Додати запис

Псевдоєвропейський Луцьк Або Чому у Рівному кращий зоопарк? ФОТО

Працюючи журналістом майже 6 років, неодноразово брала інтерв’ю в екс-директора луцького зоопарку Володимира Гончарова, який при нашій першій зустрічі серйозно заявив, що його ображають висловлювання по типу «луцький зоокуточок».
Мовляв, у нашому місті функціонує повноцінний ЗООПАРК!

Звісно, порівнювати наш звіринець із київським смішно. А ось із сусідськими, рівненським, вважаю цілком адекватно. Оскільки місто Рівне особисто для мене ніколи не здавалося більш розвиненим, аніж рідний Луцьк (мабуть, глибоко в душі я патріотка).



Отож, на другий день Пасхи мала можливість прогулятися рівненським зоопарком. Була здивована – то м’яко сказано! Була дуже вражена, оскільки не очікувала отримати таку кількість позитивних емоцій. І тут спрацював «синдром журналіста» - фотографувала не лише тварин, а й сам зоопарк, інфраструктуру, працівників тощо.



Перше, з чого хочеться розпочати свою розповідь – це УМОВИ, в яких утримуються тварини є просто ідеальними – чисто, прибрано, вольєри просторі і оригінально спроектовані, наближені до природних умов залежно від виду тварин. Приміром, для гірських козлів біля вольєрів насипали гірське каміння. Цікаво також, що майже у всіх тварин є сучасні будиночки з євровікнами 





Дуже вразила РІЗНОМАНІТНІСТЬ тварин: страус, леви, верблюд, дикий бик Як, гриф, папуги Ара, мавпи, пелікани, леопард, рись, бабаки, сурікати та інші.



















У рівненського зоопарку дуже велика територія – причому на зелених доглянутих газонах дозволено відпочивати.




При вході є карта зоопарку, при чому виконана вона теж оригінально.



По периметру всієї території зоопарку розташовані інформаційні стенди, які цікаво читати як дітям, так і дорослим. Наприклад, про швидкість звірів, або про тривалість їх сну.




Не менш я здивувалася від… туалету – сучасний, чистий і безкоштовний!



На кожному кроці – смітники.



Персонал одягнений в уніформу, а автомобілі розфарбовані у колір зебри і мають свій фірмовий стиль.




У рівненському зоопарку я була на другий день Пасхи. Вхід для дорослих – 20 грн, а для дітей – 10 грн. Варто зазначити, що тут була величезна кількість людей, як рівненчан, так і туристів із сусідніх міст.





У Луцьку на перший день свята відбулося відкриття нашого оновленого зоопарку. Не беруся судити, оскільки не була там особисто присутня, але судячи з відгуків, оновлення великого не відбулося.
Питання залишається риторичним: про яку європизацію міста можемо говорити, коли не взмозі навести лад у власній хаті?

