Додати запис

Перейменування вулиць та істерія недобитків комуністів

Ми могли б жити зараз в розвинутій багатій країні за європейськими стандартами, якби пішли шляхом деяких пострадянських країн - вчасно провели люстрацію. Боязнь тодішніх нардепів і лояльність решти громадян привела до реваншу комуністичної орди та її вихованців - манкуртів-перевертнів. З часом та орда породила ще одного олігархічного монстра - Партію регіонів.

У сучасній Україні існує дві парламентські партії, які є вихідцями і носіями колоніального радянського минулого та мають дуже мало спільного з українськими цінностями та потребами. Власне цей стан соціально-економічної кризи, несправедливості та розрухи, що нині існує в державі, і є наслідком розпочатої на початку 90-х років, але так і незакінченої боротьби за українську Україну.

На виборах 2010 року до місцевих рад громада міста Ківерці оцінила по заслугам бездарне правління обох партій – комуністів та Партії регіонів – і жодного мандата їм не довірила. Останніх взагалі в Ківерцях не існує (хіба що на папері). Та й про комуністів давно не чути. Прийняття низки рішень Ківерцівською міською радою, а саме: заборона використовувати радянську символіку, оголошення року Провідника ОУН Ярослава Стецька, присвоєння звання почесний громадянин міста ветерану УПА, - дало їм зрозуміти, що час комуністів пройшов і історична правда возвеличиться.

Крім того, під час громадських слухань мешканці міста категорично заявили, що вони не хочуть щоб вулиці їхнього міста носили імена катів українського народу, таких як Ватутін, Жуков. Або ж міфічних дат радянської пропаганди – 17 вересня, 45 років перемоги та інші.

Проте питання перейменування вулиць збурило хвилю протестів серед недобитків місцевих комуністів. Останні розгорнули хвилю дезінформації серед людей, що мовляв перейменування буде вартувати великих коштів. Вигадавши якісь суми, вони збирають підписи проти, не розібравшись навіть, які саме вулиці пропонується до перейменування. Звісно, комуністам буде тяжко змиритися, що ті, проти кого вони воювали, проти кого десятками років велася антипропаганда, тепер будуть увіковічнені в місті і будуть завжди нагадувати їм, що українські герої непереможні. Комуністи ж замість того, щоб покаятись за терор радянських часів, продовжують робити звичні для них речі - провокувати і обманювати, виконуючи функцію обслуговування інтересів Москви та усіх тих, хто мріє про зникнення самостійної України та української нації.

Наразі над списком вулиць, які громада міста Ківерці запропонувала змінити і найменувати іменами наших національних героїв та знаменними датами, працює тимчасова комісія. У переліку назв запропонованих вулиць є князі, гетьмани, провідники ОУН-УПА, церковно-громадські діячі, актори, кінорежисери. Але там немає і не буде місця тим іменам чи тим подіям, які нав'язані нам радянською московською імперією.

Переконаний, що назви вулиць, це символи, які свідчать про рівень свідомості громади. Українці, які мають почуття національної гідності, не можуть називати вулиці на честь дат, вигаданих окупантами різних мастей, чи на честь катів і гнобителів українського народу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дивує,що на батьківщині УПА ще є вулиці, які носять імена і символи комуністичного режиму. за 22 роки в незалежній Україні так і неспромоглися змінити і скинути пам"ятники катів. Отже, ще не є ми незалежними від окупантів, які і ведуть підривну і підлу свою діяльність проти України, проти народу, що їх годує. Наразі не має "степанівих" хлопців, щоб надавали нагаїв тим "вечно вчорашнім".
Відповісти
а я то думаю чого ми так погано живемо. а ми виявляється вулиці не переіменували.
Відповісти
"...міфічних дат радянської пропаганди – ...45 років перемоги..."

Прекрасно! - віддаете Перемогу над німцями росіянам???
Відповісти
"...міфічних дат радянської пропаганди – ...45 років перемоги..."

Прекрасно! - віддаете Перемогу над німцями росіянам???
Відповісти
Батюшка иди правь в церкви а не здесь
Відповісти
Молодець Олександр!В Луцьку напевно потрібно перейменувати процентів п"ятдесят вулиць,але й в Луцьку шакалів комуністичних при владі ще дуже багато і деградованих алкоголем і зазомбованих комуністичною ідеологією хватає,тому-то депутати міської ради не можуть,а ще і не на всі 100%наполягають,щоб змінити ситуацію.Олександре,будь наполегливим до повного перейменування всіх вулиць,а депутати інших рад нехай візьмуть за приклад Ківерці і нададуть своїм містам,селищам і селам українського пошанування.
Відповісти
Цікаво, а події в історії Ківерець і Волині ДО 1939 року розцінюються як "дат, вигаданих окупантами різних мастей"? І що це за різні масті?..
Відповісти
Молодець Олександр - підтримую на усі 100 !!! Треба буде "братися" за Любомль...
Відповісти
КакЧан-это ты влезла?)))
Відповісти
Ідіотів багато - їх не подолати...
Відповісти