Додати запис

Політична «джинса»

Останнім часом національні та місцеві ЗМІ охопила хвиля замовного політичного матеріалу, так званої "політичної джинси".

Таким чином політичні сили прагнуть заробити такі необхідні політичні бали перед виборами. Даний матеріал майже ніколи не є обєктивним, рідко відповідає дійсності, має явно замовний та популістський характер, при його розповсюдженні часто використовується адмінресурс.

Так дивним чином народні обранці, або бажаючі прилучитись до них, перед самісінькими виборами постають перед нами з німбом над головою і величезним бажанням принести народу щастя. Несподівано навколо них творяться справді чудесні речі: ремонтуються дитсадки, будуються школи, безперервним потоком надходять кошти в місцеві бюджети завдяки невтомним їхнім старанням, але це тільки на папері.

Як же розпізнати політичне замовлення від справді конструктивного матеріалу? Ось декілька ознак, за якими можна розпізнати політичне замовлення:

Зазвичай серед добрих справ багато таких, що місцевості, де ви живете не стосуються. Ви навряд поїдете в сусідній район щоб перевірити наявність добрих справ, або причетність до них благодійника. Варто відмітити часту відсутність конкретики де саме і в якому населеному пункті побудовано чи відремонтовано дитсадок чи школу.

Часто в даному матеріалі головного героя в його подорожах скрізь зустрічають натовпи вдячних вчителів, інвалідів, сиріт та просто громадян, що охоплені масовою істерією скрізь дякують йому і прославляють та рвуться поставити пам'ятник ще за життя.

Наче чарівна фея головний герой з'являється перед виборами, решту часу електорат про його діяльність нічого не відає. Ви будете здивовані, але весь цей час він про виборців пам'ятав, турбувався і всіляко підтримував, і якщо ви не помітили, то може погано дивилися.

Турбує те, що чим ближче до виборів, тим більше буде наповнювати ЗМІ "політична джинса". Все що залишається виборцям, тобто нам, адекватно розпізнавати цей матеріал і робити висновки. Прикладів шукати довго не треба.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Толііщьобудєт :)
Відповісти
Де написано і хто писав, факти, приклади, назви статей, їх автори? Захар, ти пустомеля. Для кого ти пишеш? Для підліткової групи в дитячому садку? Чим це все підтверджено? Добре, що є Інтернет, куди можна ляпати будь-що, як сорока з лози.
Відповісти
підтримую! це зветься - атсібятіна твір-роздум!
Відповісти