P.S. Болючу тему про стан парку, який стоїть у воді, і каруселей в Луцьку краще не буду піднімати…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 44
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проблема така ж як і у всій країні: люди сидять не на своїх місцях. Замість того, щоб напружитися і пошукати хорошого менеджера ставлять кого захочуть
Відповісти
я би взагалі зоопарки розпустила...
Відповісти
На жаль, цього ніколи не трапиться, бо зоопарки існують у всьому світі :)
Але луцький зоопарк дійсно краще закрити, аніж мучити тварин.
Відповісти
Танічка, а нащо одне і те саме писати?
Це і так всі знають, ми це розуміємо,але, окрім, писанини нічого більше нема!
Ти б щось креативне,нове,оригінальне придумала,а не одне і теж!!!
Так, це правда, але що далі? Ну написала ти це тут і????
Відповісти
Мабуть, я щось не розумію, бо особисто я вперше цю тему піднімаю і вперше бачу таке порівняння, яке вважаю цілком справедливим.
Ні я, ні ви не зможемо щось змінити. А ЗМІ - це спосіб висвітлити проблему, а як її вирішити - не моє завдання, а в даному випадку - представників влади, які, точно знаю, читають ВолиньПост:)
Відповісти
Заради справделивості маю зазначити, що Рівненський зоопарк фінансується теж з МІСЬКОГО бюджету!!!!
Відповісти
Луцький зоопарк, це тюрма для тварин. Варто туди наших чинуш саджати... Оце була б атракція...:)
Відповісти
в ЛУЦЬКУ завжди був зоокуточок, а не зоопарк. Це різні вагові категорії. Знову ж таки після оновлення трошки позитиву є
Відповісти
Чесно кажути, після того як прочитав повідомлення на вошому ресурсі вирішив відвідати наш "оновлений" зоопарк, щоб хоч трохи потішитися за тварин. Але від побаченого залишилися тільки жалісливі відчуття. Дійсно не розумів в якому місці там було "оновлення". Якщо клітки, особливо для диких тварин, взагалі розвалюються. А там де вольєри обгороджені сіткою, то видно сітки латані-перелатані. Невже не можна купити хоч тих декілька метрів нової сітки??????? Одні розчарування. Підходячи до клітки з левом, чи ведмедем, чи до будь-якої іншої тварини хотілося сказати "тримайся чувак"...
Відповісти
А чому Луцьк «псевдоєвропейський»? Чому така зневага до міста, в якому мешкає «псевдожуравлістка»? Чи не попахує тут смердяківщиною? Є в Достоєвського мерзотний персонаж – лакей Смердяков. Все російське для нього - варварство, а Захід – це цивілізація і культура (для нашого випадку: Рівне – це цивілізація, а Луцьк разом зі своїм зоопарком – захолустя, провінція). Смердяківщина породила сучасних лакеїв, таких собі, доморощених наці-лібералів, настрої яких замішані на убогому і тупому популізмі. Боляче, що це звучить з вуст «журавлістки» (освіта, чи то ба – «корочки» - з відомого вузу ім. Журавльова, який з причин катастрофічної неефективності в нинішньому році ганебно і назавжди зупиняє своє існування). Чомусь закони «жанру» Тетяни передбачають обов’язковість повалення закріплених в свідомості читачів уявлень про те, що відоме, дороге і близьке впродовж сотень чи тисяч років. Революціонерка! Революціонерка-лакейка-смердяківка. Щодо «провінційності», то вона, вочевидь, негативно діє на авторку. Хочеться чогось такого… Хочеться розправити крила, але заважає провінційність. Максиміліан Волошин не відчував себе провінціалом в занедбаному Коктебелі, як і Лев Толстой в Ясній Поляні. А одному відомому світу письменнику принесли повідомлення про нагородження Нобелівською премією, коли він чистив в своїй «провінції» стайню. Очевидно, між розумом і провінційністю немає прямої залежності. Усе залежить від людини. Від того, як вона облаштує свою «провінційність». Чи не так? Я був кращої думки про Тетяну. З гіркотою забираю свої слова назад. Мабуть Тетяна - псевдопатріотка?
Відповісти
Бідако, ти стільки слів розумних настрочив намагаючись себе видати за колегу. Але ж кожному з нас зрозуміло, що це справа рук ображеного директора луцького зоопарку. Крав ,сцуко, гроші? То ж читай та втирайся!!!
Відповісти
таня, ви як журналіст, мали би копати до кінця, тоді ви би розуміли прості речі, що в рівному був колись мером нині покійний Чайка.
ця людина зробила для рівного стільки, що його прізвищем названо квіткову алею, вулицю і навіть торговий центр. майже всі рівненчани згадують його позитивно, це був справжній мер. за його каденції рівненський зоопарк фактично став одним із значимих місць у місті.
нажаль луцьку з цим не повезло. доля чи вибори без вибору, вже не суттєво.
просто питання зоопарку вирішують чиновники та деМуДати ЛМР.
а ходять туди прості лучани. тому мені дуже болісно за наш зоопарк, моїм малим подобається туди ходити, це їх розвиває, дає уяву про світ тварин.
уявіть собі, що по парку почав курсувати дитячий потяг, 15 грн з малого чи дорослого, гроші збирає якийсь дядько з вусами і кавказької зовнішності. квитків не видають, обліку грошей не має, бюджет міста з того має нуль.
а зоопарк продає квитки! суть зловили?
Відповісти
Без коментарів...
Стільки уваги до моєї персони, що аж смішно. Дуже прошу назватися, хто ви, "колего"? Анонімно я теж можу написати багато гидоти, але не опускатимуся до вашого рівня!
Відповісти
А що без підпису думка вже нічого не варта? Якщо не вистачає мудрості аргументувати правоту – атака на мислителя! Танюш, ти хороша дівчинка, але мені подобається і мені не подобається трошки замало для журналістки з твоїм стажем. Аналізуй теми за які берешся. Ти ще молоденька, вірю, що ще всього навчишся ;)
Відповісти
І де ж цікаво той грант на розвиток зоопарку, яким Романюк так втішався??? Два роки одні балачки....
Відповісти
Луцькі зоо - і просто парки -це жалюгідне і убоге видовище.Відповідь,очевидно,лежить на поверхні:копієчку звідти витягували,а не вкладали,от і результат....а поліська братія і тому рада,сидить на давочках,плює насінням собі під ноги,а шо такоє?....
Відповісти
Тут детальніше можна почитати: http://4vlada.com/investigations/13605
Відповісти
а ще в Рівному в маршрутках платиться при виході, вночі майже всі вулиці освітлені, дороги набагато в кращому стані, сміття і болота значно менше на вулицях, бухло після 9 вечора можна лише в 3х магазинах придбати, чого вартий центр міста. Прикро, але на фоні Рівного Луцьк значно позаду.....
Відповісти
а тепер давайте зрівняймо рівненський відстійний недозоопарк, з справжнім лісабанським? це я до того що нема чого порівнювати рівне і луцьк!
Відповісти
ну да прям таки нема :))). До Лісабона 2000 км, до Рівного 65., жителів майже так само, бюджет майже той же, всі ми західняки, мова нічим не відрізняється. Чому б не порівняти?
Я б ще порівняв би Польщу з Україною, яка на 2 роки раніше отримала незалежність.
Відповісти
До pavel.berezuk.
Я можу порівнюти київський зоопарк з варшавським, мовляв дві рівноправні столиці, але ж розумію, що таке порівняння не доцільне.
А ось Рівне, я вважаю, не є кращим містом за Луцьк, але чомусь багато речей там явно на вищому рівні. Чому так???
Відповісти
як не прикро констатувати,але Рівне справді розвинутіше місто,ніж Луцьк.
Відповісти
Можливо тому Рівне і розвинутіше від Луцька,бо чиновники займають місця не по блату,а за результатами конкурсу.
Скажете,що і в Луцьку аналогічно,та не смішіть мої тапочки,бо по факту все це не так!!!
Призначають ідіотів за партійним принципом- ось і результат.
А про Гончарова,що буцімто краде ,ну не треба ля-ля.
Відповісти
10 років років тому, коли я переїхала з Рівного до Луцька картина була дещо інша: у Луцьку були чудові клумби (у Рівному, навіть центр міста не міг такими похвалитися), чисто, розлогі дерева на вулицях; Рівне було значно сірішим (моя особиста думка корінної рівненчанки)...Та зараз, дійсно, Рівне у порівнянні з Луцьком дещо виграє за зовнішніми ознаками (то дійсно результат роботи п. Чайки)..хоча варто зазначити, що Луцьк є затишнішим містом і має свій цікавий характер, який міг би зробити Луцьк не гіршим від Львова, проте це великий шмат роботи, яка нікому не потрібна.
Відповісти
а ще раніше Рівне було містом троянд.
Відповісти
А давайте казати чесно, крім зоопарку та музею в Рівному більне нема місць для показу друзям ;)
Відповісти
Ну це не зовсім так. Рівне не має такої яскравої історичної пам'ятки як Луцький замок, та й старого міста немає, проте, якщо порівнювати паркові зони, то в Рівному вони значно кращі і більш придатні для відпочинку (центральний парк імені Т.Г. Шевченка, Лебедине озеро, Гідропарк, Басів кут), хоча теж свої проблеми в благоустрої там є. А от з музеями як у Луцьку, так і у Рівному (як на мене) - проблеми, по суті сходити нікуди.
Відповісти
Мойша к Борису:
- Богис, где ты сшил такой класный костюм?
- В Париже...
- А это далеко от Бердичева?
- 2,5 тысячи километров...
- Ты смотри, какая дыра, а как шьют!
Так жиди відгукуються про свій Бердичів. Це те, що називається патріотизмом. Так треба любити своє місто, а не так, як tan4ik.
Відповісти
А де я написала, що не люблю своє місто???

