Додати запис

Чому мене засудили

Вирішив нарешті розповісти про свою кримінальну справу. До розгляду справи в апеляції не міг говорити, тому що я не володію такими ресурсами, щоб хоч якось протистояти владі та правопорушним органам, які в моєму випадку виконали політичне та економічне замовлення.

Зрозуміло, що в умовах нашої правоохоронної та політичної системи на виправдання сподіватись було марно. Тому я мовчав, сподіваючись бодай на умовний термін, продовжуючи боротьбу в судах.

Проте, ця тактика не допомогла і попри моє мовчання мені "дали" реальний термін.

Інформації забагато, щоб викласти її тут цілком. Проте, повідомлю наступне.

1. "Добро" на мою розробку дав Клімчук. УДСБЕЗ "пасло" мене близько року - з часу, коли я став депутатом облради. Підсилали провокаторів - намагались підставити на хабарі. Проте, не вийшло. Задача була одна - знайти людину у якої я б не побоявся взяти гроші, - а потім доводь, що це був не хабар.

З цією метою вони і використали майстра підприємства, який під будь-яким приводом мав "вручити" мені кошти, адже, попри провокації їм не вдалося "взяти" мене "на гарячому" з коштами, які би були вручені безпосередньо замовником.

Клімчук керувався у цій справі декількома мотивами:

- помста за мою відмову вступати до його більшості в облраді. Ця "робота" проводилась зі мною одразу після обрання депутатом одним нашим спільним знайомим, особу якого, в силу певних причин, назвати не можу.

- реакція на мої критичні виступи та публікації, де я викривав Клімчука та Войтовича в порушеннях регламенту, свавіллі та дерибані.

- намагання залякати фракцію "ВО "Свобода" в обласній раді та зменшити її супротив та опозиційний дух.

- для можливих політичних торгів навколо моєї справи з Вітівим. Виношувався план, по якому Вітів повинен був відмовитись балотуватись по мажоритарці у Луцьку до Верховної Ради в обмін на закриття справи проти мене. Тоді ще не було відомо, в який спосіб буде балотуватись Вітів, який варіант балотування він обере - по партійному списку чи мажоритарці.

2. Свої причини мав і УДСБЕЗ і прокуратура.. Так співпало, що за декілька днів до цієї провокації, на виконкомі міської ради, коли я звітував про роботу підприємства, мною були повідомлені факти зловживань і порушень законодавства з боку приватних похоронних структур.

Я вказав на необхідність боротьби з цим, оскільки такі порушення негативно впливають на фінансовий стан підприємства, яке я очолював, і міськрада сприяє їм в цьому, всупереч інтересам комунального підприємства надаючи незаконно в оренду приміщення моргу у другій лікарні.

Проте, належне реагування на такі порушення зменшило би незаконні прибутки цих приватників. І вони "замовили" мене, пролобіювавши призначення на моє місце колишнього директора - мого попередника Цетнара, який напроти комунальної похоронки розмістив свою приватну і наживається на цьому всупереч інтересам служби, направляючи замовників з комунального підприємства до власного, отримуючи надприбутки.

Питання зловживань і антиконкурентних дій з боку приватних похоронних служб я неодноразово порушував і перед міською радою, і перед різними "правоохоронними" структурами. Після чого, мені "пояснили", що якщо я не заспокоюсь, то стану їхнім клієнтом.

При новому міському голові під час звіту у вересні 2011 року я знову мав необережність порушити ці питання. Кравчук навіть дав чергову вказівку розібратись і це було зафіксовано у рішенні виконкому щодо мого звіту.

Однак, до цього дня жодних заходів так і не вжито. Вже у ході розгляду моєї справи в судах мені стало відомо багато цікавих речей. Зокрема, що похоронний бізнес в області кришують УДСБЕЗ та прокуратура, а власниками деяких підприємств - через підставних осіб є правоохоронці.

Пам'ятаєте, як Клімчук "во всєуслішаніє" заявив, що моя справа смердить на всю Україну? Так от - це не мої справи смердять, а його. От кого потрібно викривати - за нескінченні хабарі, відкати (при будівництві особливо. один Чорнуха в усій області будує), продаж посад, викачування грошей, поборів у власний фонд, в т.ч. - за невідкриття кримінальних справ.

Чому Клімчук обрав мене? Бо я з усіх депутатів - свободівців в облраді був найвразливішим. Коли ти очолюєш комунальне підприємство - найлегше посадити за хабарі. При цьому головне підкинути кошти, а далі доказуй свою невинуватість, граючи в державну лотерею. І якщо дуже пощастить - ти будеш одним із двох з тисячі (за офіційною статистикою) кого виправдають.

