Додати запис

Як комсомольці Кононовичі пивом торгували…

Неприємна, але показова пригода трапилася надвечір 9 травня зі мною та моєю колегою Тетяною Грішиною, журналістками інтернет-видання ВолиньPost.

Хоча День Перемоги для більшості був вихідним, журналісти, звісно ж, працювали. Надвечір вирішили прогулятися містом, аби відпочити самим й поглянути, як відпочивають інші.

Робота журналіста тим і цікава, що непередбачувана. Нашу спокійну прогулянку й розмови про все, окрім роботи, перервав телефонний дзвінок колеги. Він сповістив, що у центральному парку, біля знаменитої «Бригантини», ведеться незаконна торгівля. Мовляв, сам не маю змоги, якщо у вас є можливість – сходіть і дізнайтеся.

Ну, що ж. Можна прогулятися і парком. Так вирішили ми, але ще покружляли центральними і дуже людними вулицями Луцька й нарешті пішли у парк. До «Бригантини» не поспішали, бо не сприйняли слова колеги дуже серйозно. Та й особливого запалу працювати не було. Вихідний же ж!

На алеї біля «Бригантини» дійсно людно: немалий торговельний намет з рекламою пива, поруч столики, зайняті відвідувачами. Хтось попиває холодне пиво, хтось втамовує спрагу морозивом. Гучно грає музика. Гамірно, але спокійно.

Яким же ж було наше здивування, коли ми побачили за прилавком відомих у Луцьку політичних активістів – братів-комуністів Олександра й Михайла Кононовичів. Принаймні добре відомих у журналістських та громадсько-політичних колах. Я одразу увімкнула відеорежим на мобільному телефоні й попрохала продати пива. Брати-близнюки нас теж впізнали, адже спілкуватися нам доводилося неодноразово.

Тільки-но ми хотіли представитися, аби мати право розпитувати у них бодай щось про ймовірну незаконну торгівлю, один із братів підійшов і різко вибив з рук мобільний телефон. Апарат полетів додолу за прилавок. Я одразу ж забрала свій мобільний із землі, але комуніст знову не стримався й замахнувся на телефон ще раз. Мобільний цього разу впав на стійку із жуйками, але я швидко його схопила і продовжила зйомку.



Тим часом один за іншим, ніби нічого й не трапилося, Михайло і Олександр вийшли за межі торговельного намету і попрямувати у напрямку центральної алеї парку. Подалі від місця неочікуваного для нас самих конфлікту. І все це трапилося буквально за 30 секунд.

Обурені поведінкою комуністів, ми попрямували за ними. Тепер нас найперше цікавила не ймовірна незаконна торгівля, а хуліганська поведінка самих братів. Та конструктивної розмови з чоловіками не вийшло.

– Я не хочу з вами спілкуватися. Ви матєрщінніца і пашлячка. Ви повинні були спитати чи хочу я, щоб мене знімали.

– На яких підставах?

– На тих підставах, шо ідіть гуляйте. Є припустима норма, куди можна підходити. Ви підійшли – вже минує всю норму.

– Куди?

– Впритул до мене.

– Але це громадське місце.

– Мені неприємно, коли ви підходите до мене впритул. Підходьте на почтєнном растаянії. Будьтє в рамках прілічія. Тєм болєє от вас плохо пахнєт.

– Ми підійшли до прилавку.

– Трьотєсь саскамі возлє мєня. Поучітєсь культурє. І тєм болєє в нєтрєзвом састоянії. Ми с п’янимі женщінамі нєадекватнимі не абщяємся. Випілі – вєдітє сєбя людьмі.

– Товариші комсомольці, що ж ви так до нас ставитеся?

– Понімаєтє, ето амєрзітельно, когда женщіна напіваєтся. П’яная женщіна – ето хуже всєго. Отойдітє. Отрезвєєте – ми поговорім.


А телефон то не такий вже і дешевий...

Після такої «приємної» розмови нам нічого не залишалося, як повернутися до торгового місця й поцікавитися у продавчині, яка там лишилася, хто веде тут підприємницьку діяльність. Аби мати кому скаржитися. Якщо чоловіки були за прилавком – цілком ймовірно, що вони тут працюють.

Але й дівчина-продавець навіть не захотіла вислухати і зрозуміти журналістів. А ми лишень хотіли поцікавитися, чи є дозвіл на торгівлю й до кого можемо звернутися. Куточка споживача, який мусив би бути в торговому наметі на видному місці, ми не знайшли. Сподівалися, що хоча б якісь документи є у самої продавчині, скажімо, десь за прилавком. Але все марно.