Друзі-колеги-і просто читачі, мені просто образливо, що наше місто з величезним потенціалом так ПОВІЛЬНО розвивається, коли поряд міста з меншим потенціалом нас обганяють!!!
Якби я не любила Луцьк, то жила б давно в іншому місті, не започаткувала би проект "Обличчя Луцька", де ми питаємо в людей, за що ж вони ЛЮБЛЯТЬ наше місто і що б хотіли змінити, і не допомагала у розвитку ЄДИНОЇ на ЗХ.Україні рок-школи, яка народилася саме у Луцьку!
Шановні, не плутайте патріотизм, любов із моїми емоціями як мешканки цього міста! :)
Я просто хочу жити в найкращому місті, яким повинен для усіх нас бути Луцьк!
Відповісти
Дуже часто буваю у зоопарку нашому. Але не тому, що хочу туди ходити, а тому що синочок тягне і хоче він туди, щоб на паравозику посидіти. Бо і справді немає на що там дивитися. Все одне і теж саме. Да я люблю коли у зоопарку народжуються щороку малі ведмежата. Я радію, що у нас є зоопарк, а у Львові немає. Звісно за звірят шкода. Та й у нас не парк а суцільне болото. Та й наші можновладці могли би щось для нашого зоопарку толковіше зробити. та й місцеві олігархи могли дати кошти даже перед виборами. Але ж навіщо їм той наш зоопарк якщо їхні діти будуть вчитися у Швейцарії або Англії там кращі зоопарки. Тай про той грант вже говорять давно. Романюк не господарник він партійний працівник і все. Його вибрали, бо друзі його так хотіли, і так краще свої справи робити бо із "шибнутими" було гірше. Та й всім тим мерам нашим і Кривицькому не до того було. Автора дуже дякую за статтю. Хочу побувати у Рівненському зоопарку. тепер точно поїду і порівняю.
Відповісти
З другої сторони, а куда ще у нас піти!? Оце вийдеш у неділю покатаєшся на паравозику дитячому потім підеш у парк (в тому числі зоопарк наш рідний). Добре, що у нас хоч є та залізна дитяча дорога і якийсь зоопарк. І вже добре. То хоч можна кудись з малявками сходити. Олігархам проще - будують всякі там ЦУМчики і ПортСітікі і ще якісь там адреналінчики. Вот і вся розважальна програма на вихідні. Саме цікаво що на Волині найнижче середня зарплата по Україні (23 місце) і ходять всякі там малалєткі і викидають гроші у тих розважальних центрах, бо вихідно будувати всякі там ТЦ, а не вкладати кошти у зоопарк, тому воно нікому непотрібно. А місцевій владі воно давно не потрібно, бо там немає господарника. Там є тільки інтришки і закулісна боротьба, щоб продавати те що осталося. А скажіть де у нас можна виїхати на природу щоб були облаштовані місця для відпочинку? Місця, якщо є то платні а бесплатний само ближче це зразу за Ківерцями по трасі на Маневичі (злівої сторони). Але на свято чи у вихідні, то треба із Луцька виїжджати чуть не у 9 годині, щоб заняти бесідку. А ще перед Ківерцями є 3-и зони і то платні. А по львівській трасі взагалі нічого немає. По рівненській трасі вже після села Пальче є якась пристанище невелике. По трасі на Ківерці-Маневичі-Любешів (в межах с.Дачне-Ківерці, c.