* * *

Найцікавіше те, що "викриттям" хабарників у нас займаються хабарники за хабарі. Але хто ж буде викривати їх? Ось де оплот корупції! Ось де за хабарі можна замовити кримінальну справу проти конкурента по бізнесу, а останній, своєю чергою, може її закрити, знову ж таки, за хабарі. І всі задоволені. Ось так це працює. Мене найбільше дивує те, як одразу всі купуються на всі ці заяви силовиків. Якби екс-шеф СБУ Василина з своїми вєртушками-прослушками ще попрацював би 2-3 місяці на Волині, то все керівництво тодішньої прокуратури вже би проходило по тому ж обвинуваченню, що і я.

Розкажу одну бувальщину. Мали якось брати одного з заступників А. Гіля. Прийшли до нього і кажуть: зараз будемо брати. Тут у нас, в прокуратурі. На трьох тисячах дол. хабара. Вже людина під кабінетом стоїть з поміченими грошима. Гіль: "Та ти шо... ану, почекай!" Вирахували якось, що це був Н. вивели його швиденько, посадили в машину, відправили додому. Заходять до Гіля: "Ну що ж ви... ну вивели ви його, але ж ми все зафіксували на відео, і що при цьому говорили, і куди поїхали..." Звернулись з цими матеріалами в СБУ. А ті кажуть: "Ну, це ж прокуратура... що ми будемо з прокуратурою сваритись?"

Ще такий приклад. Мали брати прикордонника одного - на хабарі. Взяли, сформували справу і ... тут звонить цим хлопцям мій "друг" - слідчий по моїй справі - А. Лизун: "Знищіть справу!" Питають: "А що таке?". Лизун: "Невірець сказав". Потім дізнались по своїм каналам: адвокат Т... заніс 20 тис. дол. і Невірець сказав знищити справу.

* * *

Мою справу цілком контролював Клімчук через свого зятя Троца. Це він сам мені повідомив по "мобілці". Коли дійшло до суду - сказав:" Ти не рипайся, не кричи про політику. Буде умовно, я обіцяю - сидіти - не будеш". Довелось повірити губернатору. А тепер - ну, що ж - треба буде - відсиджу. Щоправда, можуть грохнути після цих відкриттів.

* * *

В Україні вже всі звикли до того, що силові органи незаконними методами роблять собі потрібну статистику, але, коли є замовлення, не гребує цими методами і суд. Так, один зі свідків, присутній на оголошенні вироку по даній справі у Луцькому міськрайонному суді, записав його на диктофон. Коли ж його порівняли із тим, який був завірений та виданий на руки, а також тим, що міститься у матеріалах справи, з’ясувалось, що вони суттєво різняться. Тобто вирок сфальсифікований, що є однозначною підставою для його скасування. Проте, як довести цей факт у суді? У справі за ухвалою суду здійснювався звукозапис, який був би достатнім доказом фальсифікації. Проте, на вимогу надати копію звукозапису вироку, суд повідомив, що він у справі відсутній, так як не був здійснений через нібито несправність відповідного звукозаписуючого пристрою. Більше того, з тієї ж причини «зник» і звукозапис другої частини судових дебатів. Адже дозвіл на здійснення звукозапису вироку даним свідком не запитувався. Щоб «замести сліди» суддя знищив звукозапис двох засідань підряд, в т.ч. той, на якому був оголошений вирок. Секретар судового засідання за інструкцією мав перевірити чи був здійснений звукозапис і в разі виявлення несправності замінити звукозаписуючий пристрій. Насправді – все там працювало і було записано. Просто запис знищили, а в справу поклали довідку, що нібито пристрій зламався. От по кому треба порушувати кримінальну справу – за фальсифікації і знищення матеріалів справи.

* * *

І останнє на сьогодні. Працівники УДСБЕЗ, які займались моєю справою здійснювали тиск на суд, в т.ч. - апеляційний. Мені це відомо напевне від осіб, наближених до суду. Тямущі люди чудово розуміють, хто це. Коли мене випустили з-під варти судді отримали від Клімчука "по-шапці". Говорили дослівно наступне: ви шо не розумієте? це політична справа, це ж "Свобода". Їх треба давити!

P.S. Я попросив редакцію ВолиньПост відключити можливість коментування цього допису. Бруду і необгрунтованих звинувачень в мій бік було вилито і так чимало. Не хочу давати ще однієї можливості. Моя мета - просто розповісти, як усе було
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію