Додати запис

Про добрих

Мій друг любить повторювати фразу: «Добрі люди є всюди, не важливо де ти, не важливо скільки у тебе грошей, не важливо чи є між вами мовний бар’єр, навіть не важливо, коли ви познайомилися – 20 років тому чи от щойно, і ти навіть не знаєш їхніх імен, або навіть їх не бачиш і не чуєш. Добрі люди завжди є у час, коли ти сама не зможеш справитися зі своїми проблемами, вони виручать».

Коли переконуєшся у вірності цих слів неодноразово, то здається, що навколо лише ті добрі люди. І тут читаєш коменти в інтернеті – і «бееемц!»… Здається, що це те місце, де добрі люди зникають.

Це не турбує, не вганяє у відчай, не змушує нервувати, не є героєм обговорення на кухні, це не викликає дискусій. Просто викликає відчуття епічного суму. Зізнаюся щиро, що у 80% випадках читаю лише дописи зареєстрованих користувачів і ніколи не пропускаю коментарі людей, котрих читаю вже кілька років.

А тут переглянула всі коментарі на ВолиньPost та Волиньських новинах під матеріалами про затриманих лучан у Білорусі, членів НацАльянсу. Особисто знайома лише з однією затриманою.

Погоджуюся, можна по-різному оцінювати діяльність Альянсу, рішення їхати у Білорусь, політичні переконання цих людей (з якими ні ви, ні я толком не знайомі), те, як цю ситуацію використають (-стовують), але ж це НАШІ люди і їх арештували в чужій країні. Не злодії, не вбивці, не крадії, а юні люди.

Звідки стільки нелюбові до своїх земляків? Звідки бажання «впаяти» їм чим побільше днів у камері?

Не розумію, як можна вболівати за ФК «Волинь», де стільки легіонерів, яким платять величезні гроші і не співчувати волинянам, які без примусу і безкоштовно жертвують своєю свободою заради того, аби показати український прапор.

Очевидно, я перебільшую і коментарі пишуть кілька людей (одначе зміст їх не викликає супротиву в інших). Подумайте, це лише маленький приклад, який викликає в окремо взятої людини сум. У когось такий розбрат викликає радість, потіху. Треба про це пам’ятати і будьмо більш милосердними у думках і висловлюваннях. Сьогодні ми не співчуваємо українцям, яких арештували за кордоном, завтра плюватимемо насіння поки в сусіда хата горить, а післязавтра ніхто не допоможе нам. Хоча, ні. Мій друг любить повторювати фразу, що добрі люди є всюди)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 36
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Коли нацисти прийшли за комуністами, я мовчав, я ж не був комуністом. Потім вони прийшли за соціалістами, я мовчав, я ж не був соціал-демократом. Потім вони прийшли за профспілковими діячами, я мовчав, я ж не був членом профспілки. Потім вони прийшли за євреями, я мовчав, я ж не був євреєм. Коли вони прийшли за мною, більше не було нікого, щоб протестувати.
Відповісти
Гузята полізли в чужі справи і отримали заслужене. Вони в Луцьку нічого зробити не можуть, тільки прапорами машуть і бігають. А пихи та самовихваляння повно. І не треба дурити читачів, вони туди поїхали не прославляти Україну, а відробляти гейропейський грантик, прикриваючись українським прапором. Дешеві провокатори.
Відповісти
Таня респект! Пишуть три-чотири полудурки та й все і не варто на них зважати!
Відповісти
Правильно, а особливо не зважайте на те, що ніхто з пересічних лучан не підтримав у коментах вашу недолугу акцію. Вірною дорогою крокуєте члени та членкині.
Відповісти
Ти вважаєш себе та ще 2-3 тролів пересічними лучанами?
Відповісти
А де численні пости на підтримку тупої акції підгузників?
Відповісти
думаю, це великою мірою проявляється болотяна волинська натура людей. я не один раз чув від людей, які не є корінними волинянами, що тут жити неможливо саме через оцю людську атмосферу пліснявості, затхлості, жовчі, ненависті і тупості, яка більше ніде так не проявляється, як у болітних полішуків та інших волинян... Погляд збоку дає дещо для роздумів.
Відповісти
Ваші слова нагадали мені опис Полісся у книзі польського мандрівника-дослідника Фердинанда Оссендовськєго. Саме в такий спосіб він описує полішуків - недовірливі, лицемірні, не люблять чужинців, ніколи не відомо, що мають на думці і що від них очікувати, дещо відлюдькуваті і жадібні. Хоча напевно така поведінка була обгрунтована умовами життя ітд, та зараз варто вже з цим покінчити і викорінювати такі ненайкращі відгомони "поліської душі".
Відповісти
Так лайном не смердить ніде.
Волинь "краща"
Відповісти
Декілька працівників управління внутрішньої політики ОДА отримали завдання від свого начальника Андрія Мельника строчити коментарі щоденно і в першу чергу проти опозиціонерів. А НацАльянс та Гузь їм реально поперек горла то і обливають гімном.
Відповісти
"Вербич"=брехливий.
Відповісти
І як же підгузники заважають Мельнику та ОДА? Своїми перформенсами на своєму партійному сайті?
Відповісти
Тобі ж чимось заважають. Чи твоєму працедавцю, Стьопі?
Відповісти
Помиляєся. Вони мене смішать. Як і переважну більшість лучан.
Відповісти
БЛА-БЛА-БЛА
Відповісти
Ну ще скажи, що Гузь Клімчуку не заважає? Дід взагалі здурів, став на дверях у свій кабінет і не пускав Гузя, це взагалі маразм.
Відповісти
Опять двадцать пять, Таня про сочувствие и сопереживание, а они про политику, Гузя и ОДА. Танюша, как говорит моя знакомая: "Добро вертається", будем на это надеяться.))
Відповісти
гУЗЬ проти ЦАРЯ БОРИСА... .не смішіть...
Відповісти
3 придурошних поїхали зі своїм самоваром в чужу країну, 3 хитропридурошних їх туди послали-бо самих уже не пускають, і одна сопливопридурошна вирішила за них плач ярославни написати. сором!
Відповісти
Коли в сусіда горить хата,то твій поступок буде правильним,коли ти побіжиш до нього,щоб загасити пожежу.Зараз БАЦЬКА так свій народ ПРИДУШИВ,що про демократію можемо забути і МИ,коли наш "гарант" з нами зробить ТЕЖ САМЕ.Так що правильно поступили наші земляки - ПОКАЗАЛИ,ЩО Є НА СВІТІ ТАКЕ ПОНЯТТЯ,ЯК ДЕМОКРАТІЯ!!! Таня,не звертайте уваги на всяких ЕКСів - на Україні ЗАПРОДАНЦІВ завжди хватало!!!!!!!!!!!
Відповісти
Очередная CapsLockвская истерика у Лучанки.
Відповісти
що в сусіда горить?
ти поїдь туди сам!
в буковелі на підйомнику їхав з білорусами, кажу погано у вас там, а вони кажуть - що це у вас тут погано, а вони не жаліються.
сказали, що таких доріг як в нас в житті не бачили, а приїхали сюди, бо візу не треба відкривати.
а про демократію - то вони сказали дослівно:
робота є, зарплата є, машину хороша є, на відпочинок відкласти можу, а байки про утиск - так тиснуть тих, хто розвалити хоче, а батя навпаки будує.
люди його не дарма підтримують, бо як подивляться на вашу україну, розруха і бідоття, то ніхто тої демократії не хоче.
і мєнти в нас на дорозі тебе не доять, як ти нічого не порушив, а ваші тільки номери побачив - одразу спиняє і шукає привід здерти гроші.

я погоджуюсь з ними, сам буваю там часто, як раз на закупи по харчі здорові туди добре поїхати.
про дороги та лікування - краще не згадувати.
а оці з альянсу тут нічого не зробили, то лізуть у чужу хату з брудними чоботами.
от цікаво, ви тоже шановна стояти будете і дивитись, як партія лукашенка приїде сюди до вас свої порядки насаджувати?
тому наводьте лад у своїй хаті, а як сусід ПОПРОСИТЬ - то і йому допоможете.
Відповісти
Сектанти секти Гузя б"ються за святе поняття демократії? Не смішить мої бурки!
Відповісти
одна з екс-сектантів, пішов ти на х..., зроби сам подібне, ти навіть свою сра..у не можеш від стільця відірвати, і чекаєш поки зміни самі прийдуть. Для альянсівців бажаю добитись свого, і якомога швидше, щоб всякі підАрешти себе за лікті кусали!!!
Відповісти
Не перестаю дивуватися матюкливості підгузників!!! Ну чому вони постійно забувають, що матюки їх перетворюють на москалів?
Відповісти
Здається, екс-альянсівець пише під 10 ніками одночасно. Ця фраза була разів 5 під саме таким ніком. От вам, шановні, наглядна демонстрація "громадської думки", яку нав"язливо намагаються сформувати кілька тролів і їх недолуге начальство.
Відповісти
Гарний аргумент завжди знаходить безліч прихильників та епігонів. Он під моїм ніком пишуть коменти ще мінімум 2 людини, яких я не знаю. І що? Хай користуються, мені не шкода.
Відповісти
Молодці! Так і має бути. Молоді люди повинні бути в пошуку, побачити, відчути, порівняти. Молодь - це майбутнє держави. Звичайно - не всі. На щастя, цих ТаТиШокалів - збоченців, дуже мало. Вони навіть дитячих підгузників не варті в прямому розумінні цього слова. Лайно.
Відповісти
Та матюкайтесь далі, самовихваляйтесь далі. Я ж не заперечую. А от те, що ви свою пиху, самозакоханість, матюкливість називаєте пошуком, то це вже діагноз. Над вами, задуреними Гузьом дітками, сміється весь Луцьк, ви ще до Білорусі поперлись. Уявляю, як сміялися з вас і вашого брєду білоруські правоохоронці.
Відповісти
Діагноз!!! Можна не відповідати. Навіть по ніку можна судити, що діагноз дуже серйозний.
Відповісти
Добрі люди є, але на жаль їх чомусь дуже мало. Кожен ладний закопати іншого через жадібність, гроші, славу. Іноді стає від того дуже сумно. Не поважаємо один одного, як же ктось буде нас поважати...
Відповісти
уго підтримую на 200%
Відповісти
Залишатися Людиною можна в будь-якій ситуації. Чи то допомогти словом, чи коштами, чи банально поступатися місцем в маршрутці. І хочеться вірити, що таких людей більше, ніж оцих пліснявих полішуків, які пишуть під 10-ма іменами, щоб сховати брудний писок. Що ж, друзі, будьмо людьми і все повернеться сторицею.
Відповісти
Будьте людьми, а не задуреними дітлахами-підгузниками.
Відповісти
Молодь молодці - не боягузи! Не те що ми - старі перелякані совки. Не звертайте уваги на коменти заздрісників, які не здатні на вчинок. За вами майбутнє.
Відповісти