Додати запис

Відкритий лист міському голові Миколі Романюку

Я, директор комунального закладу Луцька музична школа № 1 ім. Фридерика Шопена Грисюк Валентина Степанівна, звертаюсь до Вас з надзвичайно важливим листом, в якому інформую, що перший заступник Луцького міського голови Кравчук С.Є. у тісній взаємодії зі своїм протеже – начальником управління культури Луцької міської ради Гнатів Т.Ф. в період з лютого 2011 року по сьогоднішній день організували та здійснили безпрецедентне цькування мене з метою звільнення із займаної посади. Цю роботу вони виконали на «відмінно». Вказаними посадовими особами було організовано безліч перевірок, які всі, як правило, завершились для них безрезультатно.

Байдужість мерії міста та міського управління культури до проблем нашої школи призвела до того, що педколектив власними силами вирішив завершити оздоблення актового залу нашої школи, який за документами мерії, рахується повністю зданим ще в 2005 році, та розпочати його використання за призначенням.

Факти залучення власних та спонсорських коштів для завершення оформлення актового залу моїм керівництвом одразу були використані для офіційних перевірок. Невеличка групка працівників нашої школи (коло їх нечисленне та відоме) одразу були скеровані в різні інстанції (газета, міліція, прокуратура). Робота закипіла, проте бажаного результату досягти не вдалось, так як висновки перевіряючих сторін наступні:

1. « В порушенні кримінальної справи за ст.190 КК України відносно директора КП Луцька музична школа №1 Грисюк В.С. відмовити за відсутністю складу злочину» ( витяг із постанови про відмову в порушенні кримінальної справи від 24.03.2011 року Луцького МВ УМВС України у Волинській області);

2. « Факти примусового зібрання коштів свого підтвердження не знайшли. Підстав для прокурорського реагування не встановлено» ( витяг із офіційної відповіді прокуратури м.Луцька № 70-295-4 від 05.05.2011 року за результатами проведеної перевірки).

В період з 06.06.2011 року по 15.06.2011 року робоча комісія на чолі з Кравчуком С.Є. перевіряла морально-психологічний клімат в колективі Луцької музичної школи №1 ім. Фридерика Шопена, за заявою голів профспілок Маруги Т.Л., Федоренко Л.Ф. та викладача Циганкової І.В. Не зважаючи на те, що основною метою перевірки був так званий «морально-психологічний клімат», школа піддалась тотальній перевірці. Згідно акту перевірки, без отримання від мене будь-яких роз’яснень та без спілкування зі мною, перевіряючі особи дали негативну оцінку моїй діяльності, зафіксувавши це у 19 пунктах так званих “порушень”. Мною офіційно були дані аргументовані пояснення по кожному з них, так як в цих пунктах є численні неточності, перекручення, а також наклеп. В особистій бесіді голова комісії з цієї перевірки Кравчук С.Є. заявив мені, що не читав моїх спростувань і не збирається це робити. Дивно, навіщо тоді було проводити цю перевірку, якщо її результати нікого не цікавлять!

Про цей факт я інформувала Вас особисто своїм листом за № 31/01-02 від 29.06.2011 року.

02.11.2011 року Кравчук С.Є. офіційно викликав мене в свій кабінет на 16 год. При цьому о 15 год.40 хв. з управління культури Луцького міськвиконкому до мене по факсу надійшла заява федерації профспілок Волинської області за підписом Карпомиза І.І. на адресу Луцького міського голови щодо «діянь директора школи, які створили в трудовому колективі складний морально-психологічний клімат». На цьому зверненні на адресу Луцького міського голови фігурує лише одна відмітка Гнатів Т.Ф. про ознайомлення з ним.

В ході бесіди з Кравчуком С.Є, яка проходила орієнтовно з 16 год. 30 хв. до 17.00 год. в його службовому кабінеті, він здійснював на мене моральний та психологічний тиск, неодноразово заявляв мені про необхідність написати заяву про звільнення, на що я не погоджувалась в зв’язку з неаргументованістю вимог. На завершення нашої розмови Кравчук із застосуванням грубої фізичної сили виштовхав мене зі свого кабінету і заявив, щоб я писала заяву на звільнення. Факт застосування фізичної сили підтверджують мої заступники Каун Н.С. та Козирська О.В., які в цей час знаходились в приймальній Кравчука ( акт по факту рукоприкладства посадової особи додається).

