Додати запис

Націоналізм. Лікнеп для провокаторів

Останнім часом в Україні спостерігається справжня хвиля антифашистських мітингів. Дуже хочеться запитати у їх ідеологів та ініціаторів: проти яких "фашистів" мітингуємо?

Мітинги можливо організовують проти політичних сил, які використовують фашистську символіку? Чи може суспільство так висловлює свій протест символіці та ідеології, завдяки якій було розстріляно, зморено голодом, загублено в таборах і тюрмах десятки мільйонів українців? Ні! Все це робиться проти пересічних, сучасних українців, які ідентифікують себе як українські націоналісти!

Тож, провокаторам і політтехнологам, які стоять за цим штучним продукуванням технології протистояння, все ж таки хочеться нагадати зміст термінів "націоналізм" і "український націоналізм".

Націоналізм (франц. nationalisme, походить від лат. natio – народ, нація) – ідеологія і напрямок політики, базовим принципом яких є теза про цінність нації як найвищої форми суспільної єдності та її первинності в державотворчому процесі. (Encyclopedia Britannica, всесвітньо визнана і універсальна енциклопедія.)

Український націоналізм – різновид європейського націоналізму, політична ідеологія, а також громадсько-політичний рух, що ставить на меті створення і розвиток української самостійної національної держави та/або захист національної самобутності. Націоналізм вимагає в першу чергу національної самосвідомості, усвідомлення національної спільності групи людей. (Вікіпедія).

Якщо в нашому суспільстві, де понад півстоліття системно знищувалась культурна, національна, мовна та історична самоідентифікація і де майже 50 відсотків кращих синів та доньок нації безвинно загинули і були репресовані, сьогодні є молоді люди, які називають себе українськими націоналістами і готові жити як націоналісти, то Україна має шанс вистояти і не розчинитись в сучасному світі! А політики повинні зробити все, щоб якомога більше молодих людей хотіли себе назвати УКРАЇНСЬКИМИ НАЦІОНАЛІСТАМИ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мужньо! Поважаю Єремеєва.
Відповісти
Це мені дякуй. Я не таке ще можу написати. Головне візьміть на ставку ;).
П.С. Якщо черйозно, невже ви думаєте Єремєєву треба це писати? Він має кому це доручити.
Відповісти
Кожен судить по собі та своїм хазяйвам. Якщо ні бе не ме, як той Вітів -то й за нього і пишуть. Не треба вважати що люди дурні і не можуть порівняти в житті яке воно і яке в статтях. А якщо у Миронича все нормально з головою - то йому пісак не треба! Неодноразово його чув на виборах! То є Людина і справжній патріот.
Відповісти
що куриш чуваче?
Відповісти
А що в Ківецях можно курити, крім курячого посліду?
Відповісти
Про ФАШИЗМ НАЙБІЛЬШЕ РЕПЕТУЮТЬ СПРАВЖНІ ФАШИСТИ із ПР їх ПОСІБНИКИ - КПС (ком.партія Сталіністів)...
Відповісти
Націоналізм- це основа розвитку нації. Підтримую позицію автора
Відповісти
А кіпрський та британсько-вірджинський націоналізм вам характерний, Ігоре Мироновичу?
Відповісти
Цеж скільки з Вітівим треба було випити? ОТО ДАВ!!!РЕСПЕКТ)))))
Відповісти
так чого ти Ігорьошка тоді 19 квітня не захотів у відставку Кабмін Азарова відправити разом з українофобом-Табачником? рука не піднялася твоя на цей мужній вчинок, правда? от такий ти націоналіст власної кишені)
Відповісти
отож))) яка різниця між щуром і морською свинкою??? Піар)))
Відповісти
Те що говорить Єрємєєв- то одне,а його діла-то зовсім друге.Демагог, брехун!
Відповісти
Позиціонує себе надто поважним журналістом, а опустився до рівня зацофаного верховинця. Аж противно...
Відповісти
коли Єрємєєв починає щось "баяти" на тему націоналізму -- спочатку хочеться блювати, а потім -- сміятись . Із себе і своїх земляків-камінь-каширських поліщуків
Відповісти
погоджусь з тобою одномандатноноокружець
Відповісти
капітал про націоналізм. як завжди сподівано
Відповісти
Стаття дуже толкова і повчальна! А критика тут нідочого! Хоча по деяких інших статтях я Ігора Петровича критикувала ...
Відповісти
Єремєєв не Петрович, Петрович - Палиця))))
Відповісти
Коротко і ясно. Шкода, що пан Ігор не прийняв уасть у,так званому,антифашистському зїзді(зїзд - бо позвозили людей зі всієї області), невиступив там і не пояснив, що означають поняття "фашизм","нацизм","шовінізм"і"націоналізм". 22роки держава топчиться на місці,бо до влади прийшли інтернаціоналісти,яким однаково чи це Росія,Кіпр чи Австрія.
Відповісти
Ну, так... Він з нормальним народом.... Правда, він їздить Луцьком по зустрічній своїм "японцем", змушуючи хапатись пасажирів з народу в гальмуючих маршрутках один за одного. Розважливі голоси про те, що він - мудрець та розум, а ще з поважним величанням "по батюшке" - робота його халдеев, що моніторять місцеві ЗМІ для створення "портрета"... В тіх самих маршрутках його згадували "по матушке"
Відповісти
Аж тошнить выд прочитаного Штаб Еремеева працював над оргпнызацыею учасникыв поыздки в Киыв на мытинг ПР а тепер його найняты писаки пишуть отакы статты
Відповісти
Патріот! Вражає й досі.
А платні писаки - то від Свободи. Нажаль, але є і на Волині тут такі депутани опозиційні, що дуже полюбляють позаочи бруд лити. І ображені з виборів полудурки, аля Грицюк і ко, які репетували за Юлю.
Відповісти