фотографії люди якраз і голосують, щоб кошель ішов вже на пенсію, а не баламутив пів Луцька, і оставив поліклініки в спокої і людей також в спокої.Хай їде за Ківерці на свою дачу,яку вкрав в людей,разом з нинішнім мером.Не вийде в них лобіювати виключно свої інтереси, плюючи на всіх останніх людей.
Відповісти