«Дівчата, це не мої праблєми! Я прадавєц. Я сьодня так заматалася. Ви мені задаєте багато тупих вапросав. Які документи? Я продавець. Мене нічьо не касаєцця. В мене є работа – пра-да-ва-ть! Все астальне мене не касаєцця. Не мішайте мені, будь ласка, працювати… Не скажу, не покажу, нічо не знаю!» – заявила вона.

Назвати власника чи бодай зателефонувати до нього дівчина не захотіла. Так само і не сказала, як її звати.

«Дєвушка, не расказуйте мені про мої права і я не скажу, куда вам піти. Добре? Я рада за вас. Я сьодня за цілий день заматалась. В мене галава, як арбуз. А ви мені тупі вапроси задаєте, які вапщє мене не касаюцця… Вам шо нема чим зайнятися? Я в шоці з вас», – далі говорила продавчиня, не маючи ані найменшого наміру почути, про що ми у неї запитуємо.

Ми також запитали чи видає вона чек, але та чомусь сказала, що «не має права його видавати». Кілька разів попросили продати хоча б жуйки, але знервована продавчиня навідріз відмовилася обслуговувати неприємних їй клієнтів. Тобто ні жодного документу, ні чеку ми не побачити. І навіть купити нічого не змогли.

«Я вам нічьо не прадам. Ви знаєте за шо не прадам? За то, шо ви ташните мене. І вже вташнили за п’ять мінут. Якби падайшли і шось нормальне мене спитали – базара нема. А так ви пришли, шось начінаєте мені цвиркати, расказувати, хто прав, хто вінават тіпа», – висловилася продавець і вийшла за межі намету.

**********

На цьому і закінчилися наші чемні намагання дізнатися, чи інформація про незаконну торгівлю є вигадкою. Поки що. Власне про незаконну торгівлю ми так і не поговорили ні з хуліганами-комуністами, ні з непривітною продавчинею.

Утім ситуація, в яку ми цілком випадково потрапили, свідчить про одне: ті, хто гордо вважають себе політичним майбутнім України, не здатні будувати навіть теперішнє.