Крім цих заходів звернення відносно мене пана Карпомиза І.І., під керівництвом якого відбулось «безпрецедентне зменшення членів профспілки, нівелювання профспілкової організації, як органу захисту прав трудящих» та незаконне відчуження профспілкового майна ( Відомості –UA.com від 27.05.2010) розглядала також і прокуратура м. Луцька, проте залишила його без прокурорського реагування. Причина в тому, що окремі працівники нашої школи добровільно, а не примусово, як стверджував пан Карпомиз, вийшли з рядів профспілки через пасивність та бездіяльність цієї організації.

З 15.11.2011 року по 12.12.2011 року заступник Головного інспектора праці Волинської області Авраменко С.З. за дорученням того ж самого пана Карпомиза проводила в нашій школі так звану «планову» перевірку додержання законодавства про працю за зверненнями голів первинних профспілок закладу, яка була проведена з численними порушеннями вимог чинного законодавства України. В даний час явно упереджені та необ’єктивні дії Авраменко С.З. оскаржуються у судовому порядку.

Вузьке коло «критиканів» моє керівництво вміло скеровує на ще одну інстанцію – це відділення національної служби посередництва і примирення у Волинській області. До них надходить скарга від голів первинної та незалежної профспілкової організації школи про порушення їх прав у зв’язку із укладенням нового колективного договору. Проте знову «облом». Головний спеціаліст сектору аналітично-інформаційної роботи та прогнозування відділення НСПП у Волинській області В.П.Овчарук та начальник відділу праці управління економіки Луцької міської ради Т.С.Стефанюк у своїй довідці про результати перевірки від 16.12.2011 року констатували, що «під час вивчення стану соціально-трудових відносин в музичній школі №1 було проведено збори трудового колективу, на яких працівники повідомили, що ніякого трудового конфлікту в школі не має. Чинники дестабілізації стану соціальних трудових відносин відсутні, оскільки укладений колективний договір, який регулює соціально-трудові відносини в колективі».

Проте тема загострення конфлікту в трудовому колективі дуже подобається моєму керівництву і воно активно її «педалює» та розвиває. Наприклад, реагуючи на неодноразові скарги викладачів школи на якість прибирання навчальних класів з боку чотирьох прибиральниць, адміністрація школи неодноразово документувала ці факти і робила спроби притягти до відповідальності працівників, які недбало виконували свої обов’язки. Проте прибиральниці заявили, що жодних пояснень невиконання своїх посадових обов’язків дирекції школи давати не будуть, а лише начальнику управління культури Гнатів Т.Ф. І дійсно таке пояснення адресоване Кравчуку С.Є та Гнатів Т.Ф. було створене, в якому невиконання посадових обов’язків підмінено образами на адресу директора.
Роздмухуючи конфлікт між прибиральницями та дирекцією школи, вказані вище «ляльководи» рекомендували прибиральницям звернутись до суду з вимогами сплатити їм з місцевого бюджету кошти за надумане суміщення посад прибиральниці та вахтера. Дійсно такі позови до Луцької музичної школи №1 вже надійшли до Луцького міськрайонного суду від чотирьох прибиральниць. Кожна з них вимагає сплатити їм з бюджету орієнтовно по 20000 грн. Це питання досліджується судом, я певна, що воно об’єктивно буде вирішене.

Одночасно хочу поставити Вас до відома, що міське та обласне управління культури за аналогічною схемою організували роботу прибиральниць всіх навчальних закладів м.Луцька та Волинської області.

Мені цікаво, якщо я вирішу задовольнити абсолютно надумані претензії 4 прибиральниць нашої школи і тим самим створю прецендент, яку подяку за розбазарювання бюджетних коштів Ви отримаєте від голови ОДА нашої області та Президента України?

07.02.2012 року працівники прокуратури м.Луцька знову завітали в наш навчальний заклад. На цей раз вони досліджували використання батьківської плати в групі самоокупності, якісь інші таємні питання. Результати поки що невідомі.

В даний час КРУ м. Луцька завершує перевірку діяльності нашого навчального закладу , результати також невідомі. Проте вже робиться спроба інкримінувати дирекції нашої школи порушення в оплаті праці викладачам-сумісникам, не зважаючи на те, що попередні перевірки аналогічні факти порушеннями не вважали, за такою ж схемою працюють викладачі-сумісники у всіх школах міста Луцька, Волинської області та музичного училища.

Це неповний перелік «славних діянь» Кравчука С.Є. та Гнатів Т.Ф. по реалізації своєї кадрової політики, але не маю наміру більше його продовжувати. З врахуванням наведеного фактажу вже можна, на мою думку, зробити правильні висновки.