Тростянець, кілометрів 15-17 до і після Маневич і перед Любешовом) є багато таких стоянок. На володимирській трасі треба 20 кілометрів проїхати. По ковельській трасі я такі місця відпочинку бачив вже за Ковелем у Ратнівському районі. Ну звісно можна відїхати з траси і по блукати у волинських джунглях і пошукати місце для відпочинку. У нас це не продумано. У нас головне, щоб по селах на трасі (які вже скоро вимруть, бо колгоспи розсипалися, а яка там робота у селі, хіба що їхати на заробітку) освітлення стояло. Яке потім і не всі лампочки працюють і цікаво як сільради наші бідні (бо де вони доход візьмуть) мають за те світло розраховуватися, його ж даром ніхто не буде надавати. Воно то може і добре те освітлення, але ми так до Європи не дійдемо. Воно має бути продумане все. Край села нагодиться на трасі - там виходить, що є світло, а решту села далі - вони вже без освітлення.
Відповісти
питання гармонійного та безпечного співіснування тварин і людей в умовах міста - одне з тих, яке характеризує сучасне місто. і Луцьк дійсно має погану репутацію у цій сфері: давайте візьмем до уваги не лише тварин в зоопарку, а й собак і котів, які теж є тваринами))) на щастя, в луцькому зопарку вже є новий директор - і за короткий період її керівництва є позитивні зміни. А от за короткий термін з часу призначення директором КП "Ласка" пані Новарчук(яке "займається" - точніше, МАЛО Б ЗАЙМАТИСЬ, а не винищувати - безпритульних тварин) притулок для тварин по вул.Мамсурова 9 перетворився на фабрику смерті. Ще не встигли забути про скандал з вежмежатами у зоопарку - а вже можемо скоремо прославитить як місто, в якому винищують собак за парканом КП "Ласка" (це ж треба було і назву таку підібрати!). Так що Луцьк , на жаль, знаходиться в Європі поки що тільки географічно(...
Відповісти
факти, давайте, репортер..нікого в притулку не вбивають,
вбивають тварин в місті..де постійна травля собак.
скільки раз була в притулку, проходжу всі вольєри..всі собаки на місці..те, що грошей влада не дає притулку, то от якраз проблема..машину вже пів року мають дати..бо на виклики їздити нема є чим..а щодо пані Новарчук, то крім неї цією справою займатись ніхто і не хоче. є злі язики, є погані відгуки, але хороших більше. а ви якшо такої грязної думки, то руки в рукавиці і праюцвати в притулок, аби спати собак,яких там по вашому вбивають.
Відповісти
Ви, видно, не в курсі - але притулку для тварин в Луцьку немає, а є комунальне підприємство "Ласка". Тому, відповідно, перебування собак там ніким і нічим не контролюється. А якщо Ви там буваєте і бачите собак, то це ще ні про що не свідчить. Звичайно, сидять там собаки. Треба ж під приводом "утримання собак" доїти гроші з бюджету))) а автомобіль в КП "Ласка" є, і гроші регулярно перераховуються, наприклад, в квітні дали 60 тисяч, крім обов"язкових щомісячних перерахувань - чи Ви не в курсі?;) А стаття тут - про комунальне підприємство Луцький зоопарк. чи Вам тільки про собак цікаво - бо Ви інших тварин не знаєте?;) По вашій манері спілкування з людьми здогадуюсь, що більше ніде, крім "притулку для собак" Ви не буваєте і у Вас великі проблеми у спілкуванні з усіма, крім бездомних собак. Класика фанатичних собачників;)
Відповісти