Нам не образливі закиди братів Кононовичів про «п’яних женщін», «матєрщінніц» і «пашлячок». Нам образливо, що вони називають Волинь червоною, що хочуть у Луцьку пам’ятник Сталіну. Нам образливо, що такі люди вважають себе перспективними політиками у країні, яка за 22 роки Незалежності так і не оговталася від червоного терору тих, кого сумнозвісні брати нині прославляють…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 59
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
продавець - таке ж бидло як і самі комуністи-комсомольці
Відповісти
...комуністи-комсомольці-СТАЛІНІСТИ...І це так вони "пропагують" свої "ІДЕЇ"??? ГЕТЬ ЧЕРВОНУ НАВОЛОЧ З УКРАЇНИ!!!
Відповісти
Не ображайте продавця!!!От-же вона на роботі.І дійсно інформацію надати не може і з робочого місця піти не може.Чого не догнали хлопців????Як що журналісти треба вчитись бігати дівчата))))))))Чи можливо ноги вже не бігли?
Відповісти
Милые девоньки, та злополучная палатка возле Бригантины стоит уже не первый год, что ж вы так долго ждали? Давно пора вывести на чистую воду незаконные источники финансирования ненавистной вам "красноватой волыни".)) Думаю, что в парке найдется еще не одна такая палатка, где нарушаются правила торговли, надо было тогда пройтись по всем. ))
Відповісти
у нас вся Украина работает незаконно.А где все журналисты?Пусть пишут про всеукраинский беспредел.Пусть напишут про торговый центр ,Буратино,как люди были против строительства под их окнами.А кто срашивал.
Відповісти
Молодці журналісти. Треба вчити бидло поводитись. Тепер хай чухаються і змивають свій нєсмиваємий пазор.
Відповісти
подаватимете заяву в міліцію?
Відповісти
:-)))))))))))))))))))))
Іринка, ти змінила амплуа і стиль поведінки????
напиваєшся, трешся інтимними місцями по комсомольцях, пристаєш до продавців....
Нда...
Відповісти
А почему после отказа обслужить клиента или предоставить разрешительные документы не был вызван наряд милиции? Или это не их компетенция?
Відповісти
Цей жид буде ще нас вчити?
Геть.
Відповісти
У комсомольців просто нема більше ніяких аргументів. Бачили б ви обличчя одного з них в той момент, коли йому в голову прийшла світла думка назвати нас нетверезими! Сказав і потішився. Інший брат перехопив ідею і почав говорити, як це амєрзітєльно спілкуватися з п'яними жінками. ЦИРК :)
Відповісти
Так чого не викликали міліцію там все могли зафіксувати.А так чую дзвін не знаю де він.
Відповісти
Погоджуюсь із Максом - чого ж міліцію то не викликали?! Пиво в парку - це типовий пост-комуністичний спосіб відпочинку бидла - ніде, в ЖОДНІЙ країні світу крім пост - рад. країн не продається алкоголь в громадських місцях відпочинку. ЧОМУ моя дитина має дивитись на те, як пролетаріат атдихаєт?!
Відповісти
Видать вы за пределы своего двора не выезжали. Пиво продается кругом во всех европейских странах в местах массовых гуляний и отдыха. Но там торговля более цивилизованная и культурная. Ну, продавцы не хамят, столики, стульчики, туалетики итд итп.
Відповісти
о да, а ще каннабіс продається, так?! в ЖОДНОМУ парку світу пиво не наливають - в європі і америці - бо цивілізація, в азії і на сході - бо не п ють.. а в свій двір я нарешті заїду через місяць - бо дуже скучила. але ненадовго. нажаль. бо не хочу щоб моя дитина росла із п янчугами і ростоманами.
Відповісти
"ЖОДНОМУ парку світу пиво не наливают" - хахахаха
Відповісти
аж така весела конопля?!
Відповісти
Конопля на вечер, на работе ни-ни. Но, пиво в местах развлечений и массовых гуляний я пил кругом, начиная от Польши и дальше на запад. Про гАмерику и хАзию не скажу, там не приходилось массово гулять. А если, еще и какой-то праздничек там или парадик, то без пива и лоточно-павильонной торговли оно никогда не обходится.
Відповісти
шановний ве-ес-сі, я розумію - через дим пагано видно монітор, але я говорила саме про парки... які, нажаль, у вашій затьмареній свідомості стали синонімом "місця розваги" - а це не так. звісно я зрозуміла і що вам нє пріхаділась, і те, що пили ви кругом.. )))
Відповісти
Шановна Людмила, припустимо, що я раз в життя виїхав за кордон до найближчої європейської столиці. В мене до вас питання, вам відома така назва "Łazienki Królewskie"? Це по Вашому парк? Так я там пив пиво в літньому кафе. Навів для прикладу, перше, що спало на думку, де побували багато наших лучан.
Відповісти
ой, а ви вже на роботі?! а я ще тількі прокидаюсь.. хто на що вчився )) от через таких "багатьох лучан" і соромно інколи казати, що я з україни. шановний, пийте вдома - дешевше, сорому меньше..
Відповісти
Ага, других аргументов не осталось.
Відповісти
на обід відпустили? вже встигнув залитися півасом і помріяти про польщу?
Відповісти
Чому ви такі злі, Людмило? Дивують ваші неадекватні відповіді.
Відповісти
я була в тому парку. там продають пиво в одному місці, в скляних бокалах. і не раджу Вам по цьому ж парку гуляти з пивом у пляшці, як це часто можна зустріти у нас в парках :(
Відповісти
Да, все верно, расхаживать с пивом низзя, продают правда не в одно месте, но продают культурно. Просто кое-кто с таким пафосом заявил, что в "ЖОДНІЙ краіні в світі"..... Это похоже на риторику гомосоветикус, который сидел за железным занавесом, но с умным видом рассуждал" "...а вот там, за границей...".
Відповісти