В першу чергу я музикант і спеціаліст, доклала багато зусиль до розвитку матеріальної бази і творчих надбань комунального закладу «Луцька музична школа № 1 ім.Фридерика Шопена», сприяла її визнанню на міжнародному рівні. Ці здобутки відомі багатьом, в тому числі і Вам.

Я не маю жодного бажання працювати в такій жахливій атмосфері, систематично звертатись за медичною допомогою через вміло організований та скерований чиєюсь владною рукою потужний пресинг проти мене .
На мою думку, причини цієї «показової розправи» зі мною – повернення до влади відомих всім фігур, які в 2004-2005 роках робили спроби з порушенням чинного законодавства приватизувати частину Луцької музичної школи №1. Педагогічний колектив тоді разом зі мною став їм на перешкоді. Зараз цим фігурам будь-що треба змінити керівництво школи на слухняне та «кишенькове», щоб знову повторити кроки по «розбазарюванню» комунальної власності.

Шановний Миколо Ярославовичу! Прийміть рішення по цьому надзвичайно важливому питанню!

Я та педагогічний колектив комунального закладу Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена з нетерпінням чекаємо на нього.

Директор В.Грисюк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Валентина Грисюк права на 115%! На 200%!!!! На 700%!!!!!!!
Багато пишеться і говориться про те, що інженер Кравчук може лише рахувати підшипники (що він і робив), але прийшла незалежність і "бурхлива хвиля прибою", як писав Арнольд Тойбі, викинула наверх тріски і лайно.
Кравчук не має жодного відношення до культури, як і не має в ній елементарного поняття. Це один з тих, хто яскраво не підкріплює своїх довгих пустопорожніх сентенцій справами. Він багато років тримає і покриває злодія Рабана за крадіж бюджетних коштів і за ділянки під будівництво житла в Старому місті. Мзда там непогана.
Романюк - нормальний керівник. Не краде, старається для міста, не лізе особливо в політику, але в нього серйозні кадрові прорахунки. Навіть не комсомольські, бо в комсомолі був інший метод підбору і там працювали далеко розумніші люди, ніж зараз у нього працюють у міській раді. Оці бонди, пащенки, кравчуки, соколовські, лаби, вербичі, палиці з тарасенками - це паразитичний баласт на підводній частині корпусу корабля, слимаки, яких важко зрубати навіть сокирою. Роздавання посад в обмін на прихильність до себе ніколи себе не виправдовувало. Раніше чи пізніше усі справи заходили в тупик.
Відповісти
Цікаво почути другу сторону конфлікту, щось мені не віриться, що Кравчук це все затіяв просто так, щоб поставити когось свого.
Відповісти
ДИРЕКТОР ШКОЛИ ВМСОКОПРОФЕСІЙНИЙ МУЗИКАНТ ВМІЛИЙ ОРГАНІЗАТОР КОЛЕКТИВУ ДО ЯКІСНОЇ РОБОТИ ЛЮДИНА ВІД БОГА ТОМУ МИ ВИМАГАЄМО НЕГАЙНО ЗАЛИШИТИ У СПОКОЇ ЦЕЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ІНАКШЕ МИ БУДЕМО ЗМУШЕНІ ОРГАНІЗУВАТИ АКЦІІ ПРОТЕСТУ БАТЬКІВ ТА УЧНІВ ШКОЛИ БІЛЯ ДВЕРЕЙ МІСЬКОЇ РАДИ А МОЖЛИВО І У КАБІНЕТІ НЕВГАМОННОГО ПАНА КРАВЧУКА
Відповісти
Коли Кривицький хотів подарувати половину приміщення своїй дочці, щоб забити останній цвях в домовину міської приватизації, колектив став стіною, підключились громадськість, преса. А сьогодні що? Де ЗМІ, де всюдисущий Пирожик, що, його проковтнули? Де полум’яний трибун Гузь, який невсипно стоїть на позиціях захисту інтересів пригнобленої інтелігенції, яка ще не вся продалась владі і згорьованого пролетаріату, що торгує на ринку шпалерами і секонд-хендом? Чому хвалені ЗМІ в рот води понабирали і отираються біля чиновників? Чому не вимагають прес-конференції в Кравчука, де він пропотів би, як в сауні? Чому він працює лише на себе, як раб на галерах? Де голова міста, де його позиція?
Відповісти
Хочу на місце Романнннюка
Відповісти