Додати запис

Гріє душу село, моє рідне село (с)

Щиро люблю Лучеськ Великий, його де-не-де збережену бруківку, стародавні шпилі, дзвіниці, тихий плин Стиру.

Щоправда міська еклектика, часом, б'є непідготованого громадянина по мозку.

Ну, наприклад, важко зрозуміти відповідальних за впорядкування міста, які погодили проекти забудови завокзального району. Що ж зустріне необережний турист, який піде не двійку ловити на затишну вокзальну площу, а вийде, скажімо, на міст?

На гектарі площі цілком собі спального району одночасно будується гігантська за призначенням, але мізерна за естетикою, архітектурна форма нового розважального центру, схожий на кіоск-переросток гіпермаркет "Там Там", до якого далі тулиться ще одне будівництво шопінг-центру.

А далі, ближче до будинків (прямо під їхніми вікнами) в цьому царстві Момони добудовується височенний собор, що належатиме московському патріархату. Зручно ж, і скупитися є де, і трошки нагрішити, і зразу висповідатися. Зручненько.

Тільки весь цей набір так дивно виглядає практично в центрі європейського, пардон, міста, що й не знаю... Може, це мені не видно з-за паркану усієї величності задуму? От вони, кадри рідного міста.











Але, насправді, все добре. У школах все так само чекають на весну, теж будують. Тільки з теплотою і користю. І, судячи зі стану "входів-виходів", в цьому випадку ніхто не протестує, задоволені всі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ви даремно накотили бочку на Там-Там. Тепер, мабуть, так. Але колись він був значно кращим. Без реклами і візуально без Брами.

А щодо ПортСіті, то якщо його збудують згідно з проектом і 3Д-візуалізацією задуму, то це буде об'єкт, про який певно варто буде сказати окремо в позитивному ключі. Якщо не про комплекс в цілому, то виокремлено про його архітектуру.

А естетика архітектури - це все ж поняття не суб'єктивне, де є свої правила гармонії і відхід від них.
Відповісти
Собор не "московський", а греко-католицький. Вам від того легше?
Відповісти
Знаючій. Греко-католицький собор - значно далі, про нього мова не йде, і він не гігантський, а доволі нормальний за розміром і формою.
Відповісти
Храм всіх святих землі Волинської почав будуватися ще задовго до Там-Таму і абсолютно вписується у краєвид.
Відповісти
стаття ні про що...справді.
Відповісти
Там - Там плюс Дум - Дум (це моя пропозиція назви шопінг - центру),це альфа й омега благополучія нашого високодуховного народу ,все решта - від московського патріархату...)
Відповісти
Цікаво, де пані авторка набула такого цензу так різко про все судити? Молода, та бувала. Здається, що в її очах не хрусталики, а гігантські лінзи, які збільшують довгобуд греко-католицької церкви, яа "тягне" на невеличку капличку і є найменшою культовою спорудою в місті, до "гігантських" розмірів. Своя думка в журналіста - це добре, але існують інші думки, з якими журналіст має рахуватись. Йдеться про те, що перш, ніж взяти в руки перо і блокнот, варто розпитати і висловити загальну думку. А то виходить, як у ранній журналістиці Марка Твена: "В настоящее время, когда близится жаркая пора и гусаки начинают метать икру...". Пані Смаль, почитайте Твена, а якщо читали, то ще раз перегляньте.
Відповісти
Юля, а Вы "позакордонам" много ездили? Хохмы ради, в Вене напротив кирхи Стефана, такая "эклектика" из стали и стекла, и ничего живут.
Відповісти
НЕужели и Вене такая гадость із ржавой жести? Или всеже из СТАЛИ и СТЕКЛА.
Відповісти