шановний (на) репортер, не треба тут "блестать умом", і всім показувати, що ви в курсі юридичних аспектів є в Луцьку притулок чи КП "ЛАСКА" по документах... ті кому треба, і так в курсі всіх цих нюансів... а ваші коментарі про "вбивства собак" - то стара песня і брехня постійна, вже такі всякі "доброжелателі" розказували і про те, що дана собак збирає і їсть, і з шкурами їхніми щось там робить і ще куча всяких бредней - плоди хворої фантазії хворих людей... ті хто нічого толком не знають, то вже думають, що там на тих бідних собаках можна збагатитись, і вже стільки грошей "надоїти" з бюджету, щоб озолотитись з ніг до голови... ага, не тут то було, попробуйте ви хоч якийсь мінімум вибити з бюджету для тварин - відповідь стандартна "недостатньо коштів"...
Відповісти
"У Луцьку на перший день свята відбулося відкриття нашого оновленого зоопарку. Не беруся судити, оскільки не була там особисто присутня, але судячи з відгуків, оновлення великого не відбулося".
Поверхнева абсолютно статя із загальними фразами. А чому автор статті особисто не пішла в зоопарк, не поспілкувалася із працівниками? А, вибачте, пукнути кількома обуреними словами - так всі це роблять по відношенню до зоопарку. Тетяна розчарувала. Краще займайтеся проектом "Обличчя Луцька".
Відповісти
Дякую за пораду.
Але мушу вам відповісти - це не стаття і не журналістське розслідування, а БЛОГ! Мої враження та емоції :)
Я просто зробила елементарне порівняння, і всіх вже так розчарувала! еххх
Відповісти
tan4ik, надо было свои впечатления назвать "Пастернака не читал но осуждаю или в зоопарке не была, но всё хреново"
Відповісти
ну чому розчарувала? просто ви написали, як усі пишуть у каментах. А якщо ви пишете, що працювали журналістом, то і від Вас хочеться відповідно іншої та глибшої інформації. А так, Ви просто в культурнішій формі, ну дуже недалеко висловилися. Не в образу)))
Відповісти
Сьогодні побували у Рівненському зоопарку. Море позитиву! Дітям сподобалось геть все. Наприкінці ще й зайшли в 3д кіно (там і таке є!) на морських динозаврів подивитись - діти від захвату ледь стільці не перевернули. Завтра підскажу класній керівничці, хай весь клас відвезуть - дітям і користь, і розвага.
Відповісти
ваші луцькі школяри давно почали їздити на екскурсії у наш зоопарк в Рівному - і ніколи не чула, щоб наші діти з Рівного до луцького зоопарку їздили)))напевно - немає чим похвалитись?) у вас в Луцьку взагалі "дивне" ставлення до тварин - і в зоопарку, і з бездомними собаками. ЛУЧАНИ! чому ви так не любите тварин???
Відповісти
Ми не любимо тварин? Нічого подібного! Ми просто нікого не любимо.
Відповісти
Який вищий пілотаж-розповісти про Рівненський зоопарк,і об...ти Луцький.Дуже шкода,що автор ПОЛІНУВАЛАСЯ проготати документи зоо з Рівного,тоді знала б,що він має статус"ЗАГАЛЬНОДЕРЖАВНОГО"і фінансується з держбюджету,а колеги з задоволенням приїздять до Луцька-консультують,радіють за наші досягнення.І вони ЛЮБЛЯТЬ НАШ ЗООПАРК-танчіку треба ПОВЧИТИСЯ!!!!
Відповісти
Рівненський зоопарк - це заклад загальнодержавного значення. А статус у нього - МІСЬКИЙ комунальний заклад. І фінансується він з МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ!!!!!!
Ну і, за гостої необхідності, дотує область і допомагають благодійники. Плюс зоопрак сам заробляє кошти.
Відповісти