Слухайте !На првокацію продати пиво дітя вони не пішли.Так чого пів міста пьяних дітей ходило із пивом в руках???Хто продав алкоголь дітям????
Відповісти
Дві п'яні лохушки, обламалися з сенсацією та ще й в морду получили. хаха.
Відповісти
Бригантина то таке , А чого в парку в Мадагаскарі на дитячій площадці пиво продають з палатки Живчик???Чі туди Кононовичей прислати , що б ви за це написали?
Відповісти
Повністю підтримую! На цю справді болючу тему не одну статтю можна написати та не одне громадське обговорення скликати. А не пішли на 9 з Танюхою в парк "працювати", бо Назар подзвонив - ну чи хто там вам дзвонив..
Відповісти
Скрізь і всюду !Пьють пиво діти ,та продають пиво і не тільки.Чого лише одну точку взяли до уваги????Зробіть рей по місту -весь парк на 9 травня був в пиві,а з під прилавка продавали горілку в чекушках і самі хазяєва стояли на стрьомі .Шкода не здогадалася зняти на камеру.Та і чого знімати?Таке відусюди((((((((((Боротися так з усіма а не окремо взятою точкою.
Відповісти
комуняку на гілляку!!!
Відповісти
Відповідно до Закону України "Про інформацію"-"...журналіст при наявності журналістського посвідчення та редакційного завдання має право на...". Отже, в цьому випадку І.Качан та Т.Грішина не виконали ціх умов. Таким чином на них не поширюється норма Закону про гарантію профдіяльності. Отже діі оппонентів -елементарне дрібне хуліганство, яке до речи, зпровоковане Качан і Грішиной (не журналісток, а звичайних громодянок).
Тупа провакація.
Відповісти
підтримую юриста , приватна відеозйомка забороненна ! а на журналістів чекає 6 місяців увязнення або 2 роки тюрми.
Відповісти
Цих двоє дівчаток не вживають зовсім. Говорю, бо знаю. Це скромні діти, які в своєму житті мо коли проковтнули ковток пива, а мо й ні. 100%!!!!! Щодо комсомольців, то тут можна напитися так, що всі зі сторони будуть здаватися пяними. Теж 100%, Навіть всі 200%.
Відповісти
КаКчан приїхала наваляна зі звитяги і хотіла догнатися!!! Щоб Кононовичі не спалили що бухає, вигнала їх з бригантини та сама сіла бухать!
Відповісти
Та, врешті, чи є в Луцьку справжні хлопці, щоб вломили тим оборзівшим комуновичам по самісіньке "німагу"?!
Бо тролити і битися з жінками - це вони вміють. Потім ображатимуться за тумаки.
Агов, читачі "ВП! Захистіть, врешті, жіноцтво!
Відповісти
комуняки сраные пора вас палить!Где Гузь ,уже вырос неинтересно? Или сцыш?
Відповісти
До чого тут Гузь? Гузь перебував у лісах Волині на навчанні
Відповісти
Вчився ховатися?Від Кононовичів?
Відповісти
ДІВЧАТА,ВИ МОЛОДЦІ!!! Жаль,що поряд не було справжніх мужчин, щоб НАДАВАЛИ б ПО ПИСКАХ,цій червоній наволочі!!! А МОЛОДЦІ, бо показали ВСІМ істинне лице сталіністів!!!
Відповісти
Молодці дівчата! Комуняку - на гілляку!!!
Відповісти
Дівчата, треба судитись з цими уродами
Відповісти
ВП - стали жовтою пресою, а колись все було достойно!
Відповісти
Зачекайте, до чого тут жовта преса? Є факт: політики, які повинні бути зразком для громадян, порушують моральні права, ведуть себе, як бидло. Та справа навіть не в тому, що це більш-менш публічні люди. Справа в тому. що це - чоловіки. а чоловіки не мають права ображати жінок. Качан і Грішина - бухі?! Та то смішно! Оббріхувати та ображати жінку може тільки слабка та бридка мужикобаба, в якої аргументів окрім "погано пахне" і "соскі" нема. До речі, де тут провокація, я теж не розумію. І мені, як жінці і мамі сина і донечки, дуже шкода, що серед коментаторів, половина яких чоловіки, нема жодного, хто звернув би увагу на моральну сторону цієї ситуації. Можна обговорювати провокацію, законність-незаконність, політику, але то не чоловіча поведінка!...
Відповісти
Мабуть Назар писав
Відповісти
Якби мої сини так себе повели, то, повірте, не дивлячись на вік, кожен з них такого б дрина отримав, що півроку сісти б не міг на причинне місце! Одне діло, коли така мова між мужиками відбувається, а інше - коли до дівчат так говорять. Хай би до матері своєї сказали чи сестри, що вона об них сосками треться і при цьому смердить, бо п*яна! Бидло воно і серед комуняк бидло! Фу, аж бридко! Такі рагулі позорять вест рід чоловічий!
Відповісти
Я вас прошу! Що ще залишається тим комунякам? Тільки заманювати новий електорат пивом) І на виручені гроші друкувати всяку єресь, щоб потім було чим багаття розпалювати) Але, думаю тим браттям-комуністам більше пасує розбавляти пиво, аніж пропихати ідеї, які вони знають хіба що з розповідей ностальгуючих пенсіонерів.
Відповісти
Добре хоч,люди можуть ностальувати .І в них є з чим порівняти.Бо зараз живемо ,як раби на своїй території.Сама влада при миному часі веде геноцид проти сваго народу.Бачу все всіх влаштовує.
Відповісти
Ці хлопці молодці, ще достойно трималися, як би до мене так пригали п'яні баби я би їх перемкнув. випила, не лізь на розборки!
Відповісти
Та які вони комуняки? Що вони ВЗАГАЛІ знають про комсомол? Це смішно!
Відповісти
Діти у громадянську війну граються...
Відповісти
А де бійка???((((
Відповісти
Дитинка "зі" Луцька пре в "трепортьори" без межі...
Відповісти
Луцьк став спиртовим коритом для мийки мыскыв. Наведемо чистоту!
Відповісти
http://www.volynnews.com/news/city/na_terytoriyi_navchalnoho_zakladu_v_lutsku_torhuyut_alkoholem_foto/
Відповісти
http://www.volynpost.com/news/14828-pid-nosom-u-yunyh-plavciv-u-lucku-torguyut-pyvom--deputat-foto
